Frågor och svar.

Tidsinställt

Tänkte slänga ihop lite frågor bara för att jag hade otroligt tråkigt, så lägger vi det som tidsinställt för måndag tänkte jag då jag är i stallet på kvällen.

Vilken häst tycker du har utvecklat dig mest som ryttare? varför just den hästen?

Personligen så tror jag att den hästen som tagit mig längst är Morris, inget ont emot alla andra underbara individer jag ridit och rider. Visst Flingan hjälpte mig över den första tröskeln och henne är jag för evigt tacksam emot. Toppen ponny helt klart, men idag den senaste perioden så har Morris verkligen tagit mig ett steg längre. Han lär mig alltid något nytt och hans sätt att vara på är väldigt tacksamt. han gör det ska och ingjuter väldigt stort förtroende. Vi är ett radarpar och han är mitt lejonhjärta.

Vad för typ av häst passar dig bäst?

Oj, en fråga som för ett år sedan hade varit “stallet snällaste häst”, men idag som mera erfaren ryttare och stadigare så säger jag nog att jag trivs bäst med de hetare individerna. De individer som man får ha full koll på ständigt, känns som om att de utvecklar mig mest idag faktiskt. Även om de stabilare hästarna är toppen emellanåt.

Hur är Morris temprament-mässigt?

Utifrån temperamentet så är Morris väldigt lugn, stabil och säker. Han har blivit en väldigt trygg häst (förut var han tydligen rädd av sig osv). Han är ett lejon som alltid ställer upp, han bangar inte för mycket. Hans attityd är helt enkelt “JAG KAN”. Vilket jag älskar. Världens mysigaste lilla häst.

Finns det någon häst du skulle vilja prova kändis/icke-kändis häst?

Jag tror just nu de nya unghästarna på ridskolan ligger bra till hands, alltid trevligt att få sitta på de nya små individerna som är lite grönare i ridningen. Är väldigt sugen på en av ridskolans c-ponnyer som är ofantligt söt, ser känslig och trevlig ut ifrån sidan. Kändishäst skulle väl bara Totilas eller RGBS Casall.

Vad är det högsta du hoppat bana/enstaka hinder på tävling/träning?

Högsta enstaka hinder (som jag räknar) är 100 cm för flera år sedan (typ 2013 haha) och bana är 90-95 cm på träning. Tävling (p&j’s) är 80cm med Morris (som vi för övrigt petade i).

Om du var tvungen att rangordna dina favoriter i stallet hur skulle den listan se ut. (de hästar du ridit).

Det skulle se ut såhär, Joey, Morris, Spargo, Elviz (som tyvärr inte finns i livet längre. Hemskt välriden häst), Kotten och Silvra.

Sto, hingst eller valack?

Förmodligen valack, ston är roliga men nej har ridit mest valacker så trivs bäst på dem.

Yngsta hästen du ridit?

En av ridskolans små busfrön en vit D-ponny ifrån Irland som heter Tullynavin Joey. Busungen Joey som älskar att fara runt som en liten groda på ridlektionerna och göra luftrörelser. Född 2010 e. Laerkens Cascade Dawn ue. Currachmore Cashel.

//Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.