Att göra ett val

Jag tror benhårt på att vissa val ska vara jobbigare att göra än andra, jag tror och vet att för att något ska vara rätt så ska det inte vara ett lätt beslut det ska kännas och man ska gråta. Igår så fick jag ännu en aha-upplevelse på att jag och Liberty inte passar ihop på ett hälsosamt sätt. Jag har så mycket känslor för den här hästen att jag inte vet vart jag ska ta vägen, det gör verkligen rent ut sagt skitont att känna att jag inte vill hoppa honom, att det inte fungerar. För jag älskar honom, det klickar sådär äckligt bra. Men han är inte en schysst häst, och jag vill ha en schysst häst.  Jag vill känna att jag kan köra i 180 blås på banan och hästen ska vilja göra detsamma utan att stoppa. Det är här jag och han skiljer oss åt, han behöver gå i ett lagom tempo, ryttaren ska rida till 120% och aldrig tappa en enda del av honom, gör man det så blir det tvärstopp och han blir osäker. Jag rider alltid till 120% på honom och det är underbart att hoppa, när det går bra. Men ibland så tappar jag den där halva millisekunden och det blir en tvärnit följt av tystnad. Han är som han är och jag kunde inte älska honom mindre för det, men tror att både för han och mig så är det bäst om jag tar ett steg bort ifrån hoppningen med honom nu en period. Bara låta mig smälta allt och hoppa med andra hästar och fortsätta utvecklas, det är varken schysst för honom eller mig att fortsätta då det inte är hälsosamt för någon av oss psykiskt eller fysiskt.

Jag kommer självklart aldrig att älska en häst som jag älskar honom, jag får helt enkelt bita ihop och börja trimma enbart dressyr med honom nu en period och tävla honom också. För det klarar vi nog galant, för det känns som ett sunt ställe att börja på.

Nu kan ingen säga att jag inte älskar honom för alla vet det, så mycket blod, svett och tårar jag lagt på oss är sjukt. Men jag tror att han och jag kan bli farliga på dressyrbanan ihop. Där känner jag mig stark och där kan vi komma till våran rätt. Så nu vänder vi ett blad och går vidare emot nya tider. Nu har jag två hjärtan att tävla med, så det kan bli, eller hur?

//Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.