Markarbete 12/10

Igår så stod det markarbete på dagordingen, fick Spargo som alla som följt bloggen vet gav pappa en rejäl flygtur i våras. I varje fall så var det en stor skillnad emellan unghästarna jag ridit och Spargo. Lite skönt att få rida något enkelt emellanåt. Även om jag föredrar unghästarna. I varje fall så var det roligt och sitta på en häst där man kunde spänna bågen lite extra på. Hade i varje fall roligt under uppvärmningen då  man fick chans att samla, flytta öka och spänna bågen. Hästen var med på noterna och var riktigt fin där.

Vi hade inga större problem alls, energin fanns där men man fick rida för att hålla ihop hästen. han har ju ungefär 20 rävar bakom varje öra så man får ju se till att dem håller sig där också och inte bestämmer sig för att hitta på sattyg.

Övningen var inverkan, så det var mycket travbommar och även lite galoppbommar på slutet. Trevlig häst helt klart med lite extra tryck i utan att få ett av sina Spargo-moments.

Slutligen så kan jag säga att även om hästen skötte sig så letade han konstant efter saker att bli rädd för, men det finns som tur är bra dagar hos honom också.

Blicken

Blicken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.