Gymkhana 20/12

Som avslutning på terminen så hade Anna-Lotta & Maja bestämt att vi skulle ha gymkhana på storhäst, vi var alltså 6 st stora hästar och en ponny ikväll. Lite fuskigt med en smidig ponny trodde jag men men. Vi började naturligtvis med att värma upp hästarna som vanligt på fyrkantspåret, Nisse var med på noterna, han hade reda förstått att det skull bli något annorlunda idag. Det var ju massor med pinnar framme. Det är alltid mycket roligare att rida honom när han är positiv och framåt, det var också hans första lektion för dagen det är också bra. Massor med power i skritten, lätt att få honom att trava och galoppen var skitfin ikväll, han bara rullade på varv efter varv, fast några gånger så fick vi bryta av till trav p.g.a. att den långsamma Spectrum var framför.

Gymkhana banan var som nedan och vi hade delats upp i två lag om fyra hästar i vardera, men vi blev bara tre i vårat lag så vi fick rida flera gånger var. Vårat lag bestod av Jonna på Caramellen, Jag på Nisse och Anna-Karin på Mackie. Motståndar laget bestod av Malin på Vasserman, Hanna på Donna, Xxxx på Spectrum och Maja på Alfred.

Tävlingen var en stafett tävling och först in med sista hästen vann. Motståndarna tog två raka segrar medans vi bara fick trava tillbaka efter  långsidan. Men när vi sedan fick börja gallopera då blev det andra bullar, Nisse & Mackie är ju stor snabba hästar så vi tog tre raka segrar och vann med 3-2 jippie för oss 🙂 Till det avgörande heatet så höjde Anna-Lotta hindret till 60 cm Nisse och jag startade = vi fick köra 2 varv. Vi började bra med halv trav mellan bommarna, volten runt stolpen var borttagen, så det blev galopp start så fort vi kommit genom porten, snabbt skutt över hindret och en tvär vänster galopp sväng, faan inte trodde jag att Nisse kunde göra en 4 meters galopp sväng men det gick sedan full galopp tillbaka vi körde samma taktik som sista ekipage också och vann klart. Duktiga Nisse

Gymkhana banan

 

Segerlaget Fuxarna Foto: Anna-Lotta Hedin

 

//Anders