TJ Riders bakar! Rond 1 – Cupcakes från Kungsörnen – Cupcakes vinner!

Idag bakade jag och pappa Cupcakes med choklad smak från Kungsörnen kan bara säga att det blir ju som det blir när två riktigt svenssoniga människor ska baka ihop.

Detta är Kungsörnens cupcakes som de ska se ut!

Såhär ser våra ut!

Vi är totally awesome och gjorde snyggaste cupcakes eller? HAHA skojar bara de ser litet special ut.

//Malin

Dressyr häst VS hopp häst!

Vad är det som gör att en dressyr häst blir just en dressyrhäst och en hopphäst just en hopphäst?

 

Vi avlar som vildar för att få fram en mera perfekt och bättre hopphäst, stuterien väljer själva vad fölet ska bli genom att välja den bästa Dressyrhingsten eller den bästa hopphingsten? Det som egentligen gör heltheten är när fölet är fött och man börjar med alla förberedelser såsom treårs test och fölvisningar. Det är detta som sedan skapar individen och sållar agnarna från vetet. Alltså det riktigt bra hästarna från de mindre bra hästarna. Att göra det vi denna ålder är något som egentligen inte borde vara en prioritet, man ska vänta och själv utveckla hästen utan påverkan av många andra.

När fölet sedan blir 2 år så säljs det oftast till någon som ska utveckla fölet vidare och lägga grunden för dess fortbildande utveckling och redan då har ägaren bestämt sig för att “den här hästen ska bli en hopphäst/dressyrhäst” vid två års ålder börjar man som dressyrryttare att t ex tömköra och longera samt se hur unghästen rör sig medans den unga hopphästen börjar löshoppas för att se både frambensteknik och tekniken i helhet på hästen. Det är detta som ytterligare sållar bort hästarna från varandra. Om de inte tycks ha den rätta tekniken eller framåtandan som behövs så kommer de inte heller få chansen att tävla och visa upp sig utan sälges oftast som Allroundhäst och ridskolehäst/hobbyhäst. Detta betyder alltså att våra fina ridskolehästar mycket väl kan vara ämnade för höga klasser i hoppning och dressyr tidigare.

När hästen så äntlige har blivit vuxen nog att ridas in (3 åring) så kommer träning att bli därefter en unghäst inriktad på dressyr får ganska tidigt börja med övningar som liknar dressyren och den görs extremt känslig för sitthjälper, skänkel och hand. Hopphästen börjar skolas över bommar och där ska hästen vara snabb och vändbar samt hoppa med en väldigt fin teknik.

Som ni ser så är det aldrig en slump att en häst just blir en hopphäst eller en dressyrhäst, detta har den som började avla på föräldrarna redan tänkt att denna häst ska bli en ren hopphäst eller dressyrhäst. detta är ett väl genomtänkt avelsprogram som stuterier så väl som hobbyavlar tänker på innerst inne. Alla vill att deras hästar ska bli så bra som möjligt och verkligen bevisa att de har lyckats välja rätt hingst till sitt sto.

//Malin

 

Hästletande moves on… AGAIN

Nu har vi fått väldigt mycket bakslag igen, nu från en ägare till en häst som verkade väldigt seriös. Ja pappa skrev ju om det, men man måste ju fortsätta intala sig att den rätta hästen finns där ute någonstans. Nu har vi ju en hel del med hästar som ligger i flikar och väntar, vi betar av dem en efter en, alla har samma kvalitéer då vi vill ha en häst att arbeta med ha roligt med och kanske tävla en del. Vi har inte så stora krav egentligen bara vi hittar rätt häst, visst behöver den ha en del kapacitet om någon av oss skulle få för oss att vilja tävla ordentligt. Men vem vet, i dagsläget vet jag dock att jag vill arbeta med unghästar i framtiden och gå Beridare utbildningen i Strömsholm eller Flyinge och då behöver man ha tävlat 1.30 respektive MSVB Dressyr beroende på vilken inriktning. Så 1.30 måste man i varje fall ha tävlat. Jag vill flytta ner till Skåne sedan om några år och hyra en gård med stall och fina ridvägar/ridbana/ridhus och ta emot ungponnyer och unghästar för att rida till dem.  Men det kommer senare, jag vill i varje fall ha en häst att utvecklas med och nu har vi en som vi är intresserade av. Han är ju 1.79 cm i mankhöjd men man kan alltid åka och prova, man ska inte säga NEJ bara för mankhöjden han är 9 cm högre än Alfred som är mycket grövre och tyngre, den här är ädlare och hoppar hus skulle jag gissa att han i varje fall kan.

I varje fall så ska vi trixa runt litet och åka och provrida honom, om vi hittar en passande tid. Nästa onsdag skulle sitta perfekt för oss då alla är lediga så man behöver inte krångla med att ta ledigt och så. Får vi åka och provrida honom så kommer vi verkligen fundera för det är ett stort steg. Men känns det rätt så kanske, kanske det blir rätt.

Ska i varje fall köpa ett pannband i X-FULL + schabrak på Strömsholm i storlek FULL, för det är störst och alla storhästar/ponnyer har det. Blir i varje fall pälsglans mm. Ska se vad man kan hitta helt enkelt.

//Malin

Besviken ;-(

Fick ett SMS från säljaren sent i går kväll av den häst som vi skulle åka och titta på idag.

SMS:et löd: Hej,tänkte bara meddela att ni inte behöver komma imorgon. Jag och min man har tagit beslutet att han får stanna hos oss“. Det var inte kul att läsa detta…..

Vi trodde verkligen på att den här hästen var rätt för oss alla tre. Duktig i dressyr, duktig i hoppning, lagom stor, känslig för hjälperna, gillade att åka transport lastade sig själv, älskade att bli pysslade med, älskade uppmärksamhet, ja en toppenhäst. FAAAAN osså vad jag blev besviken.

Denna fick vi inte köpa

//Anders