Tankar om min hopprädsla

Att vara hopprädd är inte roligt, det vet nog alla som är det. Men det värsta är att jag inte ens kan på ett bra sätt rida hästen jag vill rida i hoppningen just på grund av det. Jag vill rida Liberty, han är lagom stor, pigg och glad och har lite humör. Precis som det ska vara, men det går inte. Dels för att desto mer han stannar desto mera osäker blir jag. Dock så har det blivit bättre, förr förra veckan var jag otroligt känslig och hade en allmänt dålig dag. Vilket gjorde att allt gick åt pipsvängen.

Men idag ska jag rida Flingan, det är bestämt. Sist jag red henne så funkade det inte, då var det dressyr. Hon var allmänt jobbig, dryg och jag vart bara så sur. Men jag väljer att ge henne en chans i hoppningen just för att jag vill kunna utvecklas och få ett stärkt självförtroende.

Det har jag jobbat med i 5 års tid, men det har alltid hänt något som gjort att det har dalat igen. En skada i detta fall, studs är det läskigaste som finns. Jag får seriöst ångest när jag ser det, en av de saker jag måste prata med Erik om också. Så han får reda på vart problemet ligger, så vi kan hjälpas åt och arbeta bort det. Innan olyckan så hade det blivit bättre med hoppningen, kände ingen direkt oro eller rädsla inför att hoppa utan det började bli riktigt bra. Men efter kraschen så gick det utför.

Nu behöver jag faktiskt börja bearbeta det, prata med Erik och få det ur världen så jag kan gå vidare med Liberty. Framför allt måste jag känna att jag har kontroll, det bästa är faktiskt att jag faktiskt fokuserar på mig men ser till att ingen annan tar Liberty. För det är han jag vill ha och det är målet med alltihopa.

Så mitt mål nu är att få tillbaks självförtroendet, utvecklas till en tryggare ryttare och kunna hoppa och rida Liberty på ett bra sätt. Då kanske jag behöver de här gångerna i år som är kvar med Flingan för att få en bra grund i självförtroendet. Vi får se, först så ska vi känna hur det känns med henne. Men jag ska i varje fall ge henne en värdig chans, gå in utan förutfattade meningar och snurra igång hennes motor.

Ska skriva ett utförligare inlägg ikväll alternativt imorgon om detta, hur det gick samt vad jag behöver fokusera på osv.

//Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.