Hoppträning 3/10-2016

Fick rida Robert igen, det är stor skillnad på honom och Gros.

Robert har lite dåligt med egen bjudning när han tycker att det är för lågt. Man får nästan känslan av att han tycker det är tråkigt att hoppa. Man får slita som ett djur för att få fart på honom, när jag hela tiden måste jaga på honom med skänklarna så blir min balans dålig….. Vi fick bara hoppa 65 cm den här kvällen och som sagt Robert tycker det är för lågt å jag är böjd att hålla med med honom. Det fanns dessutom gott om tid för att låta mig och Malin hoppa lite mera och högre än de andra i vår grupp. Vi var färdig 15 minuter innan full tid även denna kväll…. Malin och jag hoppade ju mellan 70 och 90 cm i våras innan vi tvingades byta hopp grupp till denna höst p.g.a. oklara omständigheter, vilket jag skrivit om tidigare.

Jag skall erkänna att jag inte är helt nöjd med hur bytet av hoppgrupp utvecklat sig, det är absolut inget fel på deltagarna eller ridläraren, men nivån är för låg för Malin och mig. Vi kommer inte framåt längre utan snarare bakåt……… Det skull kunna tänkas fungera om man gjorde som Erik på hans träningar. Han lät de som var duktigare än de andra hoppa lite högre på slutet efter att vi som var lite sämre var färdiga. Det var en enkel och bra lösning för alla.

En sak till som var riktigt bra på Eriks träningar var att han alltid spärrade av övre delen av ridhuset så att nästa grupp kunde komma in 15 minuter tidigare och börja värma upp hästarna under lite längre tid. Robert behöver minst 20 minuter på sig för att komma igång har jag märkt nu när jag ridit honom på dressyren. På det sättet skulle allt bli mycket effektivare och vi skulle få ut mera av hoppträningarna. Gruppen som var färdig kunde också använda den delen för att på sjyst sätt trava och skritta av hästarna utan att störa den grupp som påbörjat sin träning.

Jag och Malin har återigen tyvärr börjat diskutera var vi skall lägga våra ridpengar framöver.

//Anders

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.