Veredus Guarnieri 3 år senare

STOR HISS

2012 köpte jag mitt andra par ridstövlar, hittills hade jag haft ett par billiga ridstövlar i läder som det stod och när jag så skulle köpa nya ridstövlar så ville jag ha kvalité och bra passform. Eftersom att jag hade/har så smala vader och ben generellt så valde jag att köpa ett par Veredus Guarnieri. När jag köpte dem så var de verkligen STENHÅRDA och de nöp mig konstant i knävecket då de var extra höga som jag köpte. Dock så red jag utan kilar i hälarna fram tills årsskiftet 2014 då jag äntligen fick tummen ur och köpte ett par.

Jag har skött dem pedantiskt med Ariats skoputs (svart sådan) och haft stövelsträckare i dem. Inte putsat så ofta men 1 gång i månaden i varje fall. De har fortfarande hållit sig sjukt fina och nu har den bara “sjunkigt” den där halva cm som de skulle sjunka så de sitter super. Dock så är de lite för stora när jag har tunna stövelstrunpor i så det är inte helt optimalt. Har dock ett bra stöd i skänkeln.

Kan varmt rekommendera dessa ridstövlar till alla som vill ha ett par kvalité ridstövlar som håller måttet. De har knappt fått några “veck” alls som ni kan se. Detta beror på att lädret är så hårt och stadigt och beror också på “spännings anordningen” som sitter på utsidan av stöveln. Insidan har antiglid material som gör att skänkeln ska ligga an emot hästen.

Sulan har inte blivit ett dugg utsliten men så har jag gått ytterst lite i dem och bara haft dem i princip när jag suttit på hästen (bortsett från att gå några få meter till ridhuset i dem fram och tillbaks).

Trodde faktiskt att de skulle gå sönder i spänningen efter en tid då de ligger så mycket kraft bakom när man vrider ihop stöveln. Speciellt för mig som envisas ha dem på hårdast inspända.

Måste även ge en eloge till sporrstödet som ni kan se på en av bilderna nedan, sporren sitter fast där och rör sig inte en millimeter när den sitter där, dock så om sporren är lite för trång som mina är så får man blodstopp i benen för den sitter verkligen stenhårt fast. Sedan så är det lite svårt att få av sporren efter ridning då den hemskt gärna vill sitta kvar där, haha.

Men jag kan lugn säga att de här är de bästa ridstövlarna jag någonsin ägt, ska ta in mina gamla idag och be pappa fota när jag har på dem med ridbyxorna så jag får känna hur de känns. Samt att ni kan se skillnaden på ridstövlarnas kvalité.

 

Bilden ovan: Lite mörka men här ser ni att de sitter bra på benet, fast de var aningens för stora för mig.

Bilden ovan & under: Här ser ni snörningen på ridstöveln, samt att vecken är ganska “obetydliga”.

 

Skitsnygga ridstövlar helt enkelt.

sedan en bonusbild där ni kan se spännanordningen på stöveln, samt även se sporrfästet/stödet som är längst ned på bilden.

 

//Malin

Tankar kring bett!

Ett tredelat bett med kula på mittdelen vart inhandlat igår, köpte det på Glada Hästen. Det var tur att vi åkte in för det var det sista de hade i 13,5cm. Dock så trodde hon som tog emot oss inte att en D-ponny skulle ha så stort bett, men efter att ha visat bilden där vi mäter bettet så blev hon övertygad, ponnyn är alltså stor i munnen.  I varje fall så är bettet nytt, tidigare reds hon på ett vanligt tredelat, men då hon knäppte av och blev väldigt ryckig och försökte dra en ur sadeln när man tog igenom halvhalterna och hon började tycka det var för jobbigt så har de valt att byta. Nu har jag inte ridit henne på detta bett så jag kan inte ge min utvärdering av det, men det ska bli kul att testa det på onsdag.

Nu så fick vi verkligen leta efter detta bett då det går under kategorin “specialbett” och det fanns bara två butiker som sålde det i Sverige på nätet, annars hade vi fått söka oss utomlands till Tyskland etc. Men som tur var så hade Glada Hästen det inne, den butiken har nästan allt känns det som, vilket är otroligt bra.

Nu har jag i varje fall ett bett som ska få hänga med en längre period, något som jag tror kommer sitta bra i munnen på den känsliga ponnyn. Hon är ju ett sto och dessutom skitkräsen och känslig, passar det inte damen så får man veta det. Då kan man faktiskt få smaka grus om man har otur, som tur är så har jag inte åkt av henne ännu, fast hon försökt ha av mig. Men inför framtiden så tänker jag investera i ett av de nedanstående betten, allra helst Stübben Golden Wing eller det tredelade D-ringsbettet som är anatomiskt. Vi får se.

Nu råder det i varje fall köpstopp för min del, nu så ska jag börja spara inför Strömsholms tävlingarna. har nämligen en liten lista som ska shoppas då. En lista som ska fyllas på självklart men så här ser det ut hittills:

*Något bett med halvfasta ringar 13,5 cm.

*Tävlings set (huva + schabrak) rosa med silver passopaler. (gärna med brodyr på)

* Ny ridhjälm (helst Uvex, Samshield eller Charles Owen)

* Hopplatta ( utan mönstersömmar med resår i båda ändarna)

* Ett anatomiskt träns med pullarnosgrimma (variation förnöjer)

* Ländtäcke med samma passopal som tävlings setet (gärna med brodyr på)

* Benskydd  fram + bak.

* Dressyrschabrak med silverpassopal (gärna brodyr på).

* Något spontant också förstås, alltid ROLIGT!

Alltså en enkel liten lista för nu, inte mycket men det är prio nummer 1 på Strömsholm. Självklart så kanske jag inte hittar vad jag letar efter på Strömsholm, men då så får jag helt enkelt köpa det på Glada Hästen. Jag vet att dem faktiskt har sjukt snygga saker där, hihi.

Ska även försöka skrapa ihop lite mera och sälja i klädväg som aldrig används. Kanske kan få ihop en slant i varje fall. Så att jag får ihop extra pengar till Strömsholm tävlingarna.

//Malin

 

 

 

En spontanare senare

En spontanare in till Västerås efter ett telefonsamtal till Glada Hästen och vi kom ut därifrån mycket fattigare men med bettet ponnyn behöver. Hör och häpna det var det sista de hade och i hennes storlek. Hur ofta händer det?
I varje fall så är tränset nu komplett, med ludd och allt. Förutom det svarta nosluddet som ligger i tvättkorgen. Tanken är att det ska sitta där det lilla luddet sitter just nu.
Bilder när det sitter på ponnyn får ni på onsdag.

Arbetsdagen till ända

Igår så hittade jag bettet och fick ett mail nästan direkt efter, vilket är bra. Den som hade bettet ute på annons har det kvar, idag så var vi in och mätte Flingans bett en extra gång och visst var det 13,5 cm (135mm). Så hoppas att hon kan slänga på det imorgon på posten så det är här på måndag eller tisdag. Nu slutar jag och då ska jag hem och smörja in tränset samt kolla mailen. Är det rätt bett så skickar jag mina uppgifter till henne så får hon skicka det omgående. Ska även äta något litet till fika, men frågan är vad. Ska även passa på och baka tills ikväll, vad det blir vet jag inte helt än. Men något gott ska det nog bli.

Har även annonser uppe på hästnet där jag säljer lite saker, tanken är att investera dessa pengar i något annat förstås. Förmodligen något åt ponnyn då grönt ljus för egen utrustning var satt.

Nu försöker jag övertala pappa om att gå Grönt Kort-kursen, hmm vi får nog se hur det blir. Hoppas kan man alltid göra, hihi.

 

//Malin

Erik Träning 24/2-15

Fick rida en TRÖTT häst igår, Spargo hade gått ett hopp pass mellan 17:30-19:00 samma dag 🙁 . Det kändes inte alla bra att rida honom igår kväll, han var seg i benen och huvudet, han orkade inte ens lägga på en bockserie där han normalt skulle ha dragit iväg genom hela ridhuset…… Stackars häst…..

Det blev en himla massa onödig stopp på olika hinder denna kväll som tur var så satt man i alla fall kvar uppepå hästen eller halsen och kunde kravla tillbaka i sadeln varje gång.

Har inte tänkt skriva mer om detta pass då det bara kändes SÅ fel 🙁 🙁

//Anders

Funderande

Funderat i flera månader på det här med att göra en fotovägg hemma, är väldigt mån om att behålla och spara minnen från hästar jag mött som betytt och betyder otroligt mycket för mig. Har så nu äntligen bestämt mig för att faktiskt beställa hem ett par bilder från Crimson på hästarna. Nu har jag fallit pladask för den här bilden. Det här är kärlek för mig, just nu.

Vet inte om jag vill ha den som ett stående fotografi eller på väggen, en förstoring hade varit häftigt och underbart. Men samtidigt hade jag inte sagt nej att ha den här på sängbordet så det är det sista jag ser innan jag somnar/det första jag ser när jag vaknar.

Vi får fifilura på det helt enkelt. Ska i varje fall fundera på detta och plocka ihop några bilder. Ska beställa flera på samma gång, har för mig att de ger rabatt då. Men inte helt hundra säker på det. Blir billigare så med frakten i mitt tycke.

Apropå ingenting så såg jag igår att de har Grönt Kort -kurs på ridklubben i Mars, den måste jag gå. Så jag slipper göra det senare, lika bra att passa på, då kanske jag kan komma ut till hösten på någon lokal tävling.

Målet inför 2015’s vårtermins slut är att tävla en 80 cm i Pay and Jump, samt även rida en Pay and Ride med Liberty i LB:1 och skrapa ihop 60%. Så vi har lite att arbeta på, mycket bra. Ska hålla utkik efter det. Hade hemskt gärna varit med i serie-dressyren men den missade jag självklart så det går inte för sig. Jag hoppas att ridskolan anordnar någon form av maskeradhoppning snart, vill vara med på Flingan. Har den perfekta idéen till detta. Men inget jag kan eller vill avslöja, då kanske någon snor det. ;-).

Har även en idé åt pappa och Spargo om de skulle vara med, det är också klockrent. Skulle vara perfekta maskeraddräkter och nog skulle vi vinna allt.

Ser fram emot vår första dressyrstart ihop, då ska vi visa alla vad vi går för.

//Malin

Loving you is the hardest thing I’ve ever done, but I wouldn’t want to change it for anything else. <3

Ibland så är kärleken för en person/varelse det enklaste man kan gå igenom. Ibland så är det, det svåraste och mest sjuka man kan gå igenom. Det senare stämmer in på mig och Liberty. Jag älskar han så det gör ont, men det är inte lätt, alla gånger.

Och andra sidan har jag den där enkla kärleken också med Flingan. Där är allt a piece of cake inga upp eller nedgångar och inget blod, svett eller tårar. 

Men vet ni? Jag skulle aldrig vilja byta någon av dessa former av kärlek, eller ändra på dem. För jag tror precis lika mycket på båda två, vissa saker är menade för att vara okomplicerade och vissa är menade för att vara sjukt svåra och krävande. Skulle ni fråga mig vilken jag älskar mest så skulle jag vägra svara på den frågan, jag skulle kunna säga vilken kärlek jag älskar mest, men jag kan inte välja emellan Liberty eller Flingan, för de är inte lika på något plan. Båda två ger en i grund och botten samma kärlek, MEN på olika sätt.

Hade det och andra sidan varit en mänsklig form av kärlek jämntemot en kille hade jag för länge sedan sagt “Fuck off” och bett honom att dra dit pepparn växer.

Men om vi nu tittar på det ur perspektivet med olika typer av kärlek för dessa två så ger jag er några exempel.

Flingan: Flingan är den typ av häst som ställer upp till 110% jag kan i princip släppa allt och bara hänga med i 180 knyck runt en bana på långa tyglar. Hon kör racet i varje fall och gör inget för att vara dum. När det kommer till kärleken hon visar så är den svag eller obefintlig, detta är hur hon är. Hon ställer upp, men lägger inte hela sitt hjärta i våran “relation” just nu, vi har inte klickat ännu.

Liberty: Här kantas allt mys och gos av blod, svett och tårar. Det är nog det här som är svårast att sätta fingret på, den här kärleken är ungefär som att man har ett sådant starkt band att det gör ont. Man vet precis vad den andra tänker och det skrämmer skiten ur en, samtidigt som man ställer upp för varandra så förstör man för varandra också. Både han och jag lämnar varandra i sticket där och då på väg emot ett hinder eller någon annanstans. MEN vi gör det inte för att vara elaka, vi gör det för att vi upptäcker att den andra tvekar. Den här kärleken kan och kommer växa sig starkare och med detta kommer dessa “konstigheter” att tyna bort. Vi kommer fortsätta att sätta varandra “i skiten”.

Tänker då påpeka att ingen av dessa förhållanden är något jag vill ändra på eller säga upp mig ifrån. Det kommer bara bli lite annorlunda nu och framåt. Flingan kommer få vara min hoppe-ponny och Liberty kommer få vara  min dansande-häst.

Som flera har sagt ” du måste ha en häst du kan lita på, som tar er över hindret tillsammans”.

Alltså med detta sagt så tror jag ni alla inser att Liberty inte är en häst att lita på, visst jag litar på honom MEN det finns alltid en hårfin gräns emellan bra och dåligt. Den är så tunn så tappar man balansen så hoppar man själv, utan häst. Jag har inga tankar på att hoppa ensam med hästen kvar på andra sidan av hindret. Enough said.

[Kanske det rörigaste inlägget i världshistorien, men behöver skriva av mig detta. Jag behöver få ut känslorna och ventilera det. Hoppas att ni förstår på något plan. Det här är väldigt känslig för mig fortfarande, känns både rätt och fel. Men ventilera det ska jag.]

//Malin

Ett stycke bett!

Igår när vi var i stallet så mätte vi Flingans bett, det var i storlek 135mm alltså 13,5 cm långt. Så jakten på bettet började, nu har jag hittat det hos horsemeup.se och det kostar 173:- där inte så dyrt kanske man kan tycka men då tillkommer frakt på 69:- så det blir dyrare i slutändan. Så istället får vi tänka om och faktiskt snurra in på Glada Hästen och se om de har bettet där, har de inte det så kanske de kan ta hem det åt mig. Ska i varje fall ta med mobilen idag och ta en bild på bettet så jag kan visa dem i butiken hur det ser ut och be dem ta hem det. Märket är i varje fall Källquist.

//Malin

Att göra ett val

Jag tror benhårt på att vissa val ska vara jobbigare att göra än andra, jag tror och vet att för att något ska vara rätt så ska det inte vara ett lätt beslut det ska kännas och man ska gråta. Igår så fick jag ännu en aha-upplevelse på att jag och Liberty inte passar ihop på ett hälsosamt sätt. Jag har så mycket känslor för den här hästen att jag inte vet vart jag ska ta vägen, det gör verkligen rent ut sagt skitont att känna att jag inte vill hoppa honom, att det inte fungerar. För jag älskar honom, det klickar sådär äckligt bra. Men han är inte en schysst häst, och jag vill ha en schysst häst.  Jag vill känna att jag kan köra i 180 blås på banan och hästen ska vilja göra detsamma utan att stoppa. Det är här jag och han skiljer oss åt, han behöver gå i ett lagom tempo, ryttaren ska rida till 120% och aldrig tappa en enda del av honom, gör man det så blir det tvärstopp och han blir osäker. Jag rider alltid till 120% på honom och det är underbart att hoppa, när det går bra. Men ibland så tappar jag den där halva millisekunden och det blir en tvärnit följt av tystnad. Han är som han är och jag kunde inte älska honom mindre för det, men tror att både för han och mig så är det bäst om jag tar ett steg bort ifrån hoppningen med honom nu en period. Bara låta mig smälta allt och hoppa med andra hästar och fortsätta utvecklas, det är varken schysst för honom eller mig att fortsätta då det inte är hälsosamt för någon av oss psykiskt eller fysiskt.

Jag kommer självklart aldrig att älska en häst som jag älskar honom, jag får helt enkelt bita ihop och börja trimma enbart dressyr med honom nu en period och tävla honom också. För det klarar vi nog galant, för det känns som ett sunt ställe att börja på.

Nu kan ingen säga att jag inte älskar honom för alla vet det, så mycket blod, svett och tårar jag lagt på oss är sjukt. Men jag tror att han och jag kan bli farliga på dressyrbanan ihop. Där känner jag mig stark och där kan vi komma till våran rätt. Så nu vänder vi ett blad och går vidare emot nya tider. Nu har jag två hjärtan att tävla med, så det kan bli, eller hur?

//Malin

Lektions “hoppning” 23/2-14

Spargo naturligtvis höll jag på att skriva, älskar den där hästen man vet aldrig var man har honom när man kommer till stallet. För det mesta så ger han en BLICKEN, den som alla som har ridit honom vet vad den betyder 🙂 …… Naturligtvis så fanns blicken där igår kväll också. Han var sådär alldeles lagom pigg igår kväll. Galoppstarter från skritt lätt som en plätt en swichswoch med svansen och sedan så var det galopp utan bockserie..

Kvällen bjöd först på travbommar längs ena långsidan 3+3 dessa reds två gånger åt vardera hållet. Sedan så blev det travbommar + ett 40 cm lågt räcke. Nästa blev 2 räcken som reds en gång åt vardera hållet. Sedan blev det räck + oxer fortfarande låååågt. en gång åt vardera hållet. Sedan började det bli “svårt” då skulle vi hoppa räcke, oxer svänga runt klossen och hoppa diagonalräcket, ett gång var.

Som avslutning frågade Sara om det var några som ville hoppa 2 hinder till, jag uppfattade inte 2:an så det blev 4 hinder istället enligt skissen. Vi fick det höjt till 65 cm Spargo var lite lagom på hugget så det gick lätt som en plätt. Galoppstart från skritt för att komma igång ordentligt, kom något nära räcket men inga problem, oxern togs i ett nafs landade i rätt galopp, rundade klossen lätt med bra tryck i rumpan, diagonalräcket kom vi perfekt på, landade i rätt galopp igen Spargo försökte gena mot nästa hinder fick lägga på höger ben och hålla ut honom för att runda nästa kloss, sista räcket inga problem.

Liten bana
Liten bana

 

Lärdom ikväll = sitt upp ordentligt och v ä n t a på hindren.

En rolig lektion utan de problem med “trafik stockning” som vi hade förra måndagen. 2 personer saknades, tror ärligt att ingen av de närvarande saknade dessa igår…

//Anders

Både mörka och ljusa stunder

Igår så var Liberty trött i tassarna, och i huvudet. Seg som kola var han, så fick rida som en tomtenisse. Men det brukar jag göra i varje fall, men vi hade i varje fall hoppning. Inget avancerat alls, bara 3 hinder 1 räcke till oxer och så ett räcke till, låg väl på 60?.

I varje fall så travade vi över travbommar som uppvärmning, jättetråkig var han utan sug framåt och gick och drog benen efter sig. Travhoppade ett hinder också, något jag inte gjort på så mycket på sista tiden, haha. Men det gick okej ändå. När vi vände på det och skulle hoppa en oxer, tror ni inte att han slog på en tvärnit? Hindret var MAX 60 cm högt. Kom om igen och en ponnyspark fick fart på maskineriet.

Banan gick jättebra, faktiskt. Där gick han igenom med rätt tryck och lyssnade jättebra. Men jag fick allt ha lite “jävlar-anamma” också. Då vart det fart på fötterna.

Pratade med Sara och hon skulle prata med Emma idag som har träningen före oss och säga att han inte skulle behöva hoppa så mycket då han var trött igår. Så han ska orka runt banan med mig också. För vi som hoppar för Erik hoppar på en helt annan nivå än de som hoppar för Emma.

Han var trött, jag saknade de luftiga fina sprången och glädjen från honom. Han kändes bara matt och trög både i fötter och huvud. Behöver jag säga att han drog med sig hela hindret igår? Och han är en häst som sällan eller aldrig river, han är extremt försiktig av sig och vill inte riva. Så det märktes att han var trött igår.

* Nu har ju jag ridit honom söndag och måndag och då har jag ridit honom intensivt. Alltså ridit ihop och trimmat igång honom, ridit igenom sidorna och tänjt väldigt mycket på honom. Så idag får det bli lång framjogging och stretchande ridning. Ska rida loss vänstermungipa ett steg längre och förstås sedan jobba med trycket. Han ska fram till bettet utan att bli springig och vilja gå iväg, en fin linje emellan bra och dåligt alltså. Ska hålla mig på MAX 75 idag, eftersom att han är trött i hovar och huvud även idag förmodar jag så kommer han att behöva känna att det inte är för krävande. Har han träningsvärk idag så blir det ännu mera försiktig hoppning. Vill inte pressa honom när han är trött, han hoppar alltid luftigt och fint och han blir trött av det. Så om vi hoppar för högt idag så kommer han förmodligen säga ifrån.

Det blir lätt för mycket av det goda också, 3 dagars hoppning i rad är väldigt slitande för honom. Att det sedan är sista träningen för Erik är som det är, men jag tänker inte slita ut hästen för att jag vill hoppa. Då får jag helt enkelt hoppa så mycket som det går, säger han upp sig så får det vara helt enkelt.

//Malin

Fixat och klart

Tränset är fixat och klart, det såg ut så här vid köpet, nu är det mixtrat med så att det ska passa en COB. Alltså så det passar Flingan/Liberty utan svårighet. Främst Flingan då hon är min hoppe ponny <3.

Nya bilder kommer på onsdag, har ju som sagt litet lite tid dessa dagar nu då det är träningar osv.

//Malin

Ibland så känns det som om att världen bara jäklas!

Igår så åkte jag av på framhoppningen, visserligen så låg det bara på 60 cm då det var väl mer eller mindre mitt fel. Sedan så landade jag snyggt på fötterna också, men det jäklas bara för mig. Att jag sedan fick den sämsta starten i hela världshistorien vart ju inte direkt positivt. Kan säga att hästen stannade 3(?) gånger på första 70 och på omstarten stannade vi 1(?) gång. Nu orkar jag faktiskt inte berätta allt i detalj, men kan lugnt säga att jag nu ger upp. Liberty må vara den häst jag älskar mest, men det klickar inte på tävling i hoppningen. Alla som säger att man kan lära sig “klicka” vet nog inte vad de snackar om egentligen. För visste ni att jag även är ett stort dressyrfan? Förmodligen inte, men ni kommer få följa mig och Liberty i dressyren, inte hoppning. Nu undrar ni säkert vad jag ska ha istället och svaret är enkelt, Flingan. I varje fall fram till hösten, sedan får vi se hur det blir därefter. Kanske att jag hittar en storhäst där nere som det kan klicka med på något plan. Men just nu så är det Flingan för hela slanten.

Idag ska jag hoppa Liberty på lektionen, jag är superglad för det, men samtidigt så värker det lite i hjärtat också då det inte kommer bli så ofta nu. Får trösta mig med att han inte är död i varje fall, så jag kan ju få se/rida honom i varje fall ;-). Så, så synd är det inte om mig i varje fall, haha.

Nu så ska jag vända mig emot Photoshop och rita igen, har en bild som ska bli klar nu i början av veckan, så jag borde nog sätta fart.  Ni kommer få bilder senare när jag smält helgens bravader, hur lång tid det tar vet jag inte. Men det kommer i varje fall dyka upp bilder, det kan jag lova er.

MEN som sagt nu vänder jag blicken emot en tävlingssäsong ihop med Flingan och ingen annan i hoppningen. Hon ställer upp för mig och är 110% rolig att rida, medans Liberty snurrar runt på 60-20% beroende på hur han beter sig, haha.

Men man kan inte hjälpa vem man nu älskar och att jag skulle sluta älska Liberty för att jag inte rider honom är nonsens.

Jag ska även ta och hitta pappa för att göra lite flera hål i tränset så vi kan få det inpassat till Flingan, ska mäta bettet också idag/imorgon och ja köpa ett i helgen som kommer. FÖR PÅ NÄSTA TISDAG kör vi på det IGEN! Äntligen är min kamel frisk <3

//Malin

Godförmiddag

Gick upp vid 9, ätit frukost och sitter nu framför Disney Channel. Ska snart ställa mig och baka hästgodiset som Liberty ska få imorgon på tävlingen. Ska även börja rengöra sakerna inför imorgon. Har bland annat tyglar att fixa, ska även ta fram tränset som ligger i lådan och smörja in det ordentligt. Ska prova det på tisdag. Det är ju remontnosgrimma men jag tror att han kan trivas på det.
Så det får testas på tisdag eller veckan efter. Beror på hur storleken är.
Det finns bara positivt med att ha olika nosgrimmor, dessutom så misstänker jag att han kommer trivas på remont.
Så det är dagens to-do’s och sedan självklart ska jag måla senare idag.

Den skitsnygga luvan får stå för bilden.
//Malin

Glada Hästen istället för Hööks

Får bli Glada Hästen istället för Hööks, har tagit förnuftet till fånga och köper något annat istället för ett träns, ska titta på Glada Hästen för där ät utbudet sjukt mycket bättre.

Det kommer klia i fingrarna, ska titta på tränset jag har hemma och se om det skulle kunna funka, har dock ingen nosgrimma. Det tåls och funderas på, hmm. Nu så ska jag iväg till Västerås och i första hand Glada Hästen, där de har allt ifrån Animo till Horze. Sjukt bra butik med professionell hjälp också.

Kanske blir en snabbis in på Hööks också om jag känner mig själv rätt, haha. Men hittar jag något på Glada Hästen så får det bli det, kliar i fingrarna redan. Kanske har det kommit några sjukt snygga nyheter, vem vet.

Jag är för övrigt skit trött också, ikväll blir det inget avancerat. Skulle inte förvåna mig om jag somnar på väg in till Västerås, haha.

//Malin