Tankar kring bett!

Ett tredelat bett med kula på mittdelen vart inhandlat igår, köpte det på Glada Hästen. Det var tur att vi åkte in för det var det sista de hade i 13,5cm. Dock så trodde hon som tog emot oss inte att en D-ponny skulle ha så stort bett, men efter att ha visat bilden där vi mäter bettet så blev hon övertygad, ponnyn är alltså stor i munnen.  I varje fall så är bettet nytt, tidigare reds hon på ett vanligt tredelat, men då hon knäppte av och blev väldigt ryckig och försökte dra en ur sadeln när man tog igenom halvhalterna och hon började tycka det var för jobbigt så har de valt att byta. Nu har jag inte ridit henne på detta bett så jag kan inte ge min utvärdering av det, men det ska bli kul att testa det på onsdag.

Nu så fick vi verkligen leta efter detta bett då det går under kategorin “specialbett” och det fanns bara två butiker som sålde det i Sverige på nätet, annars hade vi fått söka oss utomlands till Tyskland etc. Men som tur var så hade Glada Hästen det inne, den butiken har nästan allt känns det som, vilket är otroligt bra.

Nu har jag i varje fall ett bett som ska få hänga med en längre period, något som jag tror kommer sitta bra i munnen på den känsliga ponnyn. Hon är ju ett sto och dessutom skitkräsen och känslig, passar det inte damen så får man veta det. Då kan man faktiskt få smaka grus om man har otur, som tur är så har jag inte åkt av henne ännu, fast hon försökt ha av mig. Men inför framtiden så tänker jag investera i ett av de nedanstående betten, allra helst Stübben Golden Wing eller det tredelade D-ringsbettet som är anatomiskt. Vi får se.

Nu råder det i varje fall köpstopp för min del, nu så ska jag börja spara inför Strömsholms tävlingarna. har nämligen en liten lista som ska shoppas då. En lista som ska fyllas på självklart men så här ser det ut hittills:

*Något bett med halvfasta ringar 13,5 cm.

*Tävlings set (huva + schabrak) rosa med silver passopaler. (gärna med brodyr på)

* Ny ridhjälm (helst Uvex, Samshield eller Charles Owen)

* Hopplatta ( utan mönstersömmar med resår i båda ändarna)

* Ett anatomiskt träns med pullarnosgrimma (variation förnöjer)

* Ländtäcke med samma passopal som tävlings setet (gärna med brodyr på)

* Benskydd  fram + bak.

* Dressyrschabrak med silverpassopal (gärna brodyr på).

* Något spontant också förstås, alltid ROLIGT!

Alltså en enkel liten lista för nu, inte mycket men det är prio nummer 1 på Strömsholm. Självklart så kanske jag inte hittar vad jag letar efter på Strömsholm, men då så får jag helt enkelt köpa det på Glada Hästen. Jag vet att dem faktiskt har sjukt snygga saker där, hihi.

Ska även försöka skrapa ihop lite mera och sälja i klädväg som aldrig används. Kanske kan få ihop en slant i varje fall. Så att jag får ihop extra pengar till Strömsholm tävlingarna.

//Malin

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.