I vår…

I vår hoppas jag att jag kommer kunna utöka mina få rosetter till många fler. Även om det bara är Clear Round rosetter, jag är som stoltaste över den blå/gula rosetten som jag vann på min första tävling. Red ponny då och hade bara ridit i dryga 2 1/2 år. Tänk vilken utveckling jag gjort sedan dess.
//Malin

Uppdatera garderoben

När våren kommer så kommer jag att uppdatera min garderob. Hjälmen är inte prio nummer ett, då jag har en hjälm. Även om denna börjat sjunga på sista versen snart när det gäller tålamod från min sida, då den är för liten så den trycker på huvudet. USCH. Det andra är jag otroligt intresserad av dock, älskar Kingsland och det har en hög kvalité så betalar mer än gärna lite mera för saker som håller.

Så allt detta ska införskaffas under vårkanten, speciellt jackan med luva. Vill ha en tunnare jacka jag kan ha i stallet, sen så är den ju sådär löjligt snygg så säger inte nej till den. Det andra är också skitsnyggt, älskar Kingsland och förstås HV Polo. Den röda hade gärna fått vara omvänd så den hade röda detaljer och var grå. Men fortfarande lika snygg!. Har jag tur så finns allt på Glada Hästen så man kan klämma på det, haha.

Sedan så älskar jag också Hööks JH Collection, det är otroligt fina saker för en billig peng.

 

//Malin

Ännu en dag med dålig uppdatering

Igår så fick ni lite uppdatering och idag blir det nere på noll. Har inga andra ursäkter än att säga såhär: Just nu så är det ledighet, jag har bara ledigt vid jul och sommaren inget däremellan, så det sista jag vill är att behöva känna massa måsten.

Därför kommer bloggen bli lite lidande såhär, Har fortfarande inte visat vad jag fick i julklapp men det kommer upp senare som tidsinställt inlägg.

Idag ska vi iväg och handla efter att pappa fixat klart på jobbet därefter hoppas jag att det blir Glada Hästen, då blir jag lycklig. I så fall ska jag in och köpa något, mina egna pengar jag jobbat ihop så de kan jag lägga på vad jag vill. UNDERBART! Vet precis vad det är, men det får ni se sedan. Åh och så ska jag byta min trisslott som jag vann på emot två nya.

//Malin

Imorgon

Idag blir det inget inlägg om ridpassen som varit de senaste dagarna, utan nu sitter jag här och bara tar det lite lugnt och försöker varva ned. Kommer uppdatera er imorgon med allt som hänt dessa dagar på hoppträningarna + övningarna.

Imorgon blir det iväg hela dagen vad jag vet, ska fixa en del saker på jobbet och sedan därefter in till stan (hoppas, hoppas) för att köpa ett träns + förbygel som jag tittat på hos Glada Hästen. Tror det blir kalas. Kommer ta i storlek Cob och förhoppningsvis så kan både Flingan och Liberty ha det (även om det är mest till Liberty förstås).

Sedan så ska jag väl ta det lugnt och bara chilla och bara vara. Det är ju trotts allt ledighet nu och ingen är gladare än jag. Det är så underbart med ledighet faktiskt, sedan blir det inget mer sådant förens vid sommaren. Vilket är lite tråkigt men det går det också.

Nu ska jag snurra vidare här och skriva klart ett par inlägg och sedan titta på Hitch – din guide till den perfekta dejten.

//Malin

Dagen

Idag har det varit fullt upp hela dagen har det känts som, var vid stallet vid 13.45 tiden ungefär, satt och tittade på första ridgruppen fram tills 15.00 då jag gick och gjorde i ordning hästen.

Dagen har gått i ett, har laddat upp med några tidsinställda som ska upp senare i veckan och nu ska jag dra mig till tv:n för att titta på en film med pappa och avrunda kvällen på så sätt.

Imorgon blir det träning nummer två för Erik, ni får veta hur allt gått efter imorgon

//Malin

Att våga bli spänstig, harmonisk och liksidig som ryttare.

Att sitta lika snyggt som Jan Brink vem drömmer inte om det? Många tror att det helt handlar om hans egen hållning från början, men jag tror att även vi vanliga ”amatörer” kan få den där stabiliteten och styrka i vår hållning så vi kan sitta lika bra med honom. Men allt handlar om att hitta våra egna svagheter och utnyttja dem till våran fördel, jobba på att stärka dem varje dag och inom en snar framtid så kommer du att märka en väsentlig skillnad.

Jag drivs av en sak i att försöka bli en spänstigare mer liksidig och harmonisk ryttare och det är för att jag ska kunna ge hästen de bästa förutsättningarna för att de också ska kunna utvecklas som möjligt. I detta nu när detta inlägg skrivs så sitter jag på en medicinboll och jag har helt slopat min extremt sköna och bekväma stol för att börja jobba på min hållning en aningens mer. I och med detta har jag chansen att stärka mig själv i bålen och i ryggen samtidigt som jag sitter och skriver detta inlägg, något som är otroligt givande och bra tror jag.  Jag tror inte på gym eller dieter och kommer nog aldrig bli en sådan ryttare som springer på ett löpband för att få motion. Jag ser hellre till att stärka min egna balans och försöka bli så smidig och harmonisk i min egna kropp som det är möjligt.  Att sitta på en medicinboll stärker inte bara din bålmuskulatur den ger dig även en bättre stabilitet i mellandelen, något som vi alla behöver. Så genom att slopa den vanliga stolen och sitta 20 minuter på medicinbollen så har jag tekniskt sett redan stärkt mig själv en aning. Att sitta 20 minuter gör att musklerna börjar värka och du känner ”wow det här kommer ge något i slutändan”.

Så det här är vad jag kommer göra i år sitta på en medicinboll och även göra diverse övningar med bollen, inget gym och inget tjafs med tunga maskiner. Endast enkelt arbete för att få en bättre hållning och för att stärka mig själv i mellandelen, bli spänstigare och mera harmonisk som ryttare. Sedan även röra på mig minst varje halvtimme så att man inte fastnar, detta i synnerhet på jobbet där jag har den sämsta stolen i universum.

Igår gjorde jag en enkel övning som jag trodde ”att det här kommer inte ge något form av träningsvärk” idag har jag träningsvärk en ganska kraftig en som precis blev värre efter att jag gjort denna övning i 1 minut igen. Tänk er att en minut ger er träningsvärk precis där vi ryttare behöver den, är det inte fantastiskt? Det här visar också hur svag jag är som ryttare och hur jag behöver stärka upp mig på det fysiska planet. Så här börjar mitt nya år med lite enkel boll liggande och sittande varje dag 7 dagar i veckan och dessutom lite andra övningar.

Jag kanske ska dela med mig till er alla? Kan i varje fall säga att jag aldrig mera kommer vilja sätta mig som en hösäck nu när jag vet att det här kommer ge resultat. Man måste sluta vara så lat som ryttare och även ta tag i sin egen kropp.

//Malin

 

Ryttarens spänst och harmoni

Man pratar ofta om hästens spänst och harmoni, hur hästen ska vara harmonisk och spänstig i kroppen. Men en sak som många är dåliga med är sin egna spänst och harmoni. Detta fick jag upp ögonen för nyligen då jag hittade min bok skriven av Birthe Vogelius, i den skrivs det till skillnad från i många andra böcker inte om hästens harmoni och spänst utan ryttarens. Det är något jag tror starkt på nu, att ryttarens dåliga spänst och oharmoniska sätt att vara i sin kropp påverkar hästen otroligt mycket.

Själv har jag börjat jobba med detta nu, både tankemässigt men också på det fysiska planet. Jag vill bli en så bra ryttare som möjligt, då räcker det inte bara med en lösgjord och fin häst. Utan ryttaren ska också vara i harmoni och spänstig. Såhär börjar det, min satsning emot en harmonisk och spänstig kropp som kan ge hästen dess bästa förutsättningar.

Har skapat en ny kategori som dessa typer av inlägg kommer hamna under. Håll utkik efter nya inlägg. Ska sätta mig nu och skriva och fundera över detta lite mera noggrant.

blossom 20140903

en oharmonisk ryttare och relativt spänstig och harmonisk ponny.

//Malin

Laddar inför morgondagen

Sitter och laddar inför imorgon, känner mig jättetaggad och glad. Inte ett dugg nervös faktiskt, bara sådär förväntansfull som man ska vara innan en tvådagars träning börjar för Erik Berggren. Otroligt vad kul och lärorikt dessa två dagar kommer att vara, jag hoppas att de ger jättemycket i utbildningssynpunkt för mig. Imorgon så ska vi ta det hela ett snäpp högre och svårare jag och Flingan. Jag ska rida mera och hoppa högre, det jag lovat både Erik och mig är att aldrig mera styra vid sidan av ett hinder eller lägga en volt (som inte är nödvändig) innan ett hinder. Något som jag inte kommer tumma på, sedan så får allt det andra komma som det kommer. Jag kan i varje fall säga såhär, jag ser fram emot 2015 och helgen. Det kommer bli ett väldigt bra år tror jag.

jag och hästen

//Malin

This is how we do!

Sitter och lyssnar på Katy Perry – This is how we do.

Igår när jag var och hälsade på Liberty så fick jag en riktig uppenbarelse, världens finaste häst stod i flera minuter och slickade mig på jackan, i ansiktet och på halsen. Sådär mjukt och försiktigt. Då kände jag mig älskade som aldrig tidigare, han är mitt hjärta.

Jag blir så glad varje gång jag tänker på honom, det klickar varje gång jag ser in i hans fina ögon. Sådär lycklig blir jag att jag bara vill krama honom, vilket jag också gör.

Igår var det inget undantag, han var sådär underbar som alltid. Världens finaste häst <3. Önskar jag kunde få lite bilder på honom och mig ihop, så jag har några bilder på mig och han till bloggen.

Åhh, så mycket kärlek åt min guldbruna älskade vän <3. JAG VET att 2015 kommer bli hans och mitt år, utan tvekan <3. Det är vårat år, älskade fina häst <3.

God Jul

God Jul

 

//Malin

Julafton!

Sitter i soffan med pappa och farfar och tittar på tv5’s filmer. Äter hemmagjord knäck och Werther’s orginal! Under julgranen ligger paketen och väntar på att kvällen ska komma! Har hunnit med att äta alldeles för mycket julmat och träffa min lillebror och mamma. Han även med att få massa pussar i hela ansiktet av bästa Liberty,
nu ska jag sitta här resten av dagen och bara njuta av gott sällskap, godis, ost och kex och senare julklappar och gröt!
Önskar er en god jul nu kära läsare!
//Malin

Äntligen ledighet

Nu är det julledighet, nu ska jag hem och bara mysa upp i soffan med några bra tidningar under en filt och dricka te. Hurray!

Inför 2015 så sker det många roliga saker, saker som ni får ta del av så småningom. Det jag vet är att 2015 ska bli mitt år, woop! Då jag ska fokusera på mig själv!

//Malin

Dan före dan före dopparedan Spargo & hoppning

Vet inte vad jag skall skriva om kvällens övning 🙂 den gick för min del mest ut på att sitta kvar uppepå hästen. Han var pigg som en liten dj**ul igår kväll, alla hästar hade tydligen stått inne i stallet både söndag och sedan hela måndagen.

Det fungerar inte för Spargo han var helt överladdad av överskottsenergi 🙁 🙁 Han såg lurig ut redan i spiltan när vi kom man börjar känna igen den där blicken nu när han kikar på en…….

Det blev bara några få skutt över bommarna då han drog s*tan efter varje litet skutt…. Men det blev desto flera bockningar. Alltså den där hästen han KAN bocka, det brukar börja med att han lättar lite fram sedan så studsar rumpan upp i luften samtidigt som han vrider kroppen antigen åt höger eller vänster beroende på vilket varv man rider i. Han har även en variant där han hoppar rakt upp och vrider sig i luften, den rackarn. Det är inte speciellt lätt att sitta kvar på honom när han gör sådär 🙂 fick ihop minst 10 bockserier denna kväll och var alldeles slut efteråt. Det kommer aldrig någon förvarning om att han har tänkt bocka så att man hinner gå på honom med skänklarna, NÄE det bara smäller utan förvarning osså sitter man löst däruppe. Nu var det aldrig riktigt nära att han fick av mig, men någon ridning att tala om blev det inte denna kväll.

Önskar er som löser detta en God Jul

God Jul

God Jul

//Anders