Framtiden!!

Jag sitter och kollat igenom hastnet.se som varje dag, och kan inte bara annat än avundas alla som har erfarenheten att köpa en unghäst 3-4 åring och rida in och utveckla. Det skulle vara så härligt awesome att få göra det. Men nu ska vi snart köpa häst, och det ska bli perfekt. Kommer kunna utvecklas massor då och förhoppningsis om några år när jag jobbat mm köpa mig en lovande unghäst som jag sedan kan utvecklaoch tävla med.
Det som kommer bli mest spännande är chanserna att tävla när man har egen häst, något jag vill göra i både dressyr och hoppning. Har en bra plan på hur jag vill göra med mitt liv och det är helt perfekt.
//Malin

Drömhästen!

Hur ser rean drömhäst ut? Färg, modell, typ, temprament, egenskaper mm?

Min drömhäst ska vara en häst född mellan 00 och 05 och vara mellan 165-170 cm i mankhöjd, den ska ha ett grymt hopphuvud och en väldigt bra hoppteknik en häst man kan klättra i klasserna med, den ska ha kort rygg och byggd i uppförsbacke och vara välbenad (korrekt i benen) och emot det ädlare hållet men med kapacitet att verkligen biffa till sig och bli välmusklad. Den ska ha långa ben och en välvd överlinje ihop med detta ska hästen ha ett fantastiskt psyke, vara tålmodig, orädd, otittig och helt enkelt en sjyst häst som alltid tänker framåt utan att för den delen bli het eller svårriden/hanterbar. Hästen ska vara en valack eller ett sto och vara väldigt arbetsglad och ha den där speciella gnistan som gör att man kan komma upp i klasserna på ren vilja emellanåt. Hästen ska vara positiv och alltid vara med samt alltid ställa upp för en som ryttare, den ska vara enkel att rida iform och gå stadigt på tygeln, men inte blå så sammarbetsvillig att den för den delen kopplar ifrån och blir stum och tråkig. Den ska kunna liva upp och bli glad och busig när man ber om det men samtidigt kunna tagga ner och vara cool när det behövs.

 

Jag har suttit nu och tittat efter sådana hästar och dessto mer jag tänker på det så är nog häst nr 2 som vi var och kollade på rätt häst för oss, även fast han var litet seg och inte riktigt lyssnade. Tror han skulle kunna bli riktigt fin om man ger honom tiden och mest bara har roligt första tiden med honom. Det fanns något i honom som jag trottsallt gillade, även fast jag mest vill ha den första. Men det kommer inte bli rätt emot honom, så nu får vi försöka på Sondag igen.

//Malin