Kalla Juldagen -2013

Idag så fick vi sällskap av Nadja på “Vilda” Hilda. Hilda var jätteduktig ute, inte alls som man kan tro av hennes smeknamn. Vi tog vägen förbi Edströmska, runt hundgården och upp på åsen vid transformatorn. När vi kom upp på åsen så provade vi lite trav, båda hästarna var med på noterna, Hilda blev jätteglad. Kalla travade på fint. Efter stenarna så blev det trav och lite galopp. Kalla travade på med långa fina steg i lagom tempo, Hilda ville helst galoppera. Efter det att vi vänt så skrittade vi en bit när vi kom till den svaga uppförsbacken så brukar vi ju trava och så var det tänkt, det gick bra en bit tills vi skulle galoppera då var Hilda Vild och reste sig upp då Nadja inte släppte henne tillräckligt fort. Blev skritt hem för säkerhets skull.

//Anders

Kalla Julafton -13

En lång tur ut med en superglad Kalla blev det på Julaftons eftermiddag, jag hann nästan hem till Kalle…. Ibland så stannade hon upp när vi skrittade och kikade på mig, såg ut som om hon undrade om vi skulle fortsätta eller gå hem. Blev skritt, trav & galopp uppepå åsen. Efter stenarna på mitt när vi var på hemväg efter det att vi vänt borta vid backen så tyckte Kalla att nu var det dags för lite extra kul = galopp. Vi fick till en fin galopp hela vägen bort till där det är dag att vända ned mot Edströmskas staket. Sedan så travade vi lite efter Allen också.

Julmaten serverad

Julmaten serverad

//Anders

Kalla 23/12-13

Blev den vanliga turen idag. Vi fick extra sällskap idag av Rebecka på Madiera. Svante var spoooky idag. Han hade nog inte glömt den väldigt otäcka superstora krokodilannacondan som låg på stigen igår. Kalla och jag fick alltså gå förts nästan hela vägen 🙂 . Sedan så gillar Svante inte Madiera något vidare och eftersom hon skulle gå sist så var han lite småsur hela vägen. Vi hade i alla fall en fin tur i det härliga vädret, alla gångarter användes 🙂

Den farliga krockodilannaconan

Den farliga krockodilannacondan

//Anders

Kalla 22/12-13

Idag så var det ett par riktigt pigga & glada hästar som fick sig en tur ute. Blev hela Björnöskogen då Sandra & jag var ned och rensade bort riset som ramlat över stigen alldeles vid de två hoppestockarna innan vi åkte till stallet. Gissa om hästarna blev glada när dom fick skutta över stockarna igen hihihi dom blev så till sig i pälsens så Svante tog de nästan 20 metrarna mellan stockarna på tre galoppsprång en riktig längdhoppshäst 🙂 Kalla tog det lite lungnare, jag räknade inte men gissar på fem språng.. Sedan så galopperade vi nästan hela skogen i lagom tempo. Över ängen så blev det skritt. Uppför backen så propsade Sandra på att de skulle få vara först för att Svante skulle vara snabbare, pyttsan Kalla låg i rumpan hela tiden på honom och ville om. Uppepå åsen så blev det blandat med skritt, trav & galopp. Åsså Svante fjant blev jätterädd för en tallgren som blåst ned på vägen, han for iväg minst 20 meter på sidan av vägen innan Sandra fick stopp på honom. Jädrans tur att hon satt kvar. Kalla tänkte också dra iväg åt sidan, men jag la dit vänster skänkel hårt så hon nästan tänkte hoppa över tallriset istället men vi passerade i galopp och saktade av sedan för att vända tillbaka till Sandra & Svante…… Blev lugnt resten av vägen hem med lite fint trav längs allen.

//Anders

Kalla 21/12-13

Karin skulle komma och titta på Kalla idag, hade SMS:at att hon inte var halt igår. Hoppades Karin skulle komma vid 13:30 men hon kom inte och inte fick jag tag på henne heller…. Sandra och jag tog då ett vuxet beslut att vi skulle rida i alla fall och Sandra skulle titta på Kalla, inte var hon halt idag heller FEJK häst 🙂 . Vi tog den gamla vanliga vägen förbi Edströmska, när vi kom till den inhägnade fotbollsplanen så slog Svante på en tvärnit, vi kunde inte se något men han såg 10 hjortar som var innanför staketet och stod där betandes. VI gick före å då hakade han på. Uppför S-backen så provade vi lite galopp Kalla först, inge halt. Sedan en lång bit skritt, testa en liten trav = inget halt. Vände borta vid backen ned mot fältet. Blandade små trav, galopp med mest skritt. Båda hästarna var glad & lyckliga. Vi gick vägen ned för S-backen och förbi hjortarna hem inga problem denna gång med Svante.

Är nu ännu mera övertygade om att Kalla fejkade att hon var halt i torsdags bara för att hon inte ville vara i ridhuset.

Lur häst

Lur häst

//Anders

Kalla 20/12-13

Åkte till stallet för att ta in Kalla och skritta henne en runda då hon var jättehalt på alla benen igår…. Hon var ju inte varm i något ben igår så Karin tyckte att vi kunde ta en skritt runda… Hon blev jätteglad att se mig och ville verkligen att jag skulle snabba på att sätta på henne sadel och träns så hon skulle få komma UT….. Hon verkade vilja ut. Frågade Sara om hon och Hilda skulle följa med då vi bara skulle skritta och det kunde hon tänka sig. När jag satt upp så kunde Kalla inte hålla sig längre utan styrde med bestämda steg vägen bort mot Edströmska, fick hålla in henne så att Sara skulle hinna sitta upp. När vi sedan gick iväg så startade Kalla rumpan på en gång och stegade iväg, hon kändes helt normal. Vi skrittade bort runt Edströmska tog asfalten och upp på åsen, däruppe så provade vi en liten bit trav och inte var Kalla halt, inte det minsta 🙂 ……

Jag är helt övertygad om att hon FEJKADE i torsdagskväll…..

//Anders

Ridlektion 19/12-13

Sista ridlektionen för terminen och jag skulle få ha Kalla 🙂 hon blev jätteglad när jag kom in i stallet man kunde se hur hon lös upp. Fixade med henne lite innan sadel och träns åkte på. Vi gick sedan till ridhuset, vid dörren så tvekade hon lite, när vi kom till mitten så stannade hon tvärt….. Fick lirka med henne så att jag kunde få hänga av mig jackan. När vi började värma upp så kändes hon lite stel och konstig, sedan när vi skulle börja trava så kändes hon väldigt konstig = halt 🙁 . Stackars Kalla jullovet hade precis börjat och hon är halt.

Bara att gå tillbaka till stallet och plocka av henne, på med täcket och gosa lite med henne 🙂 . Kände noga på alla hennes ben, inget ben var varmt och inte kunde man känna något konstigt. Skrev ett SMS till Karin och berättade hur det var, fick svar att jjag kunde skritta henne en runda på fredag….

//Anders

Kalla 15/12-13

Trots vädret så blev det en lång tur ute idag tillsammans med Svante. Idag så fick vi vara först nästan hela vägen, jag tror Kalla tyckte att det var roligt för hon hade “rumpan” igång hela tiden. Det var också mycket lugnare är när Svante skall vara först, idag så gick det lugnt och fint när vi travade & galopperade uppepå åsen det blev till och med avsaktningar där vi ville 🙂 . Hela rundan tog ungefär 40 minuter idag.

//Anders

Hoppning 12/12-13

Det var hoppning idag och jag fick Caramelle som vanligt höll jag på att skriva, hoppas faktiskt lite att det vara sista gången nu på ett tag. Hon är ju så himla besvärlig i spiltan när man skall göra iordning henne, fast ikväll så försökte hon bara bitas en gång och mosa mig tre gånger. Det är ju framsteg i all fall. Inte så mycket att säg om ridkvälllen förutom att min dotter Malin ramlade av ponnyn hon red så vi fick åka på lasarettet ochj röntga hennes arm, blev ett gipspaket och ingen mera ridning för henne på 4-5 veckor.

//Anders

Kalla 8/12-13

Idag så var det två helt “galna” hästar som vi satt på. Vi det är alltså jag och Sandra hästarna tja Kalla & Svante naturligtvis. När vi kom tillbaka alldeles svettiga, trots 7 minusgrader, så fick vi reda på att hästarna knappt gått något i veckan (bara lite kadrilj träning) plus att dom stått inne i stallet hela veckan och inte fått vara ute i hagarna p.g.a. det var så halt och dom inte haft brodd…… Dessutom så har dom fått full ranson med kraftfoder 🙁

Ja i alla falla så var det två helt kolugna hästar som vi hämtade in från hagarna, men när vi suttit upp så kändes det i Kalla som om det var något på gång, redan där så borde jag nog anat oråd alltså 🙁 när Kalla skrittar lika fort som Svante då är hon PIGG…. Väl nere i Björnöskogen så var det ett nytt träd över stigen så vi fick vända tillbaka och ta en stor omväg för att komma runt det. Där nere i skogen så är det knöligt på stigen så det blev bara skritt även om båda hästarna gjorde nästan allt de kunde för att få galoppera. När vi kom ut på fältet då började det verkligen kännas som om Kalla hade för mycket energi i kroppen, hon var snabbare än Svante i skritten över fältet då är det illa för Svante gick med huvudet högt och hade skitbråttom han också, backen hägrade ju därframme. Backen blev ju ett kapitel för sig vi lyckades med hård övertalning få båda hästarna att skritta uppför, men väl uppe så kunde inte Svante hålla sig då så bestämde han att det var trav som gällde. Det fanns inte mycket att gör annat än hålla igen dem och sitta emot så mycket vi orkade hela vägen bort till stenarna. Där förslog jag att vi skulle gå hem men Sandra var inte snabb nog att vända Svante hemåt så han drog iväg i galopp bortöver åsen inte absolut fullrejs galopp men bra fort. Att det inte blev fullrejs berodde nog mest på att jag satt emot och lutade mig bakåt så mycket det gick på Kalla så att hon inte skulle komma upp bredvid Svante för då hade han nog blivit helt “galen”. Avsaktningen av Svante blev jobbig han ville inte lyssna på Sandra så hon fick verkligen säga till honom på skarpen. Jag tror det tog 100 meter att få stopp på hästarna och det berodde inte på att det var halt. Nedför backen mot Edströmska så “taktade” Svante hela vägen. Backen var inte hal så Sandra tyckte att vi skulle galoppera av lite energi uppför backen, tja bra fäste hade hästarna i alla fall uppför men trötta det blev dom inte alls. Var faktiskt första gången som jag inte behövde ligga på med benen efter halva backen utan galoppen höll Kalla själv hela vägen ända upp på åsen genom alla tre svängarna. Jävla skit vad dom var laddade idag. Nedför igen så taktade Svante och Kalla nästan också. Sandra ville att vi skulle ta några varv till upp och ned för backen men jag sa nej för hästarna var alladels för laddade idag. Skritt hemåt trodde vi hupp inte alls båda hästarna taktade i långsamt trav hela vägen längs allen vi satt emot så mycket vi orkade inte förrän på parkeringen så saktade Svante av, Kalla lyckades jag få ned i skritt innan vi skulle över vägen puuuuuuh. Träningsvärken i magmusklerna kommer säkert att sitta i flera dagar 🙁 .

Spännande var det. Roligt njaäää om det inte varit snö och risk för isfläckar så hade det varit roligt men nu……

//Anders

7/12-13

Kalla fick lite extra mat av mig!

Kalla fick lite extra mat av mig!

 

 

Det blev ingen ridning idag då gymnasieleverna hade riduppvisning och Kalla var upptagen mellan 11:00 – 15:00. Jag tyckte att det var lite väl sent och att det skulle bli för spännande att ta ut henne på en tur i skogen vid 15:30 tiden då det var mörkt och halt…..

//Anders

Dressyr markarbete 5/12-13

Idag så hade vi en blandning av dressyr & markarbete en mycket bra upplagd kväll. Fick rida Caramelle igen hon är okej att rida men fy f*n att göra iordning henne innan ridning alltså hon bara skall bitas, sparkas & klämma upp en mot spiltväggen. Det spelar ingen roll om man vänder henne som det står på hennes lapp hon är lika bitchig för det.

Ja ridningen gick i alla fall bra, fick t.om. beröm av Yanicke att hon aldrig sett Caramelle gått så fint som hon gjorde på slutet, ibland så gör man tydligen något rätt 🙂 . Men hästen var duktigt trött på slutet, hon tvärstannade och vägrade gå framåt i form så det blev till att släppa ut halsen lite och trava av henne lite så att hon fick fart på benen igen. Hon var jättefin och lätt i handen på slutet, men som sagt helt slut och scettig var både hon och jag.

//Anders