Malin Ramundberget

En bild på Malin innan vi full fart ger oss i kast med Kejsaren som är en svart backe! Och en svart backe här är brantare än de som Idre kallar svarta. Ramis har inga snökanoner så det är bara natursnö det gör att skidorna bettar på ett helt annat sätt än på konstsnö. Det blir inte alls lika hårt och isigt som kanonsnö.

Malin

Förkylning och härliga skiddagar

Förlåt om detta inte är häst relaterat men är bara tvungen att uppdatera om Ramundbergets fantastiska väder och snö, snöat flera dagar i rad nu och så är jag SJUK, så j*vla typiskt att man ska dra på sig en f*cking förkylning i dessa underbara tider.

Jaja imorgon ska jag ut och åka skidor vare sig jag är frisk eller inte 🙂

Bild i repris

//Malin

PS! Igenridningen som jag har näst nästa helg (tror jag det är) ska jag rida Alfred, så alla får se upp för två Crazy i ridhuset då ;).

Mysstund med världens bästa

Mysstund med världens bästa

En bild från Torsdagens ridpass

Var tvungen att printa två screenshoots från Torsdagens film på mig och Clover, ignorera helt och hållet hur muppig jag ser ut och glappningen i tygeln :). Kolla ponnyn istället, just här var det inte så superbra men kändes okej :3.

 

Clover

Clover

Den här andra bilden är ju för underbar 😉 Älskar att han kändes så underbar just här på slutet då vi skrittade och travade på volten. <3. ( Vi är i vänster i bilden framför den svarta ponnyn)

Clover <3

Clover <3

Jag som sa att jag ALDRIG mera skulle tycka att ponny är roligare än storhäst, tji fick jag :3. Om 2 veckor är det igenridning ska önska Clover och Virpa sedan får man se vilken man får rida, hoppas på det första faktiskt :D.

//Malin

Torsdag 23/2-12

Igår red jag Clover, egentligen ska väl den ponnyn ha snodd men hittade den inte så red utan. Kan säga att jag inte behövde ha den heller för han gick i form från början. Fick jättemycket lovord från Kajsa (vikaren då bästa Anna-Lotta var sjuk ;(). Hon sa att jag har känsla för det här med ridningen och det var ju askul att höra. (Ni kommer få se i filmen hur fin han blev), dock krävde jag för mycket av honom så han vart för kort och “dog” liksom, all power försvann men när han fick bli litet längre och gå mera framåt så vart det jättemycket power. Han vilade på steget och kändes som en riktig Dressyrponny, synd att man är över 18 år för annars hade jag LÄTT tävlat med honom i Dressyr på Hamre.

I varje fall så kändes det underbart att rida honom, han var pigg och framåt och väldigt reglerbar, enligt mig var och är han en toppenponny. Han kan nog gå långt inom Dressyren om han får en chans och rids till litet, som sagt om jag rider honom igen så måste jag tänka på att inte samla för mycket utan att ha igång bakkärran ordentligt och få fram honom. Ibland försvann bakbenen under någon minut men så fort jag drev framåt fick han en mera ärlig form och kändes jättefin.

Bommarna fick han att tagga till men var fortfarande väldigt reglerbar och lyssnade bra, blev dock en liten gnutta stark i galoppen men det gick ju super efter litet trixande.

Clover är en grym ponny som var både sjyst och helt underbar att rida, helt min typ av ponny. Hoppas jag får rida honom framöver med :).

//Malin

PS! Detta inlägg skrev jag från Ramundberget då vi är där över sportlovet, men oroa er inte bloggen kommer vara uppe fast det är lov ;).

Markarbete 2012-02-23

Idag så hade vi markarbete med markbommar. Virpa stod i stallet och hade inte gått någon lektion innna. Hon var jättesnäll i boxen idag och såg ut att uppskatta borstningen som hon fick innan sadling. Vid tränsning försökte hon att testa lite med att lyfta upp huvudet, fast hon kom snart på bättre tankar och tog bettet snällt.

Anna-Lotta var sjuk idag så vi hade Kajsa som vikarie. Ridpasset börjde med skritt i vänster varv, efter ett par varv så tog vi in tyglarna och Virpa vaknade som vanlig till liv och hennes skritt blev mera kraftfull. Hon var verkligt trevlig idag då hon inte vara så tung på tyglarna utan bar sig själv nästan hela ridpasset. Efter skritten så började vi trava och Virpa var med på noterna direkt, travet satt direkt. Vi travade sedan över bommarna på mitten för att byta varv. Sedan skulle vi stå i lätt sits och fortsätta trava det gick ganska bra att hålla balansen. Efter travet så galoperade vi, Virpa är verkligen en guld häst, tar galoppskänkeln direkt trots att jag har svårt att sitta ned i travet och får fatta galopp precis i nedsittning på travet. Efter galoppen så blev hon verkligen pigg, kanske lite för snabb i traven var tvungen att hålla igen henne ganska mycket. Vi travade sedan över travbommarna längst upp några varv. Efter det så blev det skritt över mittenbommarna, varanan gick till vänster och varannan till höger, när vi skrittade så skulle vi öka till trav efter bommarna, inga problem alls, Virpa var med noterna. Efter skritt så gjorde vi om övningen i trav men då skulle vi öka till galopp efter bommarna lika här inge problem, fast en gång då en bromskloss låg framför så blev vi tvugna att gå över bommarna i skritt. Men inga problem här heller bara att be Virpa om Galopp från skritt, tjohej klockrent.

Se min skiss nedan över ridpasset.

Markarbete 2012-02-23

21/2 – 12 Madeira & Wiona

Idag red jag först på morgonen för Karin på madeira och det gick helt okej, har inte så mycket att berätta om det. Vi ökade och red litet självständigt hela ridpasset så. kan kom dit jag ville med henne i varje fall och det kändes väldigt bra.

Sedan efter skolan så red jag Snorpan, Anna-Lotta undrade om jag kunde ta henne för hon hade så ont i knät, så jag red Snorpan i ridhuset och gjorde tempoväxlingar och övergångar så hon skulle lyssna vilket hon gjorde efter litet övertalning. Sedan efter galoppen mitt i avbrottet så snubblar hon till i underlaget och går ner på knä, var det äckligaste jag varit med om som tur var så blev det inte något. Så sedan så skrittade jag sista tiden för hon blev ganska spänd och mot slutet släppte det och hon fick en bra framåtbjudning. Hon tittade på allt i slutet dock, tyckte allt var farligt.

Men det gick helt okej med henne, riktig mysig liten Horsie :).

//Malin

Uteritt med farbror grafen!

Har idag på eftermiddagen varit ute och traskat med Autografen i skogen tillsammans med min dotter Malin och Sofie från Hamre ridklubb. Vi red ut i vinterns värsta snöoväder men vad gör det att man får lite snö på sig inte ett dugg när man får rida. Vi red ned bakom scouthuset och över björnövägen för att vi skulle slippa rida förbi alla tävlingsekipagen, det var stortävling på Hamre idag. Autograf skulle säkert coool som han är inte brytt sig det minsta men Wiona Q hade nog trippat på tå så vi tog det säkra för det osäkra och red åt det andra hållet. Vi red runt lite på småstigarna mellan björnövägen och mälaren under lite småprat, en trevlig lördags eftermiddag med en 45 minuter lång ridtur i snövädret. Autograf passade på att käka granbarr så mycket han kunde.

Tack Anna-Lotta för lånet av Autograf, nu minns jag hur mycket jag gillar honom.
Tack Sofie & Malin för sällskapet.

//Anders

Uteritt med Snorpan

Idag red jag ut på Snorpis ihop med Sofie på Kalla och pappa på Autografen. Gick bra, hon var himla pigg och glad och tyckte det var skönt att få komma ut och röra på sig. Hade ridits av Mikaela dagen innan men var fortfarande väldigt pigg och glad. Så vi skritade mot Björnön i skogen, ville inte upp på åsen då det är så halt där (usch). Vi skrittad eibland i mitten och ibland först berodde på hur tuff Snorpan kände att hon var.

Hon är så söt när hon stannar upp och tittar på något och sedna fortsätter som om hon inte vet om hon ska bli rädd eller inte. Gillar henne skarpt. Efteråt stod jag och borstade länge på henne och hon var nästan helt torr, hade förstås ett bra ridtäcke över rumpan annars hade hon nog blivit riktigt kall lilla damen.

// Malin 🙂

Målet med min ridning – februari –

I slutet av Februari vill jag ha fått ordning på följande saker som har med ridningen att göra.

* Eftergiften; Ge eftergiften mera neråt än uppåt framåt då jag stör hästen och lättare rycker den  i munnen. Kommer bli stort fokus på detta varje ridpass och kommer säga till Sussie att vara på mig mera med detta.

* Mina armbågar; Få  ordning på mina armbågar till rätt position i ridningen och inte ha de för långt fram och raka utan böjda och mjuka och “sviktande” och rörliga utan att flänga i hoppningen såväl som Dressyren.

* Inte vara mesig på hästarna även fast de är känsliga; Har blivit väldigt försiktig igen eller som jag säger MESIG emot hästen när jag rider. Inte lika mycket på och måste skärpa mig i detta, måste våga rida på och göra det jag ska och få hästen dit jag vill. Rider jag korrekt så blir det himla bra (oftast).

* Bli mera konsekvent i ridningen och ta egna intiativ; Är ganska dålig på att vara konsekvent emot hästarna jag rider (speciellt ridskole och gymnasiehästarna) har blivit mycket bättre med Snorpan. Men måste vara noggrann och rida ordentligt.

* HA EN PLAN!; Nog den viktigaste punkten när man rider, att ha en plan med vad man vill komma, hur man ska komma dit och vad man måste göra på vägen för att nå dit. Ska börja föra en riktig dagbok över detta. Och skriva ner vad jag vill nå med varje ridpass, oavsett häst.  kan vara allt från skänkelvikning till hur hästen ska kännas i slutet.

* Inte knipa med knäna; Måste sluta knipa med knäna, måste pressa ut dem och hålla dem där varje ridpass, måste börja tänka mera på det för vissa hästar vägrar lyssna/ förstår inte om man kniper ihop knäna. 

* Föra dagbok över utvecklingen; Börja föradagbok över mig och hästarna jag rider, Snorpan, gymnasiehästarna mm. vara noggrann med allt runt omkring dem, så väl som i ridningen.

I slutet av Februari ska jag ha fått bukt med de flesta av dessa saker, så jag kan gå vidare med nästa småsaker jag behöver fixa till. 🙂

//Malin

Framtiden börjar nu!

Det är nu jag förbereder min framtid

Många tycker att man inte ska stressa fram i livet utan ta det som det kommer, men för mig så är det tvärt om, jag vill hinna planera och tänka ut hur jag ska nå mina mål och vad jag vill med livet. Just nu vet jag att jag vill fortsätta att utvecklas som ryttare och få jobba bland hästar, speciellt skulle jag vilja ha ett tävlingsstall/beridar stall med massor av bra hästar och chanser att tävla. Någon dag hoppas jag att jag kommer dit också, det som är så bra med min skola är APU:erna som man får komma ut på, man får prova olika saker och se vad som apssar en själv. Samt knyta kontakter inför framtiden, det är viktigt. Utan kontakter har man svårt att komma någonstans i världen.

Jag har redan börjat visualisera hur jag vill nå mina mål, och hur jag ska ta mig dit. Just nu så sattsar jag på skolan så mycket jag kan för att få betygen som krävs men samtidigt så lägger jag ner mera krut än någonsin på hästarna, ridningen och stallskötseln. Jag vill lära mig och det är nog det viktigaste.

Sedan att jag fick en jättefin kommentar av L-B när jag red för henne gör ju saken inte mindre dålig; “Titta på Malin, vad tycker ni? Jag håller med hon har mjuka fina händer i bra position och stör hästen mycket litet. Bra handställning”

Har fått liknande kommentarer av Sussie och Karin att de gillar mina händer, att de alltid är mjuka och försiktiga i ridningen och inte sliter och drar. Nu behöver jag bara få till saker ännu bättre så kommer allt bli finnemang. Kommer ett inlägg om vad jag ska fokusera på varje månad och vad jag vill uppnå i slutet av månaden :).

//Malin

Lotta Björe träning, bildbomb

Flakt över hindret

Landning

Pappa var enormt snäll som ville följa med och fota, tycker han tog jättefina bilder, är ju känslan som räknas. Jag gillar bilderna för de representerar att fast saker går dåligt (LB träningen och man ramlar av) så blir det bättre ;).
//Malin
(OBS någon dag kommer ett inlägg upp om Madeira, för tror några av er läsarare undrar vem det är =))