Skillnad på Privat och ridskolehästar?

Vad är det egentligen som skiljer en privathäst ifrån en ridskolehäst i skötselsynpunkt? För mig ingenting, det är därför jag alltid tar så god hand om Alfred som jag kan och alla andra hästar jag rider, bara för att de råkar vara ridskolehästar så betyder det inte att de är mindre värda än någon annan häst, varför skulle de vara det liksom? För mig gör ridskolehästarna ett fantastiskt jobb och är riktiga hjältar, de som sliter i ridhuset vecka efter vecka och rids av olika människor varje dag ska väl med få ha sina stunder med mys och omhändertagande? Visst ska väl vi ridskoleryttare få ge dessa fantastiska hästar detta, varför ska det vara skillnad på just privathäst och ridskolehäst?

I mina ögon är de minst lika fina som vilken annan häst som helst, det är just därför jag älskar att göra iordning hästarna att borsta och sköta om dem och egentligen skulle jag själv vilja ha en egen häst ,men om man nu inte kan det så får man ta vara på tiden man är i stallet. Något jag gjort väldigt bra kan jag tycka, jag får enormt dåligt självförtroende när jag ser hästen jag ska rida gå lektionen innan och ha kissfläckar eller spån i pannluggen eller liknande. Ibland kan de vara helt oborstade, vad ger människan och som ryttare en rätt att göra just detta? Inget i min mening för mig handlar det om hästens välbefinnande framför allt annat.

Jag försöker alltid se till att Alfred har det bra och trivs med situationen men ibland när jag misslyckas så mår jag dåligt över det i flera dagar. Därför tycker jag att vi alla ska bli bättre på att ta hand om våra hjältar, så väl den häst vi gillar minst som den vi gillar mest. Allt handlar om att visa sin uppskattning emot ett djur som själv inte kan tvätta rent sig själv utan är beroende av oss för att förbli frisk och hälsosam. Så ta bättre hand om era hästar så väl privathästar och ridskolehästar, jag vet att det redan finns ni där ute som tar väl hand om dessa fantastiska djur. Men till er som inte gör det ber jag er att sätta er in i hästens situation, inte skulle ni vilja gå smutsiga eller med hovarna fulla av småsten bara för att någon är för lat för att göra något? Nej tänkte väl det. Så sköt om ridskolehästarna lika bra som alla andra hästar.

//Malin

Hööks & Ica!

Kom precis hem från Erikslund fick med mig pappa in på Hööks och kollade på HV-Polos nya Kollektion mums säger jag bara, finns så mycket där som jag vill ha! Fick ett par HV-Polo Ridsockor i Rosa&Svart av pappa. Dem ska jag inviga på Torsdag.

HV-Polo Sockor Rosa & Svart

HV-Polo Sockor Rosa & Svart

Sedan var vi in på Ica och fick med mig en tub med Helosan, bra för mig och för Alfred, kan smörja in honom då om han blir torr fnasig någonstans vilket han brukar bli. Riktigt bra att ha, speciellt nu i vintertid.

Helosan Salva

Helosan Salva

Alltid bra med att bunkra upp i fall att något skulle hända osv. Funderade först på Tobbe Larssons créme men valde Helosan istället. Sedan är det hälften så dyr på Ica som Hööks. 🙂 har för mig att den är bra emot mugg? Någon som vet?
 
//Malin