Dressyr för Sara, Spargo!

Måndagens träning stavades övergångar samt sitsen, vilket är otroligt nyttigt. Att gå tillbaks till grunderna är en favorit för mig. Jag gillar att fila extra på dem, oavsett vilken häst jag sitter på. Men i måndags så var det dags att fila grunderna på Spargo, mer för mig själv än för hästen.

Jag är väldigt nöjd med måndagens ridning, en pigg och busig häst som jag lyckades omvandla till en harmonisk och samtidigt laddad och energisk dressyrhäst. Spargo är ju den som fick pappa att åka av med buller och bång för ett tag sedan, ett år på ett ungefär skulle jag tro. Men i måndags så var han stadig, stabil och laddad. Vi red utan stigbyglar, vilket gjorde ridningen lite extra krävande. Men samtidigt nyttigt, för kroppsligt blir jag stabilare och starkare desto mer jag rider utan stigbyglar.

Spargo är ganska svår, kan man rida honom bakifrån och framåt emellan hand och skänkel så får man inte tappa honom för en sekund. Gör man det så blir det en flygtur då han får chansen att ladda ur. Men klarar man av att rida honom så wow.

Jag hade problem i måndags, jag tog för mycket tryck i honom och fick emellanåt en stark häst, något som jag fick jobba med igenom att göra övergångar och samtidigt hålla ihop honom. Det blev svettigt, men jag tror också att jag faktiskt inte riktigt red 100%, jag vart lite slarvig i slutet och det får inte hända. Från den minut jag sitter upp, till den minut jag sitter av ska hästen få bästa förutsättningar för att prestera så jag måste verkligen fila på det där så jag orkar rida en timme seriöst utan att tappa emot slutet eller bli slarvig.

Det är skillnad på att vilja rida på hobbynivå och vilja rida på högre nivå. Dit kommer jag inte om jag slarvar.

SAM_1175

//Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.