Mind röm häst (unghäst/ponny)

Jag har en sorts drömhäst som jag i nuläget vill ha men nu tänkte jag att jag skulle beskriva en unghäst/ungponny jag skulle vilja ha i framtiden och med all säkerhet kommer att ha någon dag.

Min dröm unghäst/ungponny är en häst mellan 3 – 4 år som är väldigt pigg och vaken, ska ha bra och rena gångarter samt vara väldigt trevlig att titta på. Galoppen ska vara vägvinnande och reglerbar, något som är otroligt viktigt för att det ska bli en superbra hopphäst. Den ska vara grundriden i alla gångarter men inte ha gjort så mycket mera, dock ska alla “grundsignaler” sitta, den ska vid löshoppning uppvisa en väldigt bra teknik där ryggen används väldigt mycket, alltså ha en riktigt bra språngkurva, ett klokt hopphuvud och väldigt försiktig av sig, en häst som man kan lita på att den sällan river eller stoppar på ett hinder. Tekniken ska vara bra och benen ska inte tryckas upp under magen utan ska framåt och uppåt samtidigt som den inte ska överhoppa sig för mycket. Bakbenstekniken ska vara öppen och tas uppåt bakåt och således vara snabb både fram och bak. Tempramentet ska vara lätthanterligt utan att bli för lugn och sammarbetsvillig men alltid visa en “positiv attityd” till arbete, helt enkelt en häst som har lätt för sig. Den ska ha kapacitet för de allra högsta klasserna och vara fin och känslig i munnen samt inte uppvisa några olater.

 

//Malin

Var bara tvungen!

Teenage-post

Den här stämmer så överens med mig, och med en i min ridgrupp hon kan äta hur mycket som helst och går inte upp ett kilo. Hon och jag skulle kunna ha en tävling om vem som kan äta mest under en period utan att gå upp och båda skulle förlora, för ingen skulle lyckas.

//Malin