Erik träning på Silvra 27/10-15

Första gången på länge som det gick riktigt bra och det var kul 🙂 🙂

Inte ett stopp, inte en springa på sidan grej, inte en tvekan på hinder, allt bara fungerade. Precis som det gjorde i våras innan det började krångla och gå utför…… Fick lite tips från Erik på hur jag skulle få Silvra att vara med på noterna förra tisdagen. Många galoppstarter från laddad skritt och en tydliga “kick” i sidan med galoppskänkeln, inte hård bara tydlig 🙂 sedan driva i varje galoppsprång mot hindrena, och absolut inte luta sig framåt när man närmar sig ett hinder. Utan sitt rakt upp och driv i varje steg.

Det var en träning med mycket svängar och långa galoppsträckor igår kväll samt byte av galopp över hinder som stod lite på diagonalen över medellinjen. Jag kan väl erkänna att vi inte lyckades landa i rätt galopp varje gång men några gånger så blev det rätt. Fick även till några galoppbyten efter hinder i svängarna utan att behöva bryta av till trav, hon kan den lilla luringen om hon bara är tillräckligt motiverad.

Och inte blir Silvra trött heller, efter över 2 timmar i ridhuset var hon knappt svettig under sadeln ens. Sista rundan som vi gjorde blev 7+2+2+2+2 = 15 skut över 70 cm och inte var hon ett dugg trött efteråt. Fast vi hade tränat på galoppstarter från skritt massor med gånger blandat med skritt & lite trav för att hålla henne på tårna medans vi väntade på vår tur. Som var näst sist denna kväll, alltså närmare klockan 22:30….. Näääääeee inte var hon trött inte efter avslutad träning heller, det var nästintill hopplöst att få henne att lugna ned sig och stå still några sekunder för att prata med Erik. För att inte tala om avtravningen, hon ville inget hellre än att dra iväg i hoppgalopp och hoppa ännu mera. Nääru, Silvra blir inte trött av lite skritt, trav och galopp under tiden vi väntar på våran tur där litar jag på mitt alldeles egna omdöme och min känsla för hur Silvra är…… Jag känner henne ganska väl numera 🙂 🙂

Silvra i hagen

Silvra i hagen

//Anders

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.