Uteritt/hoppning? Orio

Uteritten igår var välförtjänt, det är hemskt kvavt i ridhuset så där hade vi förmodligen dött av värmeslag. Så uteritten låg bra till hands, helt enkelt. Det var ändå varmt ute och behagligt bortsett ifrån alla insekter som surrade. Men sådant får man ta.

Vi red inte så seriöst, lite lösgörande och öppnor och slutor, flyttade lite och jobbade med inramningen. Höjdpunkten tyckte Orio var när vi fick trava runt en av de större gräsbelagda åkrarna. Det blev en stadig, avslappnad och trevlig häst. Lugn och behaglig och med fint tryck i sig. Det är härligt när en så pass känslig och lätt uppjagad häst kan slappna av och bli stadig i formen.

Det vart ingen galopp i sommarhagen där vi red, även om jag och Orio spanade lite extra emot terränghindren där hehe. Den var väldigt knölig och obekväm. Mycket grästuvor som gjorde att hästarna snubblade så vi gick tillbaks till utebanan.

Där stod det faktiskt hinder framme. Så allt avslutades med att vi fick rulla över en bock ett par gånger. Orio och jag tyckte det nog var minst lika roligt haha. Även om Orio kokade över lite och fastande snurrandes runt på en volt så skötte han sig.  Han kom snabbt till ro efter att vi rullat över bocken och vart lika avslappnad igen. Trevligt trevligt.

Ikväll nalkas hoppträning igen på Morris♥ har inte tänkt åka av igen det räckte gott och väl förra veckan. Så länge jag håller huvudet kallt och tänker så ska det gå bra.

Dock så hoppas jag att vi får rida på utebanan, för det är på tok för VARMT i ridhuset. Det är som en bastu. Jag har ingen lust att få hjärnan kokt som ett hårdkokt ägg.

älskade häst

Världens finaste och mest saknade häst får stå för bilden ♥Liberty♥. Hoppas du vilar i frid.

//Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.