Detta ska bli hans!

Jag hoppas vi tar oss i kagen och köper rätt sorts häst (den vi föll som furor för), då ska jag länsa en del av mitt konto på den hästen. Han ska vara snyggare än någonsin när vi hämtar honom/första ridturen hemma.

Jag vill skämma bort honom något otroligt och hoppas vi köper honom, isåfall skulle detta bli hans på studs! Skulle inte tveka att lägga ut detta i pengaväg på honom för han skulle verkligen vara vacker i detta <3. Jag hoppas att vi gör slag i saken och köper honom, då ska han få allt detta + massor av morötter & en hästboll att leka med i boxen mm.

//Malin

Till C <3

Till C<3

Hästletandet är som en nål i en höstack!

Jag har alltid velat ha en egen häst, och nu när det är påväg att bli till verklighet så har man också börjat fundera över hur svårt det är att hitta en häst. *Kärlek vid första ögonkastet* är inget som är vanligt vid hästköp i alla fall inte i vårt fall, hittills ha vi ringt på massor av hästar och provat 3 stycken, alla som verkar vara fel häst för oss. Det kanske blir fjärde gilt eller till och med 10:e gilt? Det är sådant man inte kan veta förens man provat, det är så mycket som ska stämma men framförallt kemin mellan två levande varelser. Viktigast är att det känns helt RÄTT, inga tvivel och att hästen är en sådan man vet att man kan lita på och kommer vilja ha kvar. Jag som har litet tävlingsambitioner letar efter en typ av häst som kan klättra i klasser  i hoppning men som samtidigt ska passa till Pappa och Sofie. Jag har ju inte så stora tävlingsambitioner ännu men de kanske kommer, jsut nu är det primära att hitta en bästa vän att ha kul med, men samtidigt kunna forma så den blir till det vi vill ha den till. Låter det lätt? Nej tänkte väl det, vi har ett gyllene tillfälle då det är “köpares marknad”, men samtidigt gör det, det hela inte enklare av att det finns så pass många fina hästar man vill åka och titta på. Pappa, jag och Sofie har en lista på intressanta hästar, eller mest pappa som hittat dem (jag har hittat några med och så även Sofie). Men det första jag gör är att gå in på hästnet varje dag och titta efter den där hästen med stort H som vi väntar på, nu har vi ju några riktigt fina hästar som vi är intresserade av, men samtidigt måste man våga ransaka hästarna och säga: *Är det här något för mig? Passar den här hästen mig och min ridning?* Mitt bästa råd till er som vill ha/letar häst gör som vi gör, leta längre, visst vill man kanske ha den första bästa hästen man hittar och att den är det rätta, men samtidigt kan det komma en annan häst som är så mycket mera rätt för en, allt ska kännas bra och inte finnas några tvivel, nu är jag ingen hästköparexpert och det finns mycket jag inte kan, men detta är vad människor i min närhet sagt åt mig. Ha inte för bråttom, vänta och se, tänkt igenom det hela. Men hittar man hästen som är helt perfekt rätt för en så ska man självklart slå till, men rådfråga alltid en ridlärare/tränare om råd först innan ni köper. På så sätt kan ni få den rätta hjälpen ni behöver för att våga ta steget att antingen säga *JA* eller *NEJ*, två saker som kan ändra på era liv föralltid.

Detta är mina tankar om hästköp, vad har ni för åsikter? Stämmer de överens med mina, eller har du helt andra åsikter?

//Malin

Hoppning 14-6-12 – Maszerati

I Torsdags slängdes jag upp på Maszerati, har inte ridit honom på år och dar förväntade mig en dålig lektion från min sida, men blev starkt överraskad som vanligt. Vi fick skritta en runda ute innan vi gick in i paddocken och ja Maszerati är som han alltid varit när jag ridit honom på tårna och rädd för allt, jobbade honom på halvlånga tyglar och ställde honom bort fårn det läskiga och ja sysselsatte honom en del när vi red runt på skrittrundan. Sedan fick han långa tyglar när vi kom in i paddocken. Självklart var en del saker där spännande men han skötte sig, när vi kortade upp tyglarna och började trava fram dem så fick jag helt klart jobba litet extra, han gick inte fram för skänkeln bakbenen var 20 mil bort och han slog sig fri vartannat steg, efter litet trixande och tips från Anna-Lotta så slutade han att stressa runt och tro att han skulle springa 200 km/h med huvudet i vädret som en giraff. Han var helt okej i formen, lägre och längre än jag velat men använde bakbenen helt okej, hade helst velat plocka upp honom i en högre form där bakbenen verkligen var under och sköt på ordentligt men det var ahn inte så haj på direkt kan man inte säga. Han var väldigt stadig i galoppfattningarna och fattade direkt och korrekt, gjorde hemska språng i början dock, kan inte sitta ner på honom då han hoppar fram “Grodanboll” som pappa sa (jag med för den delen). Men när jag stod i lättare sists (som jag alltid gör på markarbete/hoppning) så blev han fin, sökte sig neråt och vart himla tillfreds och bakbenen var med honom och rundade fina språng.

När vi så började galoppera över bommarna så var jag för passiv första gången, kom in litet klumpigt och helt fel egentligen och han bröt av till trav, vart ltiet irriterad på mig själv men nästa gång så ramlade en i gruppen av så då blev det skrittjobb i några minuter. Pappas häst Vasserman brallade av sig och Donna nitade så hon som red flög av(?). Maszerati tog saken i litet egna hovar och försökte dra iväg där men bara man rätade på sig så blev det hela mycket enklare. När vi så fortsatte över bommarna så blev det bara bättre och bättre. Vi fick hoppa fram på en serie rättuppstående-kryssoxer. Första gången kom vi in bra men rejsade mellan hindren, och efteråt när vi gjorde om det så hade jag honom stadigare mellan hand och skänkel och red ihop honom, mycket halvhalter mellan hindren och han hoppade fint över. Anna-Lotta kommenterade senare att jag hade en fin hoppsits, alltså en riktig sådan istället för “ridskolesitsen”. Sedan åkte våran älskvärda Lena i backen inte mindre än 4 gånger på samma linje, tycker att Alfred kunnat ha varit litet sjystare, han hoppar ju av 2 meter innan minst och då har man svårt att sitta kvar(talar av egen erfarenhet). När vi hoppade banan var det fokus på att få över honom över varje hinder, vilket inte var några problem, han tänkte nita på några men bara om med skänkeln och stadig hand så gick det super. Han var fin och emellanhindren var han i en fin form och arbetade korrekt i galoppen. Dock landade han i fel galopp varje varv och då fick man bryta av för att byta.

Vill som min pappa även passa på att hälsa alla glada läsare en glad sommar, ni kommer få en saftig uppdatering på Söndag från oss båda kan vi lova och idag ska pappa ringa på en 3:dje häst så det blir troligtvis 3 hästar på söndag 2 valacker och 1 sto. Valackerna var vi till i förra veckan med.

Hoppning ute i paddocken 14/6-2012

//Malin

Hoppning 14/6-12 = Sista ridlektionen

Det stod hoppning på schemat denna sista ridlektion för terminen, buuuuu för sista, Jaaaa för hoppning. Det kom inte så många denna sista kväll med gänget, vi var bara 5 stycken. Verkar som om många inte gillar att hoppa, synd om dem bra för oss. Jag blev tilldelad Vasserman igen.

Uppsittning på stallplanen utanför blåa stallet hade jag missat att det skulle vara så Vasserman & jag gick till paddocken och väntade snällt, men vi fick gå tillbaka när gruppen innan slutade. För att komma till paddocken så skulle vi rida förbi röda stallet. Där blev Vasserman jätterädd för en liten röd & vit plastkedja som låg på marken, måste varit en JÄTTE stor ORM i hans vänstra hjärnahalva, 15 meter senare så stod det en häst transport med luckan öppen den var minst lika farlig som “ormen”. Nästa farlighet kom runt hörnet på stallet där stod det lite avspärrnings staket, det måste ha varit ett gäng TIGRAR i hans högra hjärnhalva, jodå dom är randiga staketen. Ny började det allt bli lite spännande denna vår sista ridlektion. Vi kom i alla fall fram till paddocken så småningom utan att bli uppätna :-).

Uppvärmning i trav runt “fyrkant” spåret som mera var ovalt egentligen, lite trav över bommar. Han har allt bra dålig koll på sina ben den här gubben. Han snubblade flera gånger. Fram hoppning på dubbelhindret med oxer, först i trav sedan i galopp. Det var nu som det började hända saker på riktigt. Längs bortre kanten  så hängde det ned lite grenar så precis att man slog i hjälmen i dem. Rätt vad det är så försvinner Vassermans huvud nästan ända ned till backen och rumpan kommer uppskuttande, två gånger på raken i nästa sekund så kommer Donna farande förbi oss utan ryttare. Då har hon som red Donna legat för nära bakom oss och Donna kastade av hon som red henne när Vasserman bockade med mig. Nästa som hände var att Lena på Alfred skulle hoppa fram över dubbelhindren. första skuttet gick bra andra inte fullt lika bra, hon blev hängade på Alfreds hals och ramlade av för första gången, det blev totalt 4 avramlingar för Lena denna kväll. Hon är TUFF hon.

Avslutande hoppning fick jag inleda, det gick väl skapligt. Jag skulle nog haft kvar spöet i handen för Vasserman tappade massor av den framåtbjudning som han hade tidigare då jag la bort spöet. Vid hinder nr 1 så lyckades vi landa i rätt galopp, tyvärr så förstod han inte trots mina tappra försök att vi skulle byta galopp över hinder nr 2 så vi fick bryta av till trav och fatta ny rätt galopp. Resten av banan gick helt smärtfritt dock inte lika snabbt som på uppvärmningen.

Hoppning ute i paddocken 14/6-2012

Passar på att önska er som läser en skön sommar.

Håll utkik här om uppdateringar om hur det går med vårt hästletande, det kommer i alla fall ett inlägg från mig på söndag.

//Anders