Kalla 15/12

Ridit Kalla i ridhuset idag på eftermiddagen. Tyvärr så var det lektioner på ena halvan så vi fick hålla oss på nedre halvan där traktorn står för att den inte skall “dö” av köldslag. Vi kämpade på båda två och lyckades både trava och gallopera idag men det är jobbigt att få till en bra framåtbjudning i ridhuset. Jobbade mycket med att få henne vaken på mina hjälper men vi behöver jobba mera på det imorgon 🙂

/Anders

Hoppning 13/12

Denna kväll lyckades jag få Nisse riktigt pigg och glad, jag försökte hålla honom aktiverad hela tiden genom små halter, svängar efter långsidorna, ökningar & minskningar detta så att han inte skulle få chansen att gå och somna till som han burkar göra. Resultatet blev en ridlektion som jag faktiskt är nöjd med. Hoppning gick superbra kändes det som, vi hoppad en studs på två kryss med ett galoppsprång till ett 70 cm räcke sedan en 180 graders vänstersväng och ned i trav över 4 travbommar, nemas problemas allt kändes jättebra. Detta gjorde vi 4 gånger var.

Det käns som om det blev stor skillnad att rida med ridstövlarna och Freejump stigbyglarna, det var första hoppningen med ridstövlarna.

//Anders