Kalla ute 20/1-2013

Skolan hade lovdag idag och då behövde hästarna sina skötare, jag passade på att ta eftermiddagen ledigt 🙂

Det blev en tur genom Björnöskogen bort till ängen idag, det var ett tag sedan vi var nere i skogen….. Kalla vart väldigt till sig i rumpan när vi kommit över vägen hon laddade på som sjutton i skritten bort mot hoppestockarna, hon hade så bråttom att Svante inte han med. Han som alltid skrittar fortare än Kalla. Det var vissa problem att hålla Kalla i skritt över stockarna kan jag väl erkänna, hade hon fått bestämma så hade det blivit full galopp istället för skritt. Hon har fått tillbaka kondisen och även rumpmusklerna igen nu efter sommarbetet. På ängen så fick hästarna galoppera och trav lite grann, det går riktigt bra där bara man undviker den tilltrampade rundeln för där  blir det halt. Efter ängen så var Kalla superladdad inför galoppbacken, lika där stora problem att hålla henne i skritt. Kanske inte lika svårt som igår för igår kändes det som om hon hade tänkt hoppa över Svante & Sandra bara för att få galoppera uppför backen. Uppepå åsen så var det bara skritt, men vi fick vända för det stod en stor grävmaskin och blockerade vägen när vi kom halvvägs Både Kalla & Svante blev lite spooky där speciellt Kalla efter det att en självlysande gubbe kom upp ur ett hål och skramlade med en grusspade då fick det vara nog sa hon och vände raskt åt det andra hållet.

Det blev skritt tillbaka nedför galoppbacken och över till ängen förbi de långa “ormarna” som ligger där och upp till hagarna. När vi kom till hagarna så hoppade Vilda Hilda över staketet och började bocka, skutta och galoppera fram och tillbaka. Som tur var så hade vi gått den nedre vägen förbi privatponnysarnas hagar. Men Kalla fick ju tuppfjutt i alla fall och började konstara bara för att Hilda gjorde det, men det gick bra och jag satt kvar uppepå.

Kalla rumpa

Kalla rumpa

//Anders

Söndag 19/1-2013

En bild från söndagen, Svante och Sandra galopperar på ängen. Båda hästarna tyckte att det var förskräckligt roligt att få galoppera ute igen. Kalla tyckte till och med att det var så himla kul att Svante var tvungen att vara bromskloss framför 🙂

Galopp start

Galopp start

//Anders