Hoppträning Alex, Morris!

I tisdags hade vi rytmträning och att hålla en jämn galoppen fram till hindren vilket är väldigt bra för Morris. Han har en tendens att bli kort och studsig de sista sprången fram och behöva lägga till ett halvt extra språng eller hoppar av jättestort. Så den här övningen var toppen för både han och mig. För mig främst för att jag ska tvingas att sitta still och inte fippla fram till hindret. Jag är väldigt duktig på att sitta och rida iväg Morris de sista sprången emot hindret eller hålla igen honom för mycket. Så det här var toppen faktiskt.

Men med hjälp av bommar före hindren, och emellan hindren (på linjen) var riktigt bra.

Har aldrig suttit på Morris när han varit så jämn fram till handen, med sug och tryck. Utan att bli lång och långsam eller lång och studsig. Det gick helt toppen bra, det kändes sådär riktigt bra faktiskt. Flytet var fantastiskt och han var helt enkelt wow. Han är alltid wow, men igår var det extra mycket wow-faktor.

Banan låg nog på 80 cm, men det känns inte högt längre. 80 är som de nya 60 typ. Men det var en helt okej höjd att trimma på faktiskt. Nu vet jag faktiskt hur det ska kännas, men det kommer krävas mycket innan han går så jämnt utan bommar. Får fila på det, fick mersmak på det här. Morris hoppade också bättre när han vart jämnare fram till hindret. Så vi får fila på det helt enkelt.

Ska också göra flera hål i martingalen då den hänger och dinglar för mycket, får göra 3 hål till och sen se vad som blir bäst. Men tror nog att minst 2 hål måste den kortas in. Vill ju att den ska sitta bra och inte skava (vilket den gör om den sitter för löst). Så vi ska helt enkelt korta den här och där så den sitter bra.

SAM_1162

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *