Ryttarens spänst och harmoni

Man pratar ofta om hästens spänst och harmoni, hur hästen ska vara harmonisk och spänstig i kroppen. Men en sak som många är dåliga med är sin egna spänst och harmoni. Detta fick jag upp ögonen för nyligen då jag hittade min bok skriven av Birthe Vogelius, i den skrivs det till skillnad från i många andra böcker inte om hästens harmoni och spänst utan ryttarens. Det är något jag tror starkt på nu, att ryttarens dåliga spänst och oharmoniska sätt att vara i sin kropp påverkar hästen otroligt mycket.

Själv har jag börjat jobba med detta nu, både tankemässigt men också på det fysiska planet. Jag vill bli en så bra ryttare som möjligt, då räcker det inte bara med en lösgjord och fin häst. Utan ryttaren ska också vara i harmoni och spänstig. Såhär börjar det, min satsning emot en harmonisk och spänstig kropp som kan ge hästen dess bästa förutsättningar.

Har skapat en ny kategori som dessa typer av inlägg kommer hamna under. Håll utkik efter nya inlägg. Ska sätta mig nu och skriva och fundera över detta lite mera noggrant.

blossom 20140903

en oharmonisk ryttare och relativt spänstig och harmonisk ponny.

//Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.