Hoppträning Morris 10/5-16

Det känns som om att någonstans så har något börjat lossna för mig och Morris, tidigare har det varit ganska kämpigt att hitta en bra galopp som gått att hålla igenom hela banan. Men senaste tisdagen så hade något helt klart lossnat och han kändes oförskämt fräsch och bra. Helt enkelt lite mera wow än vad han egentligen brukar vara.

Jag tror envisheten har börjat gett resultat, han vet vad som förväntas av honom på hoppträningen och att jag faktiskt får igenom det.  Vi har inte brytt oss så mycket om formen, vilket vi egentligen borde men det har varit av en orsak. Jag har helt enkelt haft fullt upp med att få honom att gå fram-fram-fram för skänkeln. Han är inte så snabb i sig själv så man får lov och rida för det.

Men förra veckans hoppträning var helt klart godkänd. Tyckte också att förbygeln satt som sydd åt honom (visst den hänger lite i nedre regionen men det är ok) martingalen med sin resår var också prima prima. Mycket väl godkänt.

Men den som får MVG++++ är helt klart Morris, min lilla tiger.

Dock så handlade det mest om att landa i rätt galopp och vägar (snabba svängar) förra veckan. Så det vart inte högre än typ 70(Dock så tycker jag det är sjukt svårt att avgöra höjden haha, allt under 1 m ser ut att vara typ 50cm haha).

SAM_1162

//Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.