Kalla 23/2-2014

En tur tillsammans med Sandra på Svante blev det idag. Det var inte alls lika roligt som igår, Kalla är så mycket hetare när Svante är med och inte alls lika medgörlig som när man är ute ensam med henne. Hon är också mycket oroligare och inte alls lika trygg det är väldigt konstigt att hon blir så.

Leila & Kalla

Leila & Kalla

Kalla ville helst galoppera och trava idag precis som igår men då Sandra inte orkade sadla Svante så red hon barbacka 🙁 då går det inte så himla bra att trava fort eller galoppera…

//Anders

Kalla 22/2-14

Idag så fick vi klara oss själva, Sandra var så himla bakfull eller snarare fortfarande onykter och mådde dåligt så hon orkade inte rida.

Kalla var jätteduktig idag, jag behövde inte ens ta fram spöet utan hon bara skrittade iväg idag ner mot scouthuset och över Björnövägen i god fart. Genom Björnöskogen så gick det lugnt och fint några små trav och galoppbitar blev det. Kalla var superglad idag hon var sådär lagom taggad och helt reglerbar lyssnade på både framåt och broms.

När vi kom upp på åsen så ville hon trava en liten bit och det gick super. Vid husen så mötte vi Emmi på Leila och en kompis till henne dom kom galopperande från motsatt håll huhu tyckte Kalla och spände upp sig tills hon såg att det var en kompis. Vi stannade och pratade några ord med dem sedan så tyckte Kalla att vi stått tillräckligt länge så vi började skritta iväg…. Snälla Anders kan vi inte galoppera frågade hon , självklart kunde vi det. Jädrans var hon tyckte att det var kul alltså hon var så glad och positiv idag. Hon galopperade hela breda åsendelen själv utan att jag behövde ligga på med benen, bara att stå i lätt sits och rulla på i lagom galopp genom snöslasket som bara skvätte åt alla håll. Vi gick först ned mot Edströmska staket men sedär gick det inte att komma fram så vi fick ta backen upp, jiiiipppiii sa hon en chans till att galoppera 🙂 sötnosen där. När vi svängde av asfalten vid hundhuset på väg tillbaka mot stallet så undrade hon igen, snääääällla kan vi inte gallopera lite till det var ju så himla kul. Visst kunde vi det upp och stå i lätt sits och bara låta henne rulla på i galopp genom de långa snösörjiga vattenpölarna så det bara skvätte om det och det kändes hur hon bara njöt av det. När vi passerade några lågt hängande grenar så fick jag lägga mig ned på hennes hals men hon bara fortsatte rullade på i galopp 🙂 🙂

Det var så himla roligt idag fina tantur 🙂 🙂

//Anders

Katitzi Rest In Peace

Idag, Onsdag den 19/2-2014, så har jag gått igenom en av mina absolut jävligaste dagar kl 10:20 idag så var jag med vår älskade Katitzi till Djursjukhuset i Strömsholm för att hon skulle få somna in efter att hon blivit sämre och sämre. Saknar henne så fruktansvärt mycket att jag knapp ser att skriva detta, tårarna rinner bara utan hejd när jag tänker på allt som vi har upplevt tillsammans. Alla resor som hon varit med på, alla kärlek som hon givit oss utan att begär något i gengäld….
RIP
Katizti 2000-06-14 – 2014-02-19
Sista bilden på min älskade Katitzi..

Sista bilden på min älskade Katitzi..

//Anders

Kalla 16/2-14

Denna söndag så var Kalla hetare än på länge, tror hon börjar få vårkänslor….. I alla fall så hade vi sällskap idag av Sandra med Svante och Maja Ö på Leila. Det var ju stor tävlingar på Hamre hela helgen så det var en hel del hästar och transporter där, inte för att Kalla bryr si så mycket. Men det stod en hingst och skrek i ena uteboxen när vi skulle sitta upp. Han var alldeles till sig och höll på som sjutton därinne, Kalla började också att kroma sig lite för honom och ville inte gå därifrån när jag hade suttit upp. Fick använda benen och rösten riktigt ordentligt innan hon började röra på sig bort mot scouthuset. Ned för backen lite halvsegt men väl över vägen så då jädrans blev hon pigg skrittade på som sjutton. När vi började närma oss stockarna så då blev det fart på tanten…. Hon tyckte att Svante var alldeles för långsam att starta galopp där jag fick verkligen hålla in henne. Hon började då att galoppera på stället inte visste jag att hon kunde “galopp Piaff” 🙂 knäppa tantur men så småningom så kom ju Svante iväg i alla fall och då blev det galopp framåt jädran anamma….. Stockarna togs ju lätt som en plätt med Leila knappt bakom där började Leila vassa till sig och Maja hade fullt sjå att få stopp på henne när vi skulle skritta. Över ängen så gick det väldig lugnt och fint. Uppför backen till åsen vi flygplanet så var det inte lika lugnt, Kalla tyckte Svante var för långsam och försökte köra om men det ville inte Svante…. Leila höll med Kalla att det gick för sakta 🙂 . Väl uppe på åsen så blev det skritt och trav fram till stenarna. Huuuhuuu vad laddad hon var när vi passerade stenarna huvudet högt och bakbenen långt under magen för att kunna starta snabbt om Svante skulle dra iväg var något lite besvärligt att hålla henne tills Leila hade passerat stenarna. Sedan så blev det galopp samma sak här Svante för långsam tyckte damerna och vi fick hålla igen som bara den för att inte det skulle bli fullt rejs däruppe. Halvägs så mötte vi Amanda G på Bosse och när Bosse fick se oss så då ville han inte fortsätta åt andra hållet utan dom hakade på hemåt. Blev lite mera galopp där men det var mycket hästar och folk däruppe så det blev till att skritta. Vi tog även en vända uppför S-backen vid Edströmska staketet huuuuhuuu igen då var Kalla så på hugget att hon vi inte ens kom till backen innan hon skulle galoppera blev ytterligare en galopp på stället men när hon väl fick galoppera uppför så var Svante än en gång seeeeg och både Leila å Kalla körde upp i rumpan på honom… Efter det att vi vänt och gått ned för backen så ville Sandra dra ett varv till men Maja vågade inte riktigt så hon och jag gick hemåt längs staket medans Amanda & Sandra skulle dra en repa till uppför. Men se det ville inte Svante Bosse startade men Svante han gjorde ett halvt galoppsprång och sedan en 180 graders sväng och vände tillbaka efter Kalla och Leila. Sedan så blev det en lugn trav och skritt hem till stallet.

//Anders

Kalla 15/2-14

Blev bara, mocka fixa mat och intag idag. Ja vi var tvungna att ta vägen genom spolspiltan för en lite duschning. Hon hade ju rullat sig i leran idag och hon var allt annat än ren 🙂 Hon var jätteduktig i spolspiltan det gick hur bra som helst att spola av halsen , benen, svansen och regntäcket som hon brukar ha på ute…

Men imorgon så skall vi ut och ta en tur i skogen och på åsen, hoppas isen har försvunnit nu på åsen så att det åtminstone går att trav där…

//Anders

Kalla 1-2/2-2013

I helgen så har vi varit ute och skrittat runt långa turen båda dagarna, som vanligt så händer det alltid saker när vi är ute 🙂 .

I lördags så hade vi sällskap av Nadja på Jester och Rebecka på Madiera. Vi började med att gå ned förbi scouthuset och över vägen, Jester tyckte att det var jättekul att få följa med Kalla på en utetur han var så till sig så han hade svårt att hålla sig till skritt i skogen… När vi kom till galoppbacken så då hade han fått nog av att skritta, saken är ju den att han får bara skritta ute p.g.a. an skada som han har uppe i ryggen. Men se det struntade han i där han SKULLE galoppera fast Kalla bara travade jättelugnt uppför. När han inte fick galoppera så bockade han först en gång, när inte hon däruppe fortfarande förstod att han skulle så gjorde han en bock till, fortfarande så förstod hon däruppe inte att han SKULLE galoppera då tog han i ut hel**et och se då åket Najda av i snön….. Nu gick det bra Jester stannade och Nadja landade på fötterna. Resten av vägen hem blev lugn och fridfull.

Söndag var bara Rebecka och Madeira med, Nadja hade fått ett jätteblåmärke på insidan av höger lår då hon åkte av igår så hon hade ont och ville inte rida. I alla fall så tog vi samma runda som igår och se idag så var det bättre förhållanden så vi kunde t.om. trava lite uppepå åsen. Kalla var lite seg och travade inte på som hon brukar göra utan slog av till skritt ett par gånger, men då Madeira kom ifatt så då jädrans orkade hon allt trava. Andra gången fick det var nog sa Kalla nu jädrans så skall Madeira inte hinna ifatt igen utan nu travar vi resten av vägen 🙂 .

När vi nästan kommit ned till Allé stigen så tvärstannade Kalla med öronen spetsade framåt. Det kom en person springande på stigen, inget konstigt med det tyckte väl jag men hon sa tydligt att detta var konstigt….. Sen så fick jag se vad det var, han hade snöskor på sig och sprang….. Han sprang som en JÄTTEanka därpå stigen och den var alltså jättefarlig tyckte båda hästarna. Det blev väl spännande ett tag där Kalla slog med huvudet och skulle bara springa iväg hemåt, ingen bra ide tyckte jag som satt uppepå. Som tur var så sprang ANKAN iväg bort mot de nya husen så att han försvann så småningom, men det var väldigt spännande där ett tag. Det var två väldigt pigga hästar som mer än gärna travade hemåt, men Kalla lyssnade bra och vi fick till ett fint utearbetstrav 🙂

//Anders