Kalla & Svante ute söndag 28/4-13!

Idag så hade verkligen vårkänslorna slagit till jösses vad pigga båda Kalla & Svante var. Vi började som vanligt med att skritta ned över björnövägen för att ta stigen bort mot fältet, de två stockarna skuttade vi över lätt som en plätt. Vi travade lite efter stockarna för att skritta bort mot sista stocken, sista lilla stocken togs i galopp. Idag så var det också första gången på länge som vi inte såg något rådjur i skogen, lite tråkigt men dom har väl flyttat ut i större skogar nu över sommaren. På fältet så travade & galopperade vi några varv innan vi gick över vägen och tog backen upp till åsen, idag så kom vi nästan av asfalten innan Kalla skulle började galoppera 😉 . Uppepå åsen travade & galopperade vi som vanlig, Svante den knäppisen blev skiträdd för en “orm” (björkgren) som låg på sidan av stigen, den hade inte legat där förut så den var fullkomligt livsfarlig och stooooor som en jätteanakonda tyckte Svante och tog ett jätteskutt i sidled medans vi galopperade. Kalla som nog tyckte att Svante var lite fjantig måste naturligtvis också ta ett sympatiskutt. Idag så kunde jag konstatera att om Svante kommer tillräckligt långt före så kan Kalla starta galopp med sväng direkt från stillastående 🙂 . Vi skrittade tillbaka via hagarna för att slippa gå ned där man lagt stora stenar mitt i vägen, längs hagarna tyckte båda hästarna att det var jättelajbans. Sedan när vi passerade paddocken så var det en ponny där som fullständigt skenade med sin lilla ryttare på ryggen, nu blev det farligt igen tyckte Svante och började småstegra å naturligtvis så kan ju Kalla inte vara sämre än att hon också skall visa att hon minsann kan bli lite skraj hon också. Jaja vi kom tillbaka till stallplanen utan större problem i alla fall.

Knashäst :-)

Knashäst 🙂

//Anders

Kalla ute 27/4-13

Idag så blev det en liten tur ute ensamma, Kalla är tillbaka till sitt vanliga jag igen nu 🙂 . Vi skrittade förbi Edströmska och tog breda backen upp på åsen, där så provade vi att trava lite. Det gick ju lätt och bra, men hon var lite motståndare mot att gallopera i början. Efter lite mera småbitar trav så lossnade även galoppen, hon är inte alls lika stark i galoppen när vi är ensamma som när Svante är med, ensamma så går hon riktigt bra att reglera. Kalla var jätteduktig idag, vi t.om. galopperade förbi sådandäringa freesbee kastande människor utan att hon ens rörde en min, duktig tjej 🙂 på hemvägen så tog vi vägen förbi hagarna där travade vi lite långsamt fram till svängen, inga problem alls att hålla en lagom trav.

//Anders

Donna 25/4-2013

Skulle varit hoppning, men Åsa var sjuk så det blev ingen hoppning utan markarbete istället. Vi fick ha Frida en elev från Västerås Ridgymnasium som lärare istället för Åsa, Frida gjorde ett riktigt bra jobb, all heder åt henne. Det blev galoppbommar på stora mittvolten som övning idag, Donna var som vanligt superhet då det finns bommar framme. Vi hade även galopperart  på 2-volter ganska mycket innan trots det så var hon aspigg när vi skulle gallopera över bommarna. Två gånger så sprang hon på utsidan av bommarna, det kändes som om det berodde på att vi kom in fel så inge skuld skall ligga på Donna för detta.

//Anders

Nudå…..

Ikväll borde det i alla fall vara hoppning, vi hade ju någon form av markarbete förra veckan.

Hoppas också att vi kan komma igång bra mycket snabbare idag, det är för illa att det skall ta 15 minuter av lektionen innan vi kommit igång. Vi kom in 5 minuter försent sedan tog det ytterligare 10 minuter innan vi kom igång med uppvärmningen av hästarna, SKIT DÅLIGT. Så får det inte fortsätta.

//Anders

Kalla 21/4-2013

Även idag så tog vi hästarna på den långa turen, solen sken och det var helt ljuvligt ute med 14 grader varmt, precis som igår så var dom supertaggade. Kanske fanns det där en litet stänk av träningsvärk hos Kalla inte riktigt lika pigg på en gång som igår men efter vi kommit över Björnövägen så var hon pigg som igår och höll jämna steg med Svante utan att jag behövde mana på henne. Duktig tantur 🙂 . Vi tog den närmaste stigen där det ligger två stockar över, jösses vilken skillnad på höjd det är nu och när det var snö det måste ha varit minst 20 – 30 cm packad snö på stigen tidigare den undre av dubbelstockarna syntes inte alls under snön. Både Kalla och Svante hoppade lugnt och fint över både enkelstocken och dubbelstocken, no problemos alls.

Uppepå åsen var det nästan folktomt stor skillnad från igår.

//Anders

Markarbete 18/4-13

Det blev markarbete denna kväll. Åsa kom upp i kafeterian och handlande lite fika då passade hon på att fråga om jag inte ville ha Vasserman, smart som jag är 😉 så svarade jag nej jag är inställd på Donna. Lite senare i stallet så fick jag reda på av Hanna att det var Jonna, den lilla luringen, som frågat Åsa om hon inte kunde få byta bort Vasserman…… Och Åsa försökte “lura” mig.

En sak som blir mer & mer irriterande är att Åsa alltid drar över lektionen innan så vi inte kommer in i tid. Sedan så tog det till kl 19:15 innan vi kom igång med uppvärmningen av hästarna, 1/4 av lektionen försavann. SKÄRPNING det kan inte få fortsätta så här, det är fler än jag som beklagar sig och tycker att det är riktigt dåligt.

Donna stod i stallet idag så jag fick börja med att göra iordning henne, hon är allt en liten surtant i boxen men lite morötter får henne på bättre humör.

Dagens ridlektion blev som ni förstår lite kort. Övningen var som bilden under, vi red den 3 st i taget först i trav åt bägge hållen sedan i galopp åt bägge hållen. Donna var jätteduktig idag hon det gick att hålla ihop henne så att hon inte bara sprang iväg trots att det var bommar framme. Hon blir ju så glad då hon ser att det är bommar på marken eller hinder i ridhuset.

Markarbete 2013-04-18

Markarbete 2013-04-18

//Anders

Kalla 14/4-13

Det blev ingen ridning av Kalla idag, dom hade tagit ur brodden ur skorna och i ridhuset reds hon igår så ja tyvärr ingen uteritt idag. Vi får hoppas att isen har försvunnit till nästa helg så att vi kan rida ute då, annars så får det väl bli ett pass i ridhuset.

//Anders

Hoppträning på Nisse 14/4

Idag så har jag och Nisse topptränat för Mia. Nisse var på hugget idag igen pigg, känslig och startade galopp från skritt som ingenting. Han var superkul att rida idag också.

Vi kom in i ridhuset klockan 10:00 prick som vi skulle, ingen Mia där men vi som kommit satt upp på hästarna och började skritta igång dem, Nisse var genast med på noterna. När vi skulle börja trava jösse vilken power han har när han är på det humöret. Efter vi travat runt lite hit och dit för att mjuka upp oss så provade en liten galoppfattning, han lyssnade super. Vi körde då lite övergångar galopp – trav – galopp och han lyssnade faktiskt riktigt bra.

Först uppvärmnings hoppen travade vi över ett lågt hinder med 3 travbommar framför hindret, utan att fatta galopp efteråt Nisse var verkligen framåt, han hoppade stort redan på ett 40 cm hinder men denna gång så hade jag kortat stiglädren 2 hål och se det gjorde skillnad nu fick jag upp rumpan tillräckligt högt ur sadeln. Andra uppvärmnings hoppen gjordes i galopp, markbommarna tog Nisse som små hinder och hoppade över, oxern tja den HOPPADE han över vi fortsatte med de två hindren som skulle ha 8 -9  galoppsprång det gick ganska hyggligt efter några gånger fick vi faktiskt in 9 språng trots att Nisse är så stor.

Hela banan gick faktisk riktigt bra, hindren låg på 80 cm och Nisse skötte sig alldeles utmärkt, vi klarade av hela banan utan att få fel galopp någonstans, duktiga Nisse. Fick beröm av Mia, jättekul 🙂

Sammanfattningsvis en fruktansvärt rolig hoppträning igen som jag gärna gör om, ett stort tack till Mia för dagens övningar som höll mig på gott humör resten av dagen.

Bana hoppträning 2013-04-15

Bana hoppträning 2013-04-15

Nisse och jag efter träningens slut. Foto Helen D.

Nisse och jag efter träningens slut. Foto Helen D.

//Anders

Donna dressyr 11/4-13

Fick rida Donna igen och inte var det någon hoppning buäää jag tyckte Åsa sa förra torsdagen att vi skulle ha hoppning denna gång men jag måste ha missuppfattat henne ;-( Tur man har anmält sig till Mias hoppträningar det är en nu på söndag där skall jag rida Nisse hoppas han är på bra humör och pigg som förra gången.

Det gick i alla fall riktigt bra ikväll, Donna var duktig på att lyssna på förhållningarna så att hon inte bara sprang på som hon har så lätt att göra. Donna gick lektionen innan så på uppvärmningen kunde vi koncentreras oss på att göra halter och starter för att hon skulle lyssna bättre. Själv lektionen bestod mest av att rida på  1/4 spåret och göra fina hörnpasseringar samt skänkelvikning ut till fyrkantspåret. Vi fick även trava och gallopera på volter, då blev Donna himla fin och det bara droppade saliv ur hennes mun hon var alldelse dräglig på slutet, det är visst ett gott tecken.

//Anders

Hoppning ikväll kanske!

Då Åsa missade att vi skulle ha hoppning förra torsdagen så lovade hon att vi skulle ha det ikväll istället, skall bli spännande att se om hon kommer ihåg det ikväll….

Undrar vilken häst man får ikväll, har ridit Donna fem torsdagar nu så det är väl hästbytesdags nu men det hade varit roligt och spännande att få hoppa Donna..

//Anders

Kalla – Dressyr

Idag red jag för Karin på Kalla, vi fick rida självständigt vilket passar mig riktigt bra. En pigg och glad tant som faktiskt lossade ordentligt och kom bakifrån och framåt. Hon var lätt i framdelen och på slutet gick hon till och med i en låg (litet lång) form och var riktigt häftig att sitta på. Fick en helt annan gång och riktigt travade igenom kroppen. Den hästen har steg utav bara satan när hon går riktigt bra. Älskar hästen och vart skitglad över att hon faktiskt lossnade igenom så pass bra som hon gjorde.

Hon är i alla fall 100% fräsch och inte oren överhuvudtaget.

//Malin

Kalla 7/4-13

Idag så var Kalla sitt vanliga jag. Var lite osäker på hur hon skulle vara så vi slog följe med Helen på Leila och Erica på Tyra och se då gick det hur bra som helst att gå runt Edströmska och uppepå åsen, fast Kalla tyckte att det gick lite för sakta så när vi skulle ned för backen vid flygplanet så hade hon fått nog av att skritta, jag lyckades i alla fall hålla ned henne i trav och vi han stanna med god marginal innan asfalten.

Stråets sista ögonblick

Stråets sista ögonblick

//Anders