Markarbete, Vicke!

Igår så hade vi markarbete för Sara, som förberedelse inför markarbetet nästa vecka och så småningom hoppning och terrängen. Fick byta till Vicke en valack född 2010 som inte varit på ridskolan så jättelänge. En ganska stor valack som är långsam i sina rörelser, helt annorlunda emot de hästar jag burkar rida som är väldigt elektriska och snabba i kroppen.

Så det var trevligt att få sitta på den här fina hästen faktiskt, lite svårt och sätta fingrarna på men, han känns ganska grön i ridningen och väldigt känslig i munnen. Han vill jobba och göra rätt, även om hans förtroende sviker honom. Ja det var de jag lyckades få ihop, men sen får vi väl se om det ändras med tiden. Väldigt snäll är han i varje fall.

Gårdagens träning gick dock ut på att rida balanserat på honom och få upp hans självförtroende. Det kändes som en dålig dag för hans del för han tittade på alla bommar och ja var spänd i allmänhet. Så efter att han slängde sig på första bommen som var 20 cm (om ens de) så valde jag att trava över allt även de bommar som var lite upphöjda. Helt enkelt för att ge honom en schysst runda. Det var de som kändes bäst att låta han få ta det i sin egna takt helt enkelt. Det var mycket nytt igår dock, blå Ikea kasse, ridhusväggen sken lite extra och ja en ny häst han inte sett tidigare.

Men vi tog det med ro och han fick mer än godkänt faktiskt, trevlig individ som jag tror kommer bli en toppen ridskolehäst sen när han är färdig. Även om han säkert kommer få lite attityd också, känns som en sån häst faktiskt. Snäll men med egen vilja.

 

//Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.