Tisdagens hoppträning

Som alla vet så hade vi inte Erik i tisdags, vilket var otroligt tråkigt och ja man är ju inte direkt supernöjd med ridpasset pga av det. Dessutom så satt jag på en ny häst, en ponny som hade ett otroligt konstigt rörelsemönster, hoppade konstigt och var allmänt udda i jämförelse med bästa Liberty. Men hon var dock otroligt snäll att hoppa med, så det ska nog bli bra nu ett par gånger. När jag tänker tillbaks på det nu så är jag faktiskt förhållandevis nöjd med min prestation, hoppade det jag kände var bra. Ville inte hoppa så mycket när Erik inte var där, vill ha hans stöd då det är han och jag ihop som ska jobba bort min hopprädsla. Men känslan på Flingan var faktiskt okej, inget superbra språng eller så men det är jag inte ute efter heller. Fokuset ligger bara på att få tillbaks självförtroendet. Så nästa gång ska vi ta ännu ett litet steg i rätt riktning, hoppa mera, högre och framförallt så ska jag komma ihåg att andas över hindret och le. Ett leende ska vara ditmålat hela ridpasset och jag ska gå in för att verkligen tycka det är kul. Så målet med detta års slut är att kunna gå tillbaks till Liberty, för det är han som jag ska ha egentligen på hoppträningarna. Hade det inte varit för min “osäkerhet” så hade jag faktiskt suttit på Liberty ännu och tränat så han och jag kommer ihop oss ännu lite mera.

I varje fall så finns det inte direkt någon övning och berätta om, hoppade inte alls mycket eller högt, låg väl på max 50 cm. Var lite lågt men det var bra, en bra grund för självförtroendet. Nästa gång ska det bli lite högre och lite mera än den här gången. Dessutom så har vi Erik då och inte någon random person från ridskolan.

Kan säga så här efteråt att jag ridit Flingan att hon och jag inte klickade någonstans, hon är inte min typ av ponny. Vår personkemi klickar inte, MEN just nu är hon rätt häst för mig. Samtidigt som jag jobbar vidare på mitt självförtroende så att jag faktiskt kan gå tillbaks till den häst jag klickar bäst med!

Så nu har det kommit ännu ett ärligt inlägg från mig, hoppas att ni tycker om sådana typer av inlägg för det kommer komma många flera i framtiden.

//Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.