After Rain comes sunshine(??)

Idag fick Cosmopolitano sin dom, han är i princip utdömd och jag känner mig så trött på all SKIT som vi har råkat ut för. Det här var ju en häst som jag (vi) kunde se oss ha i flera års tid och ja till och med tävla med. Men nu vill ödet något annat så det är bara att svälja detta och gå vidare hur mycket det än känns i hjärtat. För någonstans finns väl hästen som är ämnad för oss, vi har bara inte hittat den som ödet vill att vi ska ha. Men som sagt hjärtat ljuger aldrig det vet vad det vill ha.
“The heart wants what the heart wants”
//Malin

Uppdateringen kommer ligga nere nu en period tills vi har hittat något, kommer det något så är det helt ovärt och inget inspirerande precis. Nu har jag fått nog vill bara säga F*CK YOU BAD LUCK IM NOT WANNA HEAR FROM YOU EVER AGAIN!!!!

Att köpa häst en krånlig histora! Del 3.

Jaha då har hästen med stor H varit på besiktning och resultatet var inget kul alls, varken för ägaren eller oss. Jag som var helt inställd på att köpa den här hästen om han var frisk trots att flera personer sa att den kan ni inte köpa han är för stor och ni kan inte rida ihop honom så att han håller…….. Vid besktningen blev han i det närmaste utdömd som ridhäst och skall få gå en sista sommar tillsammans med sina Islandshäst kompisar hos ägaren. Till hösten kommer han med största säkerhet att få göra en sista färd till Trappalanda stackarn. FAAAAN också han som var en så social och snäll häst JÄVLANS skit också nu blev jag ledsen i ögat alltså. Varför skall livet bara jävlas jämt….

Lufsen eller Cosmopolitano som han heter.

Fick denna bild i morse den är tagen innan han åkte till ATG kliniken för besiktning. Titta på honom hur glad och positiv han ser ut. Glada ögon och glada öron och till hösten så finns han förmodligen inte mera :-(.

En mycket ledsen,
Anders

Att köpa häst en krånglig historia! Del 2

Ångrat mig, för mycket jobb i höst osså.

Efter några nätter där jag legat vaken ibland och funderat på om det verkligen är rätta att köpa häst nr 3….. Är han i verkligheten som första gången vi var till honom eller är han som han var gång nr två? Skall man lyssna på sin intuition eller hur skall man göra. Min intuition säger att det är något som inte stämmer. Sedan så tickar hjärtat för häst nr 2. Den som alla säger att den kan ni ju inte köpa den är för stor. Eller skall man leta efter någon annan att titta på, det finns ju flera kandiater?

Häst nr 2, den “lille”

Del 1 finns här

Fortsättning följer garanterat.

//Anders

Detta är ingen demokrati det är diktatur rakt igenom!

Detta sa en av mina APU-värdar när jag var och praoade där, det har förstås med hästar att göra, jag håller med honom till 100%. Man kan inte ha en demokrati där man alltid frågar hästen vad den vill göra, Oftast så säger hästen nej och istället för att som ryttare säga “NU ska vi göra det här och därmed basta!!” så blir det mera som en fråga “Tror du att du har lust att göra detta??”. Jag menar tror vi verkligen att det är något som är upp till hästen att bestämma? För våran egen säkerhet och hästens så får den aldrig ta över, ALDRIG. Människan måste ta sitt egna ansvar och våga säga ifrån till hästen den minut den gör som den själv vill. En ponny jag ridit och hoppat väldigt mycket har och är väldigt envis. När man försöker få honom att gå framåt så antingen bockar han eller tjurar ihop. En gång fick jag byta med en tjej på hyra häst när hon hade ponnyn, då var han extra dryg det sutade med att han försökte stegra sig och jag fick lov att ryta i åt honom att han skulle gå framåt. En häst som man INTE har vågat visa vem som bestämmer, så när man sedan sitter upp på honom och börjar ställa krav, vad händer då? Jo han börjar tjafsa emot, nu säger jag INTE att det är fel med en häst som har egna åsikter för det fullkomligt avgudar jag, hästen ska ha attityd annars blir den som en slapp urvriden gammal grå trasa. Det jag menar att hästen inte ska göra är att bete sig på ett sådant sätt att det blir farligt för oss vanliga dödliga att rida dem. Hästarna/ponnyerna jag rider är olika bland dem finns alla sorters hästar de som är super väluppfostrade och de som inte är de, jag brukar oftast själv vilja rida de litet jobbigare hästarna men att man ibland själv vill sitta och tuta runt är en sak som alla ryttare borde få göra. Jag känner själv för att jag ska kunna utvecklas så behöver jag ha en utmaning varje gång, något som jag måste få ordning på och kunna utveklas ihop med, inte någon urvriden disktrasa som är helt grå för att den inte har något eget temprament, men samtidigt så ska den inte vara som en färgsprakande bomb som bara väntar på att explodera i ansiktet på en när man minst anar det. Det ska vara en individ som är helt fantastisk, med potential att utvecklas och så att säga ha mera färg är den gråa trasan. Men ändå vill jag kunna glida runt när man väl har hittat knapparna och få den såpass känslig att den vet exakt vad jag tänker. Detta kommer att ta sin period men när man har visat hästen att man är beredd att ta på sig ledarrollen så kommer man att få det helt underbart och en vän för livet.

//Malin

 

Hoppövningar!

Suttit och klickat runt på Google efter bra hoppövningar och slängde en blick bort mot bokhyllan och fick se min bok min helt fantastiska hoppbok; Hästhoppning – Från träning till tävling-, heter den och ja den har mycket lärorikt att lära ut kan jag lova. Allt från hur man ska sitta och hur man får heta hästar att lyssna. Så det kommer nog att fixa sig det med i slutändan, men en bok kan aldrig ersätta en riktigt bra tränare!

 

Det finns grymma övningar i den här boken som garaneterat kommer bli en av min vardag sedan, oberoende av typ av häst vi köper.

//Malin

Filmen = GONE!

Den sista timmens arbete med filmen visade sig vara helt värdelös då den plötlsigt försvann från hårdisken så bara att börja om IGEN! Men min vanliga otur när det händer saker, kan i varje fall säga en sak, Pinnacle Studios är grymt!

//Malin

Fixar och donar!!

Sitter på golvet och ska precis börja fixa iordning en film i Pinnacle studios, varför jag sitter på golvet? Helt enkelt för att jag inte kan ha datorn någon annanstans i mitt rum.
//Malin

Uppdate; Det jävla programmet kan inte öppna filerna = Sitter och försöker övertala min dator om att Windows Live Movie Maker ska kunna spara om det i en fil som programmet accepterar = mycket sur och irriterad Malin som får lust att skita i allt och bara gå och lägga sig.

Mera uppdate: Fanns en speciell knapp och trycka på så nu funkar det, blir så jävla sur på sådant här!

//Malin

Veredus & Santa Cruz falls inlove And JW too

Vet precis vad jag ska köpa åt ****** när han har kommit hem till oss till Hamre, det ska bli ett par Nero Line Carbon Gel senskydd från Veredus + Nero Line Carbon Gel bakskydd från Veredus i svart förstås, egentligen hade jag velat lägga ut mera pengar på ett par Grand Prix Baloubet men de är för tok för dyra, någon måtta får det vara.

Nero Line Carbon Gel senskydd från veredus + bakskydd, som dessa fast i svart:

 

Sen kommer jag helt klart att investera i en bra hoppgjord med fårskinns “fodring”, de ligger mycket mera an och blir ingen glipa mellan hästen och plattan. Sen så är det grymt snygg och risken för skav minskar avsevärt ^^. Kommer nog bli en sån här:

Santa Cruz showjumping girth

Sen ska jag investera i en snygg förbygel med avtagbar martingal, helst en från JW som ska gå i samma stuk som sadelgjorden:

Den här har jag klämt på i verkligheten och bara med litet ludd på vissa välutvalda ställen så blir det nog helt perfekt!

//Malin

 

 

Väntan!

Nu är det bara väntan som gäller medans man hoppas att ägaren till hästen ska höra av sig och säga att tiden är bokad på Onsdag så vi kan göra klinikbesiktningen. Vi får väl se hur allt blir, egentligen så kanske det är helt fel ute, men samtidigt rätt ute? Jaja hör hon inte av sig snart så kommer jag i varje fall bli litet sur och tvär.

//Malin

Överens

Sådärja nu är säljaren och jag överens om priset, villkoret för köp är att han går igenom besiktningen på Södertörns ATG klinik inklusive röntgen av benen. På röntgen tittar man efter pålagringar och lösa benbitar i alla leder.

Besiktningen kostar 2500:-
Röntgen 3100:- för 16 bilder
Totalt 5600:-

Förhoppningsvis så skall besiktningen ske den 27/6.

//Anders

Nu närmar det sig!

Nu närmar det sig med storm steg, vi har en häst som vi ska köpa och idag ringer pappa till Täby(?) och hör vad en klinik besiktning kostar tror vi skulle ta med exportröntgen, sen måste han rigna ägaren som ska boka en besiktning och prata med Åsa om stallplats och fakturering av denna. Sedan så är allt klart och bara att hålla tumm(en)arna för att han går igenom :D.

Kanske snart våra hästöron

//Malin