Hoppträning 29/4-2020

Vi fick vara ut på den stora utebanan denna kväll, det var ganska kallt runt 2 plus grader bara och strålkastarljuset behövdes helt klart innan vi var klara vid 22 tiden. Nu fick jag tillbaka Branco igen efter att ha fått rida Brille förra onsdagen ( det gick inte så bra )

Branco var verkligen på hugget denna kväll, redan när vi gick ut vid 20:40 tiden på baksidan och han kände kylan och mörkret som började komma så märktes det att han spände upp sig och frustade. Han blev inte spänd på ett dåligt sätt utan han blev bara vansinnigt taggad, det var jätteroligt att rida honom han ville verkligen framåt hela kvällen. Han till och med lyckades med galoppbytena 🙂

Kvällens huvudövning bestod av en 3 kombination, börjar bli svårt nu 😉 En Skarp sväng in mellan 2 konor följdes av 3 bommar på marken, ett kryss, en bom, ett räcke, 2 bommar och en kryssoxer sedan höger eller vänstersväng för att plocka upp ett räcke oh en stor oxer. Det var väldig svårt att komma rätt på bommarna efter svängen då avståndet från konorna till första bommen var fel för Brancos stora galopp, det fans inge plats att ta ut svängen för att ge oss de extra 50 cm som vi skulle behövt. På slutet så var höjden på räckena och oxrarna 90 cm, Malin ville höja till 105 cm för oss man jag tyckte att 90 cm räckte då vi hade så svårt att komma rätt på första galoppbommen.

En kul kväll i glada vänners lag.

//Anders

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.