Kalla 30/3-2014

Idag så hade vi också sällskap av Sandra men hon hade Eskil idag. Eskil är Samanthas häst och han är en stor fegis så han behövde en trygg dam med sig som stöd 😉 när han skulle vara ute i skogen… Det blev inte mycket galopp idag inte Sandra vågade inte riktigt lita på att Eskil inte skulle göra något dumt. Han är nämligen trots sin ålder om 18 år rädd för fåglar, hundar och allt annat som kan finnas i skogen 🙂 . Kalla hade väldigt bestämda åsikter om att det gick för sakta idag om hon fått bestämma så hade det blivit galopp över alla stockar istället för skritt…… Var bara att gilla läget men vi får väl trimma lite på Eskil om han skall med flera gånger…

Sandra & Svante

Sandra & Svante

//Anders

Kalla 23/3-2014

Blev en repris på gårdagen, enda skillnaden var att Kalla var lite motsträvig innan vi kommit över Björnövägen…… Jo och S-backen klarade vi hela vägen upp i galopp med galoppstart från stillastående. Alle´n så galopperade vi i fint tempo nästan hela vägen, skritt hem från hörnet på Edströmskas staket..

//Anders

Kalla 22/3-2014

En tur ensamma runt den långa turen. Kalla var lite svårflörtad idag innan vi kommit ned till Björnövägen 😉 men det gick. Efter det att vi kommit över så började vi värma upp med blandat trav skritt. När vi närmade oss stockarna så började hon vara med på noterna 🙂 precis när vi börjat å travs så kommer det en häst från andra hållet i galopp och skall hoppa stockarna. Tur vi inte hade Svante med oss idag, då hade vi nog fått möte över stockarna haha. Nu så lyssnade Kalla på mig så att vi kunde vänta tills den andra hästen hoppat, det var lilla Ida på Donna 🙂 . När de passerat oss så tyckte Kalla att det var läge för galoppstart från skritt, vilken glädje hon kan visa ute 🙂 🙂 . Sedan så blandade vi skritt, trav lite galopp genom skogen. Över ängen tog vi det lugnt då det var tre hästar på ängen som galopperade på volten där…. Uppför backen gick det halvfort, vi hade lite tur där för när vi kom upp så mötte vi 2 cyklister som skulle ned…. 10 sekunder senare så hade vi mött dom i backen….

Åsen togs i blandad galopp med skrittavbrott för de tre människor som vi mötte däruppe. Vi gick ned för S-backen och tog den ett varv uppåt, Kalla var lite fundersam om att vi skulle vända men när hon väl kom på att vi skulle upp igen så blev det ett halvt skrittsteg och sedan galopp uppför hela backen utan problem. Svängde vänster däruppe och gick ned mot flygplatsen för att skritta asfalten till alle´n. Där så undrade Kalla om vi inte kunde galoppera igen klart vi kunde det 🙂 hon är så himla duktig när vi är själva…. Hon galopperade på i fint tempo genom alla vattenpussar så det bara skvätte om det när vi kom till fotbollasplanerna så slog vi av till trav sedan skrittade vi resten av vägen hem..

kalla_WP_20131012_015

//Anders

Kalla helgen 15-16/3-2014

Lördag blev det själva ute, Svante fick gå ett pass i ridhuset med Sandra (dressyrtävling) 🙂 . Det blåste som bara sa**n på lördag så vi vågade inte gå ned i Björnöskogen utan vi tog åsen fram och tillbaka. blev en del trav & galopp då Kalla var på bra humör trots blåsten. På vägen hem i allen så var där en lång vattenpuss den tyckte hon att det skulle galopperas igenom, söta hästen alltså full galopp så det bart stänket åt alla håll 🙂 .

På söndag så fick vi sällskap av Sandra & Svante. Då blev det långa varvet med mycket trav och galopp. Svante blev väldigt taggad nere i Björnöskogen, så det blev lite längre galopp än vad Sandra tänkte sig 🙂 .

//Anders

Kalla helgen 8-9/3-2014

Har varit helt otroligt fin väder i helgen så det blev utemys. Lördag blev det utemys på morgonen ensamma och på  Söndag tillsamman med Sandra. Kall var hel fantastisk i lördags morse hon var så pigg och glad. Vi tog långa turen som vi började förbi Edströmska…. En morgonpigg häst som gärna ville trava igång småbitar i taget längs allen. Upp till åsen så valde hon den brantaste smala stigen och där trippade hon upp lätt som en plätt 🙂 Väl uppe så kunde hon knappt hålla sig utan hon ville verkligen trava. Men hon var inte dum utan bar glad så det blev omväxlande skritt, trav & galopp hela åsen. Nedför backen var hon jätteduktig, väl över ängen inne i björnöskogen så blev hon jätteglad, nu vill jag galoppera sa hon så fort som vi vänt runt stora granen och tja så blev det en liten bit. Vi blandade skritt, trav & galopp där också.

Söndag är inte mycket att orda om Kalla fick gå först nästan hela vägen och var nöjd och glad över det.

Nästan hemma lördag morgon

Nästan hemma lördag morgon

/Anders

Sportlovet 2014

Jag har haft Kalla varje dag hela sportlovet, har varit lite skönt att få åka tidigare från jobbet för att vara med hästarna. Vi har som vanligt ridit ute ibland ensamma men för det mesta med sällskap av Sandra & Svante. I onsdags så hade min dotter Madeira så då var det hon och jag som tog en tur ute i skogen. I går fredag så klarade vi oss själva, Kalla var lite orolig igår vete inte riktigt vad som störde henne, tror att det var dimman. Hon blev i alla fall som vanligt när vi kommit igenom Björnöskogen och ut på ängen då skrittade hon på som sjutton. Uppför backen så blev det galopp som vanligt, vi fortsatte en lite bit efter backen. Skrittade sedan en liten bit för att lugna ned henne, sedan så blev det trav förbi husen och uppför långa backen. Skritt bort till stenarna och sedan ville hon galoppera längs åsen hela vägen rullade hon på jättefint. Skritt nedför backen runt hundgården, sedan trav genom allen och längs Edströmskas staket. Nu var hon sitt glada trygga jag igen 🙂 Hemma i stallet så blev det godis.

//Anders