Markarbete 28/8-14

Ikväll så var det markarbete, fick Hobo som vanligt. Idag så var han jättesnäll att göra iordning i boxen, han stod snällt i ett hörn med huvudet i maten medans jag fixade till honom. Fick till och med lägga på sadeln utan att jag behövde sätta fast honom. Förut så har han alltid vänt rumpan till och inte velat ha på grimman man har varit tvungen att locka honom med havre för att kunna göra iordning honom.

Ridlektionen var som vanligt nästan 10 minuter sen innan den kom igång 🙁 Sedan så fick vi sitta och skritta i nästan 10 minuter medan ridläraren mockade…… I alla fall så var Hobo ganska duktig idag och inte så himla springig även fast han blev trött. Fokus idag låg på att få hästarna att ta ett lite större galoppsprång över en upphöjd bom samt  att trava över 2*3 bommar på medellinjen med tre serpentinbågar.

//Anders

Inlägg på gång

Imorgon så ska jag börja på ett inlägg som jag ska arbeta med över helgen, det kommer att bli läsvärt, så hoppa in hit på Måndag för då har det med största sannolikhet kommit upp här på bloggen.

Nu så ska jag snart iväg och rida, får se vad det blir för häst ikväll då.

//Malin

Att arbeta på

Vad har jag att arbeta på? En väldigt bra fråga som fler nog borde ställa sig själva när de rider, de flesta sitter bara och rider runt i vanliga gängor och väntar på att deras tränare respektive ridlärare ska säga till dem vad de gör för fel. men det är precis lika mycket upp till dig själv som det är till att din ridlärare ska påpeka dina fel och brister. Även fast man rider för tränare eller ridlärare väldigt ofta så blir det lätt att de faktiskt blir hemma blinda och efter ett tag inte ser ens fel och brister som vad de behöver arbeta med hos dig. Så det är lika mycket din som din tränares skyldighet att själv arbeta med dina fel och brister. Jag vet själv vad jag behöver arbeta på och det gör mig väldigt motiverad och glad, för då vet jag att även om min ridlärare inte ser det längre så kan jag själv korrigera de fel jag har. Det är nyttigt att inse att jag har saker att arbeta med, eftersom att det ger dig en känsla av kontroll och att du vågar säga jag-är-inte-perfekt-. För jag är inte perfekt, jag vill lära mig och jag kommer alltid att vara en perfektionist som hittar småfel med mig själv så att jag kan fortsätta att utvecklas.

Det viktigaste idag för mig är att få ordning på handen, där tummen ska vara högsta punkt samt skänkel där skänkelläget ska bli bättre och att jag har en sluten skänkel och inte kniper det minsta. Utöver detta så ska jag börja rida lätt korrekt och även räta på mig och rulla bak axlarna. Detta kommer inte att bli lätt då jag kommer vara på mig själv hela tiden och verkligen tänka hand-skänkel-armbåge-tumme.

Så nu är min motivation att få ordning på min sits uppe på 150% och det ska bli helt fantastiskt roligt att se hur mycket jag kommer utvecklas i och med detta.

[Kan fortfarande inte ladda upp bilder på bloggen så det blir bildfattiga inlägg nu tills det är löst på det ena eller andra sättet.]

//Malin

 

 

 

 

 

Zindi provridning 27/8-14

Provred Zindi ikväll. Hon är en pigg liten dam på ca 163 cm i mankhöjd. Hon är betydligt piggare än Kalla ute 🙂 inte het eller så bara glad. Hon kändes också ganska trygg, men en liten brasklapp, ägaren och Malin gick ju bredvid nästan hela tiden, fast när vi travade och galopperade efter grusvägen så blev vi ju naturligtvis ensamma. Hon blev inte speciellt tittig i alla fall en duktigt hästtjej 🙂 .

Hon hade väldig stötigt trav det kan iofs bero på alldeles för långa stigläder och en väl liten sadel 🙁 galoppen gick bättre 🙂 . Pigg tjej i galopp & trav inte dum men pigg och ett fantastiskt driv i skritten…..

//Anders

Ny header

Den gamla Headern har följt med nu i flera år tror jag, den är snygg men nu så ska den faktiskt få ge plats för en ny. Förhoppningsvis så kommer den komma upp ganska snart, men först behövs bilder och så vidare. Måste hitta några fina, har ju en del på vanliga datorn men då jag inte får använda den så får jag helt enkelt gilla det jag har.

 

Blir en kombination av en gammal bild som pappa tagit + nya bilder, ytterst hemlig men ni får ge er till tåls ;).

//Malin

Hur vågar du sitta och åka häst?

21 Augusti 2014 då satt jag på Tiny efter att ha fått byta häst och då slog en tanke mig, där jag satt som en hösäck och lät henne fara runt med mig i ridhuset precis som hon ville “Hur vågar du sitta och åka häst?” För det var precis vad jag gjorde, jag satt och ÅKTE häst. Jag red inte, jag lät henne ånga på och sa inte ifrån när hon började strula. Så varför? Jo det ska jag tala om för er, jag var lat och ville att det skulle gå enkelt. Så jag slapp rida ordentligt, det gör att jag skäms för mig själv när jag faktiskt erkänner detta. Men det måste få ett slut, första gången satt jag på Lilly och då gick det så bra, då red jag som jag skulle och jag älskade det. Men förra veckan så var det lite mera “Byta-häst-igen-känsla”. Vilket gjorde mig omotiverad, men jag måste börja lära mig att det inte finns någon garanti för att jag får rida samma häst 2 ridlektioner i rad. Det suger kanske men istället för att bli grinig och tappa all motivation så borde jag istället se det som en viktig erfarenhet att jag faktiskt slipper sitta på samma häst flera gånger i rad. Visst skulle “latmasken” i mig helst sitta på en häst som var lika lätt att rida som Lilly eller Luna varje ridlektion men det ger mig inget. Nu fick jag en utmaning efter uppehållet förra veckan och jag slösade bort säkert 30-40 minuter på att bara åka med och tänka “det-här-går-inte-och-varför-fick-jag-den-här-ponnyn”. Så då var motivationen i botten, men nu har jag bestämt för att sparka mig själv i arslet och säga “jag-kan-rida-den-hästen”. Klagandet får vara slut nu, det positiva med förra veckans ridlektion var att när jag väl trängde bort latmasken så gick det fantastiskt bra och jag fixade även med sitsen, så fick en aha-upplevelse. Men förstås när jag började åka så försvann den, men imorgon ska vi gå in med positiv attityd och ta det som det kommer.

Ska skriva ett inlägg om min sits med, måste få det fixat så jag kan ladda upp bilder NU… Inläggen är så tråkiga utan..

//Malin

Sjuk = ingen motivation

Var sjuk Söndag och ända fram tills nu, är fortfarande sjuk men har i varje fall orkat iväg till jobbet. Hosta och snuvan är kvar, jobbigt. Red i varje fall på Kalla i Söndags, knaprade piller innan så hade ett fönster på 2-3 timmar då jag kunde vara lite halv fräsch. Så då tog jag och Kalla en tur med pappa till fots. Världens gladaste lilla häst <3.

Gjorde min dag, idag så ska jag följa med pappa till hästen han ska provrida om nu inte min mage bestämmer sig för att vara dum så jag får jävligt ont förstås…Men tanken är i varje fall att hänga på, blir det inte så, så blir det sitta hemma och rita lite grann.

Inspirationen behöver komma tillbaks, NU.

//Malin

Kan föresten fortfarande inte lägga upp bilder, min laptop hatar mig <3.

Ikväll 27/8-14 provridning

Ikväll så skall jag åka och provrida en häst som kanske blir nästa häst att sköta om och rida ett par dagar i veckan. Det är ett sto som är 13 år gammalt, före detta fälttävlanshäst och har visst lite fullblod i sig.

I måndags så var jag och hälsade på ägaren och hästen. Ägaren red henne i ridhuset, det verkar vara en, trevlig, snäll, trygg häst och lagom pigg. Vi får väl se ikväll 🙂

Zindi, kanske en blivande häst att rida

Zindi, kanske en blivande häst att rida

//Anders

Kickade ur gruppen :(

Jaha då var man officiellt kickad ur “Hästskötargruppen i Gymnasiestallet” utan förklaring 🙁

Det känns bara så illa att bli kickad utan att få åtminstone ett tack inför gruppen. Nu överväger jag allvarligt att sluta rida på Hamre också. Man kanske skall göra som min dotter Malin vill, provrida på HARK.

//Anders

Sista gången med Kalla 23/8-14

Kalla var glad och lycklig att få komma ut tillsammans med mig. Trots att det fullständig vräkte ned regn i början så var hon jätteglad. Skrittade genom Björnöskogen då det blev halt där. Galoppbacken togs i galopp på hennes eget beslut. Sedan så blev det skritt, trav & lite galopp uppepå åsen. S-backen tog vi också ett varv i galopp, nu började hon få tillbaka lite kondis igen. Vägen hem förbi Edströmska var hon glad och jättepigg.

Känns fördjävligt att inte få rida henne något mera, hon som tycker det är så roligt när jag kommer. Kalla skall inte få komma ut på helgerna mera utan skall bara få gå i hagen och stå i stallet.

//Anders

Inspiration

Har en väldigt stor inspiration nu, ska fila på några inlägg som jag kan lägga upp när jag VILL, det är så härligt. Så det kommer nog en del meningslösa inlägg nu ett tag bara för att jag ska få känna att det faktiskt går att lägga upp något ;). Stackars läsare, men ville bara säga att om cirkus 40 minuter så slutar jag för dagen, ska hem, sedan förmodligen iväg till Västerås och Panduro för att kika på en del saker och ta med en katalog hem + för hoppningsvis lite papper.

Oh och så ska jag få pappa att anmäla en till hoppträningarna nu då för Mia, dags att komma igång igen.

//Malin

Ridlektion 21/8-14

Årets andra ridlektion bjöd på dressyr, hästen som vanligt HOBO….

Det började med att vi fick komma in 5 minuter försent, sedan så stod ridläraren och pratade med rid gruppen innan i 5 minuter. 10 minuter av ridlektionen bara försvann 🙁 .

Det gick ganska bra, måste dock tänka på att när Hobo blir trött och springig att inte bli stum i handen med dragkamp som följd. Det är också ett problem att han har ett så mycket större steg än t.ex. Mazze. Det känns att Hobo egentligen skulle behöva få länga sina steg lite mera, men då hinner vi ju upp alla “småhästar” på en gång…. Svårt när man blandar stora hästar med små ponnysar.

//Anders

Äntligen <3

Nu ni människor har jag tillgång till internet och bloggen i varje fall 5 dagar i veckan, så nu kan ni förvänta er mycket uppdatering här på bloggen. Har ju varit frånvarande och inte haft internet eller dator (mitt egna fel, beter man sig som en barnunge så blir det konsekvenser helt enkelt. Lär er av era misstag människor, det vet jag att jag gjort i varje fall).

Nu är jag tillbaks och i helgen ska det varvas stall hos världens finaste lilla Kalla, ska ta med kameran då och fota pappa och henne är han rider. Samt att jag ska ta tag i min ritning igen, här ska det finnas inspiration så det räcker och blir över.

Har försökt få upp bilder i säkert tjugo minuter men nu ger jag upp. Det får helt enkelt bli inlägg utan bilder nu, gilla läget.

//Malin

Virpa Rest In Peace !!!!

Fick igår kväll reda på att Virpa är död 🙁

Hon var en av mina absoluta favorithästar på Hamre, hon var alltid glad och gjorde alltid sitt bästa. Tyvärr så fick jag inte rida henne på sistone då ridläraren sa att jag var för duktig 😉  Saknar henne så myckat 🙁

Virpa & jag hoppar

Virpa & jag hoppar

//Anders

Kalla 18/8-14

Antagligen så var det sista gången som jag reda på Kalla 🙁

Kalla var glad och lite busig idag när vi tog åsen fram & tillbaka. Lite bättre kondis har hon allt fått sedan hon kom hem från betet den 7/8 🙂

En sista öronbild......

En sista öronbild……

//Anders