Hoppning “Valle” Wolverine

De senaste 5 gångerna har jag fått suttit på en av ridskolans mindre ponnyer en liten C- ponny (eller möjligtvis stor B-ponny). Har fått trimma honom då han behövt sätta lite muskler och få lite egen framåtbjudning, samt att han blir lite väl stark i övergångarna. En väldigt häftig ponny, känslan han ger uppifrån ryggen har varit toppen ifrån dag 1.  Ett väldigt brett register med gångarter och helt enkelt en wow-ponny. Han har gått ifrån klarhet till klarhet i ridningen och stärkt sig själv ifrån ridpass till ridpass. Helt enkelt blivit bättre och bättre.  Har jobbat mest med framåtbjudningen och att han inte ska bli så sladdrig i halsen, han har en tendens att lägga huvudet på sned och halsen blir som en överkokt nudel ungefär. Samt att han var väldigt stark i början, vilket berodde på att han inte var kroppsligt stark utan tappar bakbenen.

Igår hade vi hoppning, och det var ju som att polletten äntligen föll ned för honom, han var fin och stabil i formen från början. Egen framåtbjudning och väldigt positiv, jag tycker att han gjort massor av framsteg och han har växt på mig massor. En trevlig liten ponny som känns som en storhäst i alla aspekter. Trivdes bra på hans rygg och han var en väldigt fin liten ponny. Han är en riktigt bra barnponny som bjuder på sig själv otroligt mycket.

Valle kommer att bli en toppen, toppen-ponny för barnen på ridskolan. Snäll, trygg och omtyckt, lagom pigg och inte direkt för envis utan lagom. Han har lite ponnyfasoner för sig, men annars hade han inte varit en ponny. Jag är helt ärligt småkär i denna ponny, han gav mig en storhäst känsla och var väldigt ridbar och fin. Helt enkelt jättesöt och trevlig. Toppen tillskott till ridklubben :D.

//Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.