Sista helgen 24-25/5-2014 :(

Detta var sista hästhelgen. Gymnasiehästarna åker på bete nu på tisdag.

Lördag så hade jag fått låna Leila och Malin fick ta Kalla. Vi tog långa rundan det snabba hållet…… Kalla är i alla fall som vanligt igen och verkade pigg o glad. Leila var pigg och glad det blev både skritt, trav och en “del” galopp. Leila är en snabb häst alltså med läckert trav och galopp. Längs Edströmska så tappade Kalla bromsen och drog iväg, jag hade tänkt mig trav där med Kalla sa hej hopp GALOPP å Leila är ju inte den som är den utan hakade på. Det blev en ganska lång galopp tills vi han upp Hilda & Tyra….. Hilda fick spunk när hon hörde oss komma och började hoppa på stället i upphetsning tur att Sara är van med Hildas konstigheter.

Söndag så fick jag ta Kalla och Malin gick med på sidan med kameran. Det blev en spännande tur idag då Kalla helt plötsligt blev jättebrunstig och började gnägga efter Jester som vi träffade uppepå åsen. Efter det att Jester gått hem så blev hon helt knasig och ville bara trava eller galoppera ingen broms hade hon heller. Trodde jag skulle behöva kliva av och leda henne men men vi kom tillbaka till stallet utan att det hände något 🙂

Paus

Paus Foto Malin T.

Brunsthäst. Foto Malin T

Brunsthäst. Foto Malin T

//Anders

Tråkigt!

Fick en tråkig upplevelse igår kväll efter vår ridlektion var klar.

Innan lektionen startade så hade jag frågat om Hobo skulle gå direkt efter vår lektion och får ett NEJ. Vi hade vår lektion ute i paddocken bara som info. I alla fall när lektionen var slut ca 20:05 så kommer två stycken personer gående från ingången till kontoret. Har inte en tanke på att den ena skall ha “min” häst då jag försäkrat mig om att så inte skulle ske. Som ni kanske redan anat så var det nu så att en skulle ha Hobo, det var här som det tråkiga började. 🙁

Freejump stigbyglar modell Innovative SOFT UP PRO

Freejump stigbyglar modell Innovative SOFT UP PRO

Jag har ju egna stigläder och stigbyglar mest för att de som ridskolans hästar har är verkligt dåliga…… Eftersom jag kontrollerat att Hobo inte skulle gå direkt efter så lämnade jag hans stigbyglar i stallet utanför hans box, men det skulle jag inte gjort. Hon som skulle ha hästen blev verkligt irriterad när jag talade om att Hobo:s stigbyglar låg i stallet. Det fina i detta var ju att hennes grupp skulle var i ridhuset och vägen till ridhuset passerar utanför ingången till stallet = alltså bara att springa in och hämta samt byta snabbt. Nu vart det ett himla gnällande på personen ifråga medans vi gick bort mot stallet om att jag inkräktade på hennes ridtid och att jag gott kunde använde hästarnas original stigbyglar. Jaja tur att man var trött så man inte blev förbannad, jag bad henne att gå i förväg och hämta ut originalen så att det skulle gå fort och smidigt att byta…… Nu tog jag inte tid men hon förlorade inte mer än 30 sekunder av sin ridtid på grund av bytet av stigläder & byglar……Men hon betedde sig som om hon missat hela ridlektionen.

Fruktansvärt tråkig attityd av henne var det…….

//Anders

Bubblan 17-18/5 2014

Den här helgen så har jag fått ha hand om och rida gymnasiestallets STÖRSTA häst, Bubblan. Hon är strax över 180 cm hög, men väldigt snäll.. Men hon kan bli lite väl stark så hon har fått ett gaggbett, riktigt otäckt är det och det verkar inte som om hon riktigt trivs på det 🙁 .

Malin fick ha Kalla i helgen så vi har ridit ut tillsammans.

Lördag så var Helen med på Tyra, Kalla & Tyra fick agera bromskloss åt Bubblan 🙂 hon är himla snabb den här jättehästen. Lördag blev det bara skritt & lite trav.

Söndag så tog jag Bubblan vid hornen och gav henne galoppskänkeln vid uppförsbacken från flygfältet, jädrans vilken Power hon har. Hon lyssnade bra när vi kom upp och gick ned i trav och sedan skritt. Väl uppepå åsen så kände jag mig lite modigare och när vi passerat stenen så tog vi lite trav, efter ett tag så kändes det helt okej att be om galopp…… Jädrans vad glad Bubblan blev och staaaark, hon ville inte lyssna speciellt mycket utan jag fick verkligen ta tag in henne innan hon saktade av. Faktiskt värre än Lelia… Det var i alla fall kul och snabb var hon 🙂 . Resten av vägen blev det skritt ja förutom i Björnöskogen där Kalla inte klarade av att hålla sig vi bortre stocken utan var bara tvungen att starta galopp. Bubblan bara kastade sig framåt jädrans vad snabb hon är, Malin tog snabbt ned Kalla i skritt men jag fick jobba lite med Bubblan innan hon lyssnade, bra med bromskloss framför i alla fall.

Bubblan fick gå ut och beta lite innan kvällsmaten

Bubblan fick gå ut och beta lite innan kvällsmaten

Öronbild

Öronbild

//Anders

Kalla helgen 10-11/5 2014

Lördag så red jag Kalla fram och tillbaka på åsen då det fortfarande var kladdigt nere i Björnöskogen. Hon tyckte att det var skitkul att galoppera igen, nu känner jag igen “min” tjej igen 🙂 🙂 hon verkligen bjuder framåt igen..

Söndag så fick Malin rida samma tur som jag gjorde på lördagen, Malin var så glad är de kom tillbaka till mig. Jag väntade vid de tre stenarna medans de var bort till flygledartornet och vände.

//Anders

8/5-2014

Jag red Kalla ikväll innan vår ridlektion, Malin gick bredvid nästan hela vägen. Idag så var det skithalt nere i Björnöskogen. Det gick inte att trava, kändes som om hon bara slirade med bakbenen så det fick bli skritt ända bort till flygplansbacken. Där så ville hon galoppera uppför orken räckte halva backen 🙂

//Anders