Kalla 30/11-13

Det blev som vanligt en tur ute idag tillsammans med LeeLoo och Sandra. Långa turen blev det trots kylan. Var ganska knöligt och hårt i björnöskogen så där blev det bara skritt, men Kalla hade rumpan igång hela vägen genom skogen och man kunde känna när vi närmade oss stockarna att hon hemskt gärna velat galoppera. Det var ju inte så lämpligt även om hon fått några små broddar i sina skor inte isbrodd utan små kort gärsbrodd tror jag att det är. Över ängen så var det också knöligt dessutom halt 🙁 . Halva galoppbacken lyckades vi klara i skritt sedan så lessnade Kalla och tyckte att trava kunde man väl åtminstone få göra 🙂 .. Sedan blev det skritt bort till stenarna efter dom så gick det att trava fint. Sedan skritt hem till stallet. Hon var riktigt pigg idag med rumpan igång hela vägen..

//Anders

Dressyr 28/11-13

Fick byta häst igen 🙁 och den här gången fick jag en som jag absolut inte gillar Caramelle. Hon är en jädrans bitch i stallet, försökte krossa mig fleragånger mot spiltväggen och försöker bitas när man skall göra iordning henne.

I ridningen är hon i alla fall bättre än i stallet, vi jobbade mycket med volter och sedan på slutet bakdelsvändning. Vi galopperade även på volter, Caramelle är inte rolig att galoppera med hon vill bara ramla inåt i volten och då tappar hon galoppen. Sammanfattningsvis inte en av de roligaste ridlektionerna i alla fall.

//Anders

Kalla 24/11-13

Idag så blev det en tur ute i den nedåtgående solen tillsammans med Sandra & Svante. Dom där två hästarna gillar verkligen varandra, dom som unga på nytt bara vi kommit över Björnövägen synd att det börjar bli halt fläckvis ute nu. Igår var det inte alls halt på fältet, men idag så var det väldigt hårt & halkigt där. Fick gå i gräset Kalla bara halkade med bakbenen annars. Nu börjar hon få upp kondisen igen, hon orkar lätt hela galoppbacken igen nu och hon klarar även kurvan däruppe + en liten bit till innan hon tycker att det är skritt dags. Efter stenarna så blev Svante helt vild fans ingen broms alls på honom där, Kalla var ju inte sen att haka på och även hennes broms försvann någonstans som tur var så är det ju sand däruppe och inte halt. Ned & förbi Edströmska så var det skritt som gällde hela vägen hem till stallet, Kallas rumpa var verkligen igång idag nästan hela vägen.

//Anders

Kalla 23/11-13

Idag så blev det en tur ute tillsammans med Kicki på sin egen häst Donna. Donna som är bara 6 år är en helt fantastisk häst himla cool ute för att bara vara 6 år. Visst hon krånglade lite innan vi kommit över vägen bort mot allen, men sen så gick det hur bra som helst. Blev mest bara skritt idag då det var lite lurigt på marken med fläckar som var hala. Vi var ute ungefär 50 minuter i alla fall.

//Anders

Dressyr med Hobo 21/11-13

Det var tydligen hästbyte denna vecka, brukar ju vara det efter vi haft hoppning. Fick byta till Hobo., han var på ett sisådär humör denna kväll. Han ville helst springa fort fort då det blev lite jobbigt. Så det blev mycket med halvhalter som han lyssnade väldigt dåligt på. Några gånger så försökte han sig på en backutspark i början av lektionen och mot mitten så tänkte han resa sig och svansen gick som en propeller ibland 🙂 . Men det var en rolig ridlektion både Hobo & jag var totalt genomsvettiga när vi var färdiga.

//Anders

Kalla 17/11-13

Fick bli en den långa turen själva idag, Sandra var för seg så jag orkade inte vänta på henne. Kalla var jätteduktig idag. Ja när vi väl kommit över Björnövägen vill säga. Sedan så travade hon på så glatt i skogen blandat med skritt. Över fältet skrittade vi då det var så himla halt där. Uppför backen till åsen så blev det galopp, vi klarade hela backen plus en lite bit till innan vi tog en lite bit skritt. Förbi husen så travade vi fint. Vid stenarna så var det två barn som var ute med en Rottweiler Kalla brydde sig inte hade helst börjat galoppera direkt efter stenarna men vi skrittade förbi barnen med hunden för att vara på den säkra sidan. Sedan så galopperade vi hela vägen bort till där vi brukar gå ned Edströmska. När vi kommit ut på allé stigen så travade vi hemåt hon är bara för go Kalla 🙂

//Anders

Kalla ute 16/11-13

SavedPicture-2013526185258.jpgIdag så har vi varit ute på en skogstur i skymningen det är tur att hästarna ser bra i mörker 🙂 . Vi blev lite sena pga av att Sandra mådde lite dåligt efter gårdagens bravader så vi kom inte iväg förrän klockan 15:45 då hade det redan börjat skymma ordentligt. Men vi tog oss ned och över Björnövägen för att ta skogsstigen, jag vi hoppade naturligtvis inte över stockarna även om man kunde känna i Kallas rumpa att hon hemskt gärna velat ta sats och galopper där…. Efter det att vi passerat stockarna så blev det lite trav på stigen i alla fall där i mörkret. Vi tog sedan backen upp på åsen där så blev det lite som vanligt galopp men Svante blev lite skrajsen för några stenar som låg mitt i backen och “lyste” i mörkret så det blev halva backen i galopp och restn i skritt. Uppepå åsen så blev det blandat skritt, trav och galopp. Galoppen blev det efter stenarna som vanligt inte brydde sig hästarna i att det var mörkt inte dom hittade själva vägen och taggade av varandra blev dom på slutet. Vi gick sedan ned förbi Edströmska staketet till allen. Väl ner på stigen efter allen så tyckte Svante att håll i dig däruppe nu Sandra för nu är vi på väg hem 🙂 så då blev det galopp igen en lång bit. En runda på ca 40 minuter blev det i alla fall, två glada och nöjda hästar var det när vi kom tillbaka till stallet.

 

//Anders

Hoppning 14/11-13

Ikväll så var det hoppning, var lite fundersam om hur det skulle gå då jag antagligen skulle få Märta som jag haft de sista två gångerna. Hon är ju inte så duktigt på hoppning än, hon är ju bara sex år gammal. Men det var ju bara att bita ihop och göra det bästa av situationen och hjälpa henne efter bästa förmåga. Vi fick värma upp med en hel del trav och serpentinbågar sedan ett litet skutt över ett par plankor, Märta har lite svårt att själv taxera in avståndet så det blev ju lite si och så med skutten men när avståndet blev rätt så blev det bra. Vi galopperade också över plankan i både höger och vänster varv blev mycket galopp och trav denna kväll. Sista övningen gjorde vi 2 & 2 det var att hopp i ström på en åttvolt med tre hinder. Man svängde alltså åt vänster eller höger varannan gång på mittenhindret. Blev lite vingligt där då Märta inte alltid förstod åt vilket håll vi skulle men det löste sig alltid och hon gjorde sitt bästa snäll häst det där 🙂 . Efter det att vi var färdiga så var hon jättenandfådd och vi gick på andra halvan för att skritta av henne en stund.

//Anders

Travkörning 14/11-13

Idag så var jag till Örebro travbana och fick prova på att köra travhäst, ja inte ensam utan i dubbelsulky 🙂 Det var en födelsedags present från min dotter som köpt den på http://www.liveit.se/ . Åkte till Örebro strax för kl 11:00 detta för att hinna gå och titta på travtävlingarna också, det ingick ju biljett till stallbacken i upplevelsen. Det var kul att få se travhästarna på när håll komma i full fart på travbanan.

Hästen

Hästen

Dubbelsulky, jag fick sitta fram.

Dubbelsulky, jag fick sitta fram.

Tillbaka till körningen, ja jag åkte iofs mest med men det var himla roligt i alla fall. Vi började med att värma upp hästen på deras skogstrav vägar som ligger i skogspartiet mellan travbanan och Marieberg. De har väldigt fina rid och trav vägar där sådan skulle vi haft på Hamre….. Efter en tur på ca 3 km så kom vi tillbaka till travbanan där tävlingarna nu var slut för dagen och travbanan ledig. Vi tog ett par varv åt fel som extra uppvärmning efter det så vände vi i rätt riktning och hästen fick börja trava på i ganska högt tempo, det blåste friskt om öronen 🙂 . Han gjorde säker runt 40 km/timme där i två varv sedan så blev det ett lugnt varv för honom att lugna ned sig. En kul upplevels var det att sitta alldeles bakom en hästrumpa och få massor av grus och lera i ansiktet 🙂

//Anders

Kalla ute 10/11-13

Blev den tur ute tillsammans med Sandra & Svante idag på eftermiddagen. Vi tog vägen upp förbi hagarna till åsen idag sedan så svängde vi åt höger. Där travade vi  ett fin lagom arbetstrav bort mot backen. Vi vände innan backen och travade tillbaka till stenarna. Ja vi travade inte hela vägen utan vi skrittade & galopperade lite också. Efter stenarna så tyckte båda hästarna att det var dags för en liten galopp 🙂 dom är för roliga dom vet precis. Idag så var båda hästisarna alldeles lagom pigga och glada 🙂

Pepparkaks morötter i stallet som belöning naturligtvis.

//Anders

Markarbete 7/11-13

Fick rida Märta idag igen 🙂 hon är jättekul att rida. Hon är ju inte som de andra ridskolehästarna, hon är känslig både för skänklarna och tyglarna så man måste själv vara försiktig. Hon är även känslig för hur man sitter på henne då hon är lite vinglig, men det är bara positivt 🙂 . Däremot så är hon inte så bra på att bedöma avståndet till avsprångs punkt för att ta ett litet skutt över en 25 cm hög planka. Vi fick rida på en stor volt och skulle ta ett skutt över en planka på medellinjen, kom man fel så blev det ett trav steg, kom man rätt så hoppade hon av jättefint. Vi red även tre serpentinbågar idag och där är hon riktigt duktig om än lite stel åt det ena hållet. Var en mycket trevlig ridlektion i alla fall.

//Anders

Kalla 3/11-13

Det blev en liten tur ute idag i regnet, Kalla brydde sig inte mycket men jag blev förbaskat kall om benen. Hade regnbyxorna i bilen och där gjorde dom ingen nytta. Vi han ju sitta upp innan regnet kom så ja vi blev blöta och kalla 🙁 . Hade sällskap med Donna idag igen är imponerad av den hästen, bara 6 år och stencooool.

//Anders

Kalla 2/11-13

Idag så var det tävlingar på Hamre med massor av hästar, bilar och transporter överallt. Kalla och jag skulle var det meningen klara oss själva men vi fick sällskap av Donnas matte tillsammans med hunden Jack. Donna som är alldeles ny på Hamre tyckte nog att det var skönt med sällskap, det tyckte i alla fall Kalla. Vi tog en lång skrittrunda runt åsen och Björnöskogen. Lite små små bitar trav fick vi dock, men ingen galopp då Donna är bara 6 år och som sagt alldeles ny på Hamre.

//Anders