Helgens bravader – Söndag!

hemligt

Söndag så packar jag, pappa och Sofie in oss i våran bil och kör iväg till Dalarna igen men denna gång Borlänge. Där ska vi ha roligt, och spännande blir det nog så det föreslår. Vi får hoppas att det fixar sig denna gång, än så länge så låter det ju AWESOME!

Så mellan Söndag – Tisdag kommer denna upp igen utan censur (om det blir att vi gör det och säger ja). Lördag kommer jag befinna mig på Strömsholms tävlingarna hela dagen förhoppningsvis med ett mission to accomplice! Sedan kommer flera bilder upp och film när allt är klart.

Jag tänker inte säga mera nu än det jag skrivit.

//Malin

Dressyr 31/5 Ted

Igår red jag Ted, har fått så mycket beröm för att jag rider honom bra. Som vanligt vet jag inte vad jag ska tycka då jag är extremt självkritisk men igår var jag faktiskt nöjd med honom. Vi tutade på och körde, han lyssande väldigt bra och så.

Vi började med att göra halter vid varje bokstav, egentligen skulle vi bara göra det så ofta som möjligt och självständigt och det var därför jag valde vid varje bokstav. Till att  börja med så var han litet hängig i handen och stenade till varje gång jag satt emot och han stannade. Han stod i varje fall still efter några halter och hade bakbenen med sig på ett helt okej sätt. Anna-Lotta gav mig några ovärderliga tips förra veckan och jag märkte att han lyssnade mer och mer och blev känsligare och känsligare dessto mindre hjälper jag använde mig av. Vi delade upp oss på volter och i traven var det halvhalter som gällde minst 8 gånger, Ted tyckte det var litet jobbigt och stretade emot till att börja med men sedan slappnade han av jättebra. Det roliga med Ted är att han och jag passar ihop, igår bar han sig själv och gjorde det jag bad om, flöt fram som en rktig Dressyrponny. För varje gång jag sitter upp på ponnyn så går det hela litet lättare.

Själva övningen gick ut på att vid läktar långsidan lägga tre bågar och från A göra en skänkelvikning, därefter skulle vi rida på och öka traven så mycket vi kunde. Det gick faktiskt helt superbra, och tycker litet synd om ponnyn, då han verkligen försöker att göra det jag ber om. Sträckte ut igår så han höll på att trilla på näsa, som tur var var jag tillräckligt stadig så jag kunde hållabådas balans. 🙂

2012-05-31 dressyrträning

//Malin