Att våga bli spänstig, harmonisk och liksidig som ryttare.

Att sitta lika snyggt som Jan Brink vem drömmer inte om det? Många tror att det helt handlar om hans egen hållning från början, men jag tror att även vi vanliga ”amatörer” kan få den där stabiliteten och styrka i vår hållning så vi kan sitta lika bra med honom. Men allt handlar om att hitta våra egna svagheter och utnyttja dem till våran fördel, jobba på att stärka dem varje dag och inom en snar framtid så kommer du att märka en väsentlig skillnad.

Jag drivs av en sak i att försöka bli en spänstigare mer liksidig och harmonisk ryttare och det är för att jag ska kunna ge hästen de bästa förutsättningarna för att de också ska kunna utvecklas som möjligt. I detta nu när detta inlägg skrivs så sitter jag på en medicinboll och jag har helt slopat min extremt sköna och bekväma stol för att börja jobba på min hållning en aningens mer. I och med detta har jag chansen att stärka mig själv i bålen och i ryggen samtidigt som jag sitter och skriver detta inlägg, något som är otroligt givande och bra tror jag.  Jag tror inte på gym eller dieter och kommer nog aldrig bli en sådan ryttare som springer på ett löpband för att få motion. Jag ser hellre till att stärka min egna balans och försöka bli så smidig och harmonisk i min egna kropp som det är möjligt.  Att sitta på en medicinboll stärker inte bara din bålmuskulatur den ger dig även en bättre stabilitet i mellandelen, något som vi alla behöver. Så genom att slopa den vanliga stolen och sitta 20 minuter på medicinbollen så har jag tekniskt sett redan stärkt mig själv en aning. Att sitta 20 minuter gör att musklerna börjar värka och du känner ”wow det här kommer ge något i slutändan”.

Så det här är vad jag kommer göra i år sitta på en medicinboll och även göra diverse övningar med bollen, inget gym och inget tjafs med tunga maskiner. Endast enkelt arbete för att få en bättre hållning och för att stärka mig själv i mellandelen, bli spänstigare och mera harmonisk som ryttare. Sedan även röra på mig minst varje halvtimme så att man inte fastnar, detta i synnerhet på jobbet där jag har den sämsta stolen i universum.

Igår gjorde jag en enkel övning som jag trodde ”att det här kommer inte ge något form av träningsvärk” idag har jag träningsvärk en ganska kraftig en som precis blev värre efter att jag gjort denna övning i 1 minut igen. Tänk er att en minut ger er träningsvärk precis där vi ryttare behöver den, är det inte fantastiskt? Det här visar också hur svag jag är som ryttare och hur jag behöver stärka upp mig på det fysiska planet. Så här börjar mitt nya år med lite enkel boll liggande och sittande varje dag 7 dagar i veckan och dessutom lite andra övningar.

Jag kanske ska dela med mig till er alla? Kan i varje fall säga att jag aldrig mera kommer vilja sätta mig som en hösäck nu när jag vet att det här kommer ge resultat. Man måste sluta vara så lat som ryttare och även ta tag i sin egen kropp.

//Malin

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *