Längtar tills sommarlovet!

Ska ta hand om Anna-Lottas fin fina principessa “Snorpan” Wiona. Så lycklig att jag får ha hand om henne. :D.

Fredag; Paddocken som gäller om vädret tillåter annars ridhuset. Beror på värmen bli det för varmt rider jag inte så länge/eller i ridhuset. Men ska i varje fall försöka få igång de där bakbenen och sitta ner i uppförsbacke och rida som en galning. Så både jag och pålle får träningsvärk. Snorp lär ju inte få det men jag kommer helt klart få det.

Lördag; VILA? Om jag ska till Strömsholms tävlingarna, annars blir det jogging i paddocken o en skrittur utomhus!

Söndag; Har jag inte planerat ännu men tror jag ska infinna mig i ridhuset för att trimma på något kul, så hon får tänka litet. Ska fundera o planera bättre.

 

Kommer ihåg när denna bild togs, precis i det ögonblicket, det var första gången hon och jag tajmade ihop oss så hon började trampa på som en tok och man kände hur ryggen höjde sig. MUMMA! Ska leta efter den känslan när jag har henne med.

Och så ska jag träna på att sitta ner i galoppen, jag brukar ju smyga litet så jags tår litet lätt i sits, är väl lat eller något xP.

//Malin

 

Hästköp en riktig djungel!

Jag trodde aldrig att det var så mycket att tänka på och kritisera när man skulle köpa häst, visst att man måste vara realist och verkligen tänka *kommer den här hästen passa mitt sätt att rida, mina upplägg och hålla för det vi vill ha den till?* Vi har tittat på 5 annonser och har ratat varenda en, den sista som vi är/var så seriösa på har vi börjart tveka litet på då vi har hört/läst en del dåligt om personen som har stället. Men samtidigt vill vi inte riktigt släppa honom, pappa ska ringa idag och prata och säga något i stil med;

“Är vi intresserade av honom efter att vi kommit och provat honom så SKA vi göra en klinikbesiktning och går han inte igenom så ska hon få stå för den men om han går igen u.a så köper vi honom på studs.” Skulle han gå igenom så vill jag inte ha honom där en dag till då tar vi hem honom bums så han slipper vara där.

Hoppas att hon är tillmötesgående och är sjyst och säger att hon ska betala om han inte går igenom, Hoppas.Hoppas.Hoppas!!!

Nu får vi vänta kära läsare, domen kommer ikväll via mobilblogg/senare när pappa ringt o vi pratat litet! För detta vill vi och ni inte missa :D.

 

//Malin

Litet småplock till nya hästen!

Har hittat litet småplock som nya hästen ska få när han kommer hem till oss.

Denna Spray ska dofta som äpple och är en pälsglans/showsheen glans från Eskadron :D. Ett måste för nya pållen.

Soft Up antingen Black/pink eller Black/Green eller Black/choco 🙂 Ruskigt snygga.

MUMS, dessa boots ska min pålle få i Limegrön,cerise, ljusblå och svart. Bara för att ha liksom :D.

Green Clean för att få bort fläckar från tex gödsel, kiss mm.

Gallop schampoo för att förstärka hästens färg.

Ice gel för att kyla ner efter hårda ansträningar.

 

Plus litet annat som jag inte orkar lägga upp :P^^

//Malin

Bokat!

Pappa har bokat provridning av hästen nu, vilken det är får ni inte se, eftersom att detta är verkligt seriöst och vi kommer köpa honom om han går igenom en klinikbesiktning och vi gillar honom. Bilder kommer komma upp efter Lördag och ja filmen kommer med upp såsmåningom. Vi vill ju att han ska gå igenom, för köper honom det gör vi. Han har gjort allt vi vill att han ska göra och ja den här gången är det mera seriöst än de andra gångerna. Detta är 5:e hästen och den andra vi ska åka och titta på.

BTW så var vi först att ringa på honom, han har knappt elgat uppe 1 dygn till försäljning och lär försvinna efter helgen :D.

Hon som pappa ringde till var jättetrevlig och berättade positivt om honom och när pappa sa hur intresserade vi var så lovade hon dyrt och heligt att hon skulle kontakta oss om någon ville komma och provrida innan Lördag. Då skulle vi boka om och åka tidigare och prova, vi har alltså litet första TJING på honom. Pappa sa något som kan liknas vid detta, mins inte exakt: ja då får man väl komma hem 2 på natten men vad gör det bara ingen annan hinner före.Så seriös det är min pappa, transport har vi hittat på ett ungefär ska vara en med frontutlastning,  en sådan här;

Vi är överens om en Ifor Williams med fronutlastning och ramp fram & bak, tror vi kommer köpa en begagnad. Eftersom att han är så stor så kommer han behöva frontutlastning.

Nästa helg ska jag ha Wiona men hon får vila en dag (lördag eventuellt) då vi ska på Strömsholmstävlingarna och då ska jag titta efter täcket som min kompis tipsade mig om. Kanske köper det om vi bestämt oss angående hästen. Vi får se. Vi vill ju göra besiktningen på klinik så snabbt som möjligt och vi ska vara med, men den kan vi ju boka in nästa vecka på Onsdag typ för då är jag ju ledig. Det skulle vara smidigt :D.

//Malin

Bokat & Ringt

Nu har pappa ringt och vi var/är de första som ringt på honom, så ikväll eller imorgon kväll ska vi åka och provrida. NI kan ju gissa om jag är taggad efter att ha ridit en annan häst. Hoppas att detta funkar för han är ju helt perfekt. Ni får ingen bild eller namn just nu. Vi vet ganska snart om han är vår i varje fall för här gäller det att vara snabbt framme och norpa han innan någon annan gör det. Så vi står nog som hästägare i slutet av veckan/början av nästa vecka. :D.

//Malin

Tankar kring provridningen 27/5

Söndag förmiddag Avesta!!!!

A var redan sadlad och tränsad när vi kom, inte riktigt vad jag förväntat mig. Jag hade nog förväntat mig att vi skulle få bekanta oss lite med A inne i stallet först. A är ett väldigt feminit engelskt fullblods sto med en mankhöjd på ca 165 cm. A är också väldigt smal. A:s lillmatte började med att rida A i paddocken i skritt,trav & galopp. Hon rörde sig väldigt snyggt trots det mjuka underlaget, såg dock ut som om hon gjorde någon konstig rörelse med höger bakben i traven. Hon visade även några hopp, A hoppade väldigt bra. Tyvärr så rids hon på ett pelham bett då hon blir stark i hoppningen.

Provritt!
Nervöst att sitta upp på ett smalt engelskt fullblod?? Japp, jag var väldigt fundersam, kanske mest över bettet och hur mycket man skulle våga ta i det om hon inte lyssnade. A startade utan att jag bett om det, inte okej. Travet var inte okej, mycket stötig och med en svår takt att hålla. Kanske berodde på att jag inte vågade hålla tillbaka henne. A bråkade med mig om man försökte sitta ned på henne i trav, troligen beroende på att hon enbart ridits markarbete och hoppning. Ingen dressyr alls de senaste 5 åren. Hon var också väldigt vinglig, trodde jag skulle trilla av i andra svängen trots att vi bara travde. Det gick dock bättre efter ett litet tag. Galoppen däremot var riktigt skön väldigt mjuk och fin lätt att sitta ned i. Hon verkade trivas betydligt bättre i galopp än trav.

Ser nu på bilden att hon också är i minsta laget för mig, jag har ju fötterna nästan under hennes mage trots hoppsadel. Detta beror nog mest på hennes smäckra kroppsbyggnad och inte på mankhöjden.

//Anders

Provridning Anders

Provridning 27/5-12

Idag var vi och provred A, ett sto född -00 som är ett renrasigt fullblod, en riktigt ädel och feminin häst med mycket egen motor. Kan bara börja med att säga att jag är SÅLD, vill ha henne så grymt mycket. Hon är charmig och att hon går fram själv är u ett mega stort +.

I varje fall så började pappa och rida och ja det gick helt okej, litet springig var hon allt men snäll som hon var så skötte hon det. Sedan red jag, kan sägaa tt efter att ha provat alla gångarter och känt hur lätt det var att få henne i form så var jag ju såld. Galoppen var litet trixig då man var tvungen att stå i lätt sits då hon spände sig enormt mycket av att sitta ner på henne. När jag verkligen red ihop henne så kunde hon korta sig otroligt mycket och hade fortfarande Go i sig. Var en helt fantastisk känsla att sitta på henne, så mjuk och framåt och så positiv. En riktig sockerhäst.

Pappa sa att han säkert kunde lära sig att rida henne och så, men vet inte alls. Vi ska visa Karin men jag tycker inte att jag hade några stora problem med henne, hon var ju sjyst och lyssnade när man väl gjorde det lugnt och sansat. Men vi får se, just nu verkar det som om att pappa redan bestämt sig för ett nej, så. Och JA, jag kommer bli skitbesviken för tyckte det satt bra. Visst hon är “grön” i dressyren och så och det kan jag hålla med om att hon inte är bäst i den synpunkten men det andra var ju super med henne.

Sofie var ju med och hon fick också rida, gick ju super för henne med, inga problem. Fick litet synpunkter på hästen vilket alltid är bra, dock så är jag totalt blind och förälskad i henne och vill ha henne. Min typ av häst, ska i varje fall visa Karin i veckan (Tisdag) och sedan får vi väl se vad hon säger. Hoppas dock hon är positiv, hon har ju själv sagt att man ska våga utmana sig själv och ja jag vill ha en liten utmaning, vilken denna tjej helt klart är. ;).

Litet bilder;

1. Den här övre bilden var känslan helt okej, hon tjafsade litet när jag kortade henne men inget mycket.

2. Här var dock känslan helt fantastisk, som hon kortade ihop sig, arbetade med rygg och allt. SUPER!!!!

3. Söt som socker eller hur? Kanske fortfarande kan få pappa att åka dit en gång till med Karin i släptåg och titta (A). Han kanske ändrar sig om henne (A).

4.Superkänsla även här, framåt och positiv som bara den, en riktig guldklimp <3.

5. Energisk skritt på halvlånga tyglar, travade även på denna längd något varv för att stämma av och få känslan.

6. Snacka om fokuserad ryttare, här var första små tavstegen vi gjorde, riktigt härlig häst.

Så kära bloggläsare nu har ni fått sett hästen vi var och provred, jag vet i varje fall att henne vill jag ha. Men det är ju pappa som bestämmer :(. Ska i varje fall visa Karin filmen och så på Tisdag, så hoppas hoppas hoppas att hon är positiv, kanske säger att hon tycker vi ska åka dit en gång till och titta ;D.

 

//Malin

 

Vi vann :-)

Virpa & jag innan räkmackehoppningen.

Virpa och jag vann räkmackehoppningen igår kväll efter två felfria hopprundor om 2 * 8 st hinder på exakt samma tid 1,05 & utan fel, Virpa är en allt super duper häst. Hopptävlingen gick alltså ut på att rida samma bana två gånger och försöka få samma tid och utan att riva eller få stopp på något hinder. Virpa vart allt lite taggad när hon förstod att det var hoppning på gång, det blir hon ju alltid. Hon kändes väldigt pigg redan i skritten medan vi värmde upp. Min största fara vara att jag skulle glömma bort banan men det visade sig vara lätt att komma ihåg hur man skulle rida den. Första skuttet i framhoppningen kändes lite konstigt, då funderade jag på vad jag gett mig in på, men vaf**n tänkte jag det kan ju som sämst gå åt fanders och varför inte bjussa lite på sig själv om det nu skulle gå så.

Runda 1 gick riktigt bra, då jag valde lite fel väg mot 3 och vi skulle komma lite snett över så klämde jag till lite extra med benen och hon tog ett större och längre skutt över, lätt som en plätt. Mellan hinder 4 & 5 så var det ganska långt så där fick jag hålla tillbaka henne lite, men hon lyssnade bra.

Runda 2, tja ganska lika runda 1 men en bättre väg mot hinder 3 så vi behövde inte diagonala över.

Osså vill jag rikta ett stort tack till min hejaklack från Hamreryttarna, jag hörde hur ni hejade på mig 🙂

//Anders

 

Inför imorgon!

Imorgon kommer det bli den mest speciella dagen i mitt liv hittills, vi ska åka och titta och provrida ett sto född -00 som vi kanske ska köpa. En riktigt smäcker liten sockersak som verkar otroligt trevlig. Hon hoppar bra, är grymt snygg och har egen motor, att hon sedan har en passande färg (mörkbrun) gör att hon klär i det mesta, så ännu ett +. Imorgon kväll kommer ni få litet mera utförlig information och så får ni veta om vi funderar på att köpa henne eller inte. Det hänger mest på mig och pappa i valet av häst, Sofie vet jag att hon rider ju i stort sett alla typer av hästar riktigt bra, och så ska hon ju bli “medryttare” som jag förstod och rida någon dag i veckan mm. Vi har inte tittat så noggrant på det ännu men jag hoppas att stoet i första hand passar oss.

Sedan blir det ju grymt kul när jag och pappa åker in och handlar hästgrejer om hon blir våran. Egentligen vill jag ha ljust ljust brunt läder men hon har ju svart så det får helt klart duga. Jag får ta av mina sparade pengar till utrustning inget snack om saken. Vet redan vad jag vill köpa åt henne!

(Hoppas detta funkar nu!!)

Ni kommer få en snabbuppdatering imorgon i bilen påväg dit i alla fall.

Har inte bestämt dock vad jag ska imorgon på mig, första intrycket är ju extremt viktigt.

//Malin

Räkmacke hoppning!

Idag blir det Räkmacke hoppning på Hamre, ska bli kul att få fräsa runt och hoppa med bästa ponny-plutt. Just nu känns 65 som en ganska lagom höjd men jag vet själv med mig hur tuff jag måste vara emot mig själv ikväll. Ska inte utgå utan hoppa allt som en kul grej. precis som pappa är jag litet undrande över vägen ikväll, men antar att det inte är supersvårt så vi får hjälpa varandra ;).

 

Vi behöver i vilket fall hoppa inför imorgon för då lär vi ju provhoppa stoet vi ska åka och titta på. Riktigt Nice ska det bli att få rida den hästen. Jag tror vi kommer bestämma oss illakvick om vi gillar henne eller inte.

 

Det har även visat sig att Sofie ska hjälpa till med henne efter Julen, så Credit för det åt henne, kommer bli grymt kul. Sedan vill jag börja planera allt redan nu, men det får väl vänta tills i höst.

//Malin

 

Taggar räckmackehoppning

Nu taggar vi inför morgondagens räckmackehoppning. Lite spännande skall det allt bli, vi skall ju vara ute i paddocken. Det är faktiskt första gången som jag skall rida i paddocken. Undrar hur Virpa blir hon är ju ganska pigg redan inne i ridhuset när det kommer fram bommar så det blir nog ännu mera fart på tant Virpus utomhus. Är just nu lite fundersam om hur det skall gå till att rida rätt väg, undrar om man får måla ett vitt streck på marken med sprayfärg så att man kommer ihåg vilken väg man skall rida??? 🙂

Virpa i spiltan

Dressyr 24/5-2012

Denna torsdag så var det dressyr. Fick rida Vasserman igen :-). Den lilla filuren låg och sov när jag kom till stallet, började med att peta lite lätt på honom men han bar blängde tillbaka så jag fick putta till honom lite hårdare för att han skulle resa på sig. Han var full i sågspån så det belv till att ta fram “rotborsten” och borsta honom ordentligt från nos till svans. Tror han tyckte om det för han kollade in mie noga varje gång jag bytte sida.

Kvällen var vigd åt halvhalter, Vasserman är inte så bra på det. Blev en svettig kväll i ridhuset för oss båda tror jag. Men som vanligt så började vi med att sitta upp, jepp, vilken överraskning va? Idag så kom jag upp utan pall, jippppi, tricket var att sänka stigbygeln så långt det gick och sedan ta en himla sats och ställa sig på tå i stigbygeln för att nå över rumpan med höger ben. Det märks att Vasserman är en stor häst jag behöver använd väldigt mycket ben för att han skall hålla galoppen. Men belöningen är stor om man lyckas hålla galoppen den blir så rund och mjuka att man bara vill fortsätta.

Ja i alla fall så var det halvhalter som vi övade på, vi delade upp oss på två volter, detta för att försöka bygga upp energi i hästen, vet inte om det fungerade med Anna-Lotta klagade inte på mig. Men fick inget beröm heller :-(.

//Anders

Litet utrustnings kärlek!

Har suttit och smygit ihop det här setet från HV-Polo, riktigt mumsigt. Snyggare utrustning får man leta efter. Men som sagt smakar så kostar det. Förbygeln går på 799:-, Magplattan 1 299:- och Skydden 849:-, så detta får förbli en dröm, kan inte tänka mig betala över 2000 kronor för utrustning, men det finns ju billigare alternativ som tur är från olika ställen.

//Malin