Markarbete 7/7-2012

Idag så borde det ha varit dressyr men vår sjyssta Anna-Lotta hade ändrat till markarbete ;-). Fick fortsätta rida Vasserman idag, vi började med en tur ute runt hagarna hihi Vassermanen tyckte att det var roligt det riktigt spritte i hans ben hela vägen. Inne i ridhuset väntade travbommar och galoppbommar. Innan vi började öva så fick vi gallopera i båda varven. Idag så gick det mycket bättre än förra veckan, iofs så använde jag motivations pinnen lite grann på hans bog idag. Men nu satt galoppen i båda varven.

Övningen nedan bestod av en upphöjd bom & en markbom. Vi körde denna övning två & två. Jag och Vasserman var först ut, satan i gatan vad han var taggad, jag har aldrig känt han så pigg. Det gick i två  hundra blås längs långsidan innan jag fick till lite broms på honom. Vi klarade svängarna alla motorcykel (lutande alltså). Första markbommen gick super tyvärr så kom vi lite nära den upphöjda bommen och han slog i. Andra rundan gick lite bättre och inte fullt så fort. Efter att alla hade gjort två rundor i höger varv så skulle vi ta en runda i vänster varv. Då hade Vasserman tröttnat på att stå. Trots galoppstart från skritt så blev det ingen större fart på benen, han kändes lite slö. Vi kom i alla fall runt i galopp.

Galopp bommar

//Anders

Dagens bravad!

Har fått mitt betygskort från första gången jag gått ut 2:an. En stor bravad då jag hoppade av när jag gick förra gången i 2:an. I varje fall så fick jag 2 G:n inte nöjd alls, fast den ena var ju matte så får väl i varje fall vara glad att jag fick G i det. Andra är Naturkunskap B hade kunnat göra så mycket bättre ifrån mig, men men. Sedan hade jag inte mindre än 12 VG:n, varav ett hade läraren skrivit som G men var ett VG så det ska de ändra på :P.

Ett MVG med i Idrott, trodde jag aldrig då jag alltid varit grymt lat och haft svårt med astma och allergi. Men se vad amn kan klara med lite självbevarelsedrift.

//Malin.

(I 3:an ska jag gå ut med fler MVG:n & VG:n.)

Avslutning 2012

Det är helt sjukt att det är sista avslutningen som har det sista riktiga sommarlovet dessutom, nästa år blir det sutdenten och ja jag kan ju inte direkt säga att “jag ska aldrig plugga mera i hela mitt liv” för det ska jag, någon gång efter att jag tävlat 1.30 med egna hästen då ska jag plugga på nytt på Strömsholm’s Beridarutbildning. Jag ska även försöka tävla Dressyr till i alla fall LA, sedan får det räcka. Men allt sådant får vi tänka på senare, till nästa vår/sommar då jag kommer ha så mycket tid över så det finns inte.

//Malin