En ritplatta utan penna….

Hittills har jag ritat med en Wacom Bamboo, en jättebra ritplatta verkligen som är behändig och fyller de krav jag har. Har två olika en större hemma som heter Wacom Bamboo Fun & Touch Medium i silver och sedan generationen efter som heter Wacom Bamboo Fun & Touch Small i svart. Dessa två har varit i min ägo i flera ås tid och jag kan med handen på hjärtat säga att när jag fick min silverfärgade ritplatta var jag världens gladaste tjej. Jag var helt lyrisk och ja jag är helt frälst över den nu fortfarande.

Men så finns det ett problem, där jag bor finns det ingenstans att köpa ett set med uddar. Det närmaste stället är Japan och det är bara pennor + 5 uddar. Det betyder att jag får betala närmare 500+ för att få en ny penna med 5 uddar…Så då kommer de hålla under en kort period och sedan behöver jag göra om detsamma igen. Vilket betyder att det inte är speciellt coolt…

 

Min svarta mindre platta som bor hemma, är lättare att transportera också.

(Har en äldre modell fast i silver och i Medium storlek på jobbet)

Wacom Cintiq 13HD är min dröm, det jag allra helst vill köpa. Pennan är dock mycket smartare än den jag har nu. Pennan på den här behöver man inte byta ut udden på. Utan den är fast och repar inte sönder skärmen heller.

Nu får vi se hur jag gör, men vara utan ritplatta i ett års tid för att spara ihop till en Cintiq kommer inte på fråga. Då kommer jag få dåndimpen.

Tänk hur enkelt att bara packa ned sin lilla Cintiq i väskan och bära med den var jag än vill? Ta fram den starta och sedan rita i valfritt program. Bara att ha den med i en väska skulle ge en sådana friheter. Istället för att behöva plocka fram laptopen och ritplattan eller papper och penna och allt annat som behövs.

Nej det här är en sak som jag förmodligen kommer införskaffa. Men då är frågan. Om det nu blir så, en GPA ridhjälm eller en Wacom Cintiq 13HD? Hmm…

Tåls att tänka på helt enkelt. Men en GPA HJÄLM, så sjukt snyggt…GAH.

Nej nu ska jag upp och äta mat, sedan sätta mig och rita de sista timmarna av arbetsdagen som är kvar. Sedan hem och landa lite innan det blir en promenad, hehe. Därefter ännu mera målande.

//Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *