Hoppträning 1/12 Erik.

Igår så red vi för Erik igen, favorit tränaren med stort T helt klart. Morris och jag har haft våra ups and downs den senare tiden och allt har känts lite småtråkigt men i tisdags var vi tillbaks och helt klockrena ihop. Ja förutom att jag fick mig en flygtur upp i luften och vände.

I varje fall så var det en givande träning och hästen var framme för skänkeln och fin, har börjat få ihop honom lite nu galoppmässigt och det var börjat bli bättre tryck i honom. Hoppade även högre igår än på länge var uppe på 80 cm igen och det kändes så bra. Hästen var klockren och vi hade bra galopp, rullade på fint och han var sådär snärtigt fin över.

Sen så vart det ett missödde, vi hade en linje emot ridhuset som avslutades med en oxer och  just in i den så hade vi för kort galopp. Så när vi hoppat över räcket och skulle hoppa oxern så fick Morris hoppa av ungefär 1½ galoppsprång för tidigt och dessutom ta i högt över, så i landningen så hamnade jag på halsen, woops. Hästen var i varje snäll nog att knuffa tillbaks mig med en välriktad ”bumpning” med framdelen. Tog om det direkt och det blev som det skulle. Ska aldrig mer hoppa en 80 oxer som är maxad i för liten galopp.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.