Planer och upplägg

Idag är första dagen på en ny veckan, hittills har uppdateringen blivit ganska mycket lidande då jag haft annat att göra, ihop med att jag hellre valt att inte skriva massa onödigt än att skriva miljoner ovärda inlägg. Idag är det i varje fall Måndag och det står Liberty på kvällens schema, ska rida igenom honom inför morgondagen, det bästa är att det är bommar med i perspektivet ikväll. Vilket är extremt nyttigt för oss båda. Mig för jag behöver rida lite extra noggrant och han för att han ska få arbeta med bakbenen och verkligen trycka ifrån. Jag önskar att det är längre avstånd ikväll, så han verkligen få stretcha. Annars får vi stretcha själva, helt enkelt.

I varje fall så är fokusen på skritt och trav idag, eftersom att det är hoppning för hans del imorgon. Galoppen kommer naturligt då han har en bra galopp, traven är med helt fantastisk och skritten lika så, men det krävs lite mera jobb.

Så ikväll ska jag även försöka få ordning på min skänkeln ännu ett snäpp, stortån ska peka framåt emot hästens mungipa och benet ska vara totalt slutet om hästen i varje steg. Vilket är mycket nyttigt.

Imorgon så ska jag rida i en bra grund galopp och han honom framför mig, tanken är att han ska få hoppa där det är jobbigt men samtidigt ha ett bra grundtempo. Alltså jobba med hoppfiléerna. Det ska suga skönt i benen på honom imorgon när vi är klara, att jag dessutom är frisk och inte sjuk underlättar då jag orkar rida till 110% istället för att sabba för oss båda då kroppen stänger ner och inte orkar riktigt hela vägen.

Söndagens aktivitet blir att debutera ihop med Liberty, det blir 70 cm ihop. Ska ta det som träning och rida lika noggrant som vanligt. Eriks ord i huvudet: sitt bekvämt är det enda jag ska tänka på. Kommer vi inte runt felfritt så gör vi inte, så enkelt är det.

Träning ger färdighet.

Hoppas ni har en bra dag, så hörs vi lite senare med ett läsvärt inlägg om sitsen och hur jag tänker.

//Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *