Kalla ute 31/3-13

Idag så blev det långa turen i enbart skritt, först björnöskogen sedan uppför backen och åsen. Uppepå åsen så var det en frisbee kastare som lyckades skrämma skiten ur Kalla, hon blev jätterädd och började kasta och bocka och ha sig, stackarn hon som nästan aldrig blir rädd ute för någonting. Tror det är dags för ett pass i ridhuset så att hon får trava och gallopera av sig lite överskottsenergi. Känns som om hon har lite väl mycket energi just nu.

I hagen

I hagen

//Anders

Kalla, Fiffi ute 30/3-13

Red en stilla tur ute med Sandra på Fiffi idag. Tog som vanligt vägen i björnöskogen allt gick lungt och fridfullt ända tills dessa att vi skulle passera hagarna (mellan hagarna och radhusen) på tillbakavägen där var det ett par småbarn som var ute tillsammans med sin mamma… Barnen drog på varsin plåtkärra som skramlade Fiffi gillade inte ljudet så hon tvärstannade, Kalla och jag skulle då gå förbi. Det gick bra tills Kalla snubblade till med ena bakbenet samtidigt som ett av barnen skramlade till med sin kärra, Kalla hoppade då till och Fiffi fick fnatt. Fiffi reste sig på bakbenen två gånger, som tur var så satt Sandra kvar men sedan så var båda hästarna på helspänn hela vägen hem. Vi gick in i ridhuset en stund och bara skrittade lite lungt som avslutning.

//Anders

Kalla ute 30/3-13

Idag så fick Kalla skrittas lite försiktigt då hennes hälta fösvunnit. Så vi tog en tur ute tillsammans med Sandra på Svante och Maja på Fiffi. Fiffi fick också bara skrittas. Det blev björnöskogen, där såg vi en råbock på bara 10 meters håll den stod blickstilla och brydde sig inte nämnvärt om oss fantastiskt att få se en så fin råbock med alldeles ludna horn på så nära håll.

Fiffi & Svante

Fiffi & Svante

//Anders

Markarbete 28/3-13

Kvällen bjöd på markarbete med några upphöjda bommar. Red Donna som vanligt, hon var supertaggad då det var bommar framme. Var faktiskt riktigt svårt att hålla ned hennes fart idag, Åsa tyckte att det såg lagom ut men det kändes som om det gick alldeles för fort. Det kanske iofs inte gick så fort, det kanske beror på att Donna är så otroligt explosiv i sina rörelser speciellt denna kväll.

//Anders

Trasig dörr sedan länge!!!!

Den här dörren har varit trasig i minst 6 veckor nu…… Jag vill inte vara i Gunnars kläder om det händer en olycka med dörren. T.ex. om en häst springer så nära att ryttaren fastnar med ett ben och bryter sig eller om, ja det finns ju många tänkbara händelser som skulle kunna ske…..

Trasig dörr.....

Trasig dörr…..

//Anders

Kalla halt 24/3-13

Bara mockat, fixat maten och borstat Kalla idag. Oj vad hon blev besviken när jag la på täckena istället för sadeln när jag borstat henne. Hon åt och var glad medan jag borstade henne, så fort jag la på täcke så slutade hon äta och ställde sig och glodde på mig. Stackars Kalla ingen skogstur idag heller 🙁 .

Kalla 24/3-13

Kalla 24/3-13

//Anders

Kalla halt 23/3-13

Kalla var halt idag, stackars henne. Jag bara fixade hennes box och hämtade in henne. Johanna var så snäll att kolla henne, jag sprang bredvid Kalla så att hon travde och Johanna kunde konstatera att hon var halt på vänster fram.

Kalla såg jättebesviken ut när jag gick hem och vi inte hade varit ut på en skogstur som som vi brukar.

//Anders

Nisse hoppträning!

Idag så har jag och Nisse hopptränat för Mia. Nisse var verkligen på hugget idag han var superpigg och känslig som bara sjutton för alla hjälper. Han var verkligen superkul att rida idag.

Vi skulle börja 09:30 men det var en flicka som ramlat av Mazerati på igenridningen som ambulansen kom och hämtade. Vi blev nog 15 minuter sena innan vi kom igång p.g.a. det. Vi började med att jogga igång hästarna, Nisse var genast med på noterna när vi skulle trava jösse vilken power han har när han är på det humöret. Efter vi travat runt lite hit och dit för att mjuka upp oss så provade en liten galoppfattning, så liten blev den ju inte 🙂 Nisse tog ett glädjeskutt av bara farten när han gick över i galopp. Vi körde då lite övergångar galopp – trav – galopp och han lyssnade faktiskt riktigt bra.

Först uppvärmnings hoppen travade vi in på hindret för att fatta galopp efteråt och göra en halt vid väggen efter några rundor så lade vi till studsen Nisse var verkligen framåt, han hoppade stort så det var lite svårt att få upp rumpan tillräckligt högt ur sadeln. Kom liet ur balans några gånger. Andra uppvärmnings hoppen gjordes i galopp, markbommarna tog Nisse som små hinder och hoppade över, oxern tja den hoppade han över vi fortsatte med de två hindren som skulle ha 6 galoppsprång det gick ganska hyggligt efter några gånger.

Efter lite drygt halva tiden så började Nisse bli lite trött, han drog då ned huvudet och bockade men Mia sa bara fortsätt mot hindret och tamejtusan när Nisse fick klart för sig att vi skulle hoppa då blev han som vanligt igen 🙂

Hela banan gick faktisk riktigt bra, hindren låg på 80 – 95 cm och Nisse skötte sig alldels utmärkt, tyvärr så fick vi fel galopp två gånger så vi fick bryta av till trav och fatta rätt galopp.

Sammanfattningsvis en fruktansvärt rolig hoppträning som jag gärna gör om, ett stort tack till Mia.

Hopptränings bana

Hopptränings bana

//Anders

Dressyr 21/3-13

Idag så var vi 12 st 🙁 , det kändes inte riktigt bra, speciellt som att vi bara får använda knappt halva ridhuset då det är privatlektioner för Göran på den andra halvan de är dessutom  bara 3 st.OM vi hade fått ha hela ridhuset så vore det inga problem med att vara 12 st på halva gör att det är trångt och svårt att få till bra fördelning.

Jag fick iallfall rida Donna denna kväll också, hon gick lektionen före så han var uppvärmd och klar. Donna är riktigt rolig att rida, hon har kanske lite mycket spring i sig menmed  många halvhalter så löser det sig. Kvällens övning som var riktigt rolig ser ni på nedanstående paintskiss. Vi red den både i skritt och trav, Donna var superduktigt. Innan vi började med övning så hade vi travat & galloperat på två volter, kul med en häst som har egen motor och är känslig för skänkeln. Spö behöver man absolut inte ha med när man rider henne inte, hon fullkomligt kastar sig iväg från trav till galopp när man lägger till galoppskänkeln.

Dressyrövning 21/3-2013

Dressyrövning 21/3-2013

//Anders