God dag, god morgon och hej.

Så igår så tävlade jag och Flingan, ett stopp på en oxer med grind som hon vart tittig på. Hade hur mycket ben som helst men tvärstopp vart det. Dock så var det runt 40 ekipage och massor av folk i ridhuset så förstår om hon blev lite misstänksam. Ikväll är det dressyr för bästa Sara igen, hoppas på Branco igen. 4 åringen som jag red förra veckan, han är dryga 170+ hög och jättesnäll men stor. Så det är ganska mycket bebishäst att rida. Imorgon blir det annorlunda på hoppträningen, då ska får jag inte ha Flingan… För att ett barn ska ha henne i gruppen innan, vilket suger. MEN jag får ju tävla henne på fredag i maskeradhoppningen. Så det uppväger en del. Istället ska jag upp på en 7 åring som heter Robinhio men kallas Robin. Han är dock en riktig katapult så vi får väl se hur det går, hehe. Har ridit honom ett par gånger förut och han är väldigt mycket häst och rida, *puh*.

Nu så ska jag vända mig emot DeviantART och sedan rita. Efter lunch ska jag fixa klart det sista inför maskeraden och sedan är vi fit for fight. Vi ska hoppa 70 cm och går vi runt med en nolla så blir det en rosett! Vilket jag hoppas på *hoppas hoppas*.

Nej vi hörs senare bloggen nu så ska jag fokusera på annat.

//Malin

Erik Berggren – Flingan

* Förlåt för att det tagit sådan tid, jag har suttit och ritat istället för att titta till bloggen*

Så tisdagens hoppträning var det roligaste på länge, även om ponnyn var väldigt bestämd och försökte bestämma. Framhoppningen över ett litet block på 40 cm handlade om att bestämma över henne, de första gångerna stannade hon eller sprang vid sidan om. Men efter att ha blivit arg på henne (läs bestämd) så blev hon snäll igen. Fick använda spöet ett par gånger under kvällen, men det vart bara bättre efter det.

I varje fall så har jag och Flingan slagit höjdrekord ihop, vi hoppade flera hinder på 80 cm och ett räcke på 85 cm.. Det bästa är att det inte var något, ponnyn klev över hindren i princip, dock så rev hon ett hinder (?) vilket betyder att jag gjorde något riktigt fel. För hon river inte i första taget. Men sedan så hoppar hon ju inte dessa höjder i vanliga fall heller.

Men nu har vi kommit upp en nivå till, tänk er 85 cm, bara 5 cm ifrån vårt mål för hösten 2015. Tänk om vi lyckas med det innan hösten? Hur roligt skulle det inte vara?

På söndag är det i varje fall Pay and Jump för vår del, ska hoppa 70 cm. Lördag ska fixas med kostymen för maskeraden (den börjar ta form, yay). Så lördag ska ägnas åt att bada ett stycke ponny och sedan faktiskt fixa med kostymen på lördag. För nästa fredag så smäller det faktiskt!. Då ska ni få se på ett snyggt ekipage hehe.

//Malin

Erik träning Silvra 24/3-15

Tja vad skall man säga fick smaka på ridhusunderlaget igen 🙁 Silvra och jag har fortfarande lite svårt att vara överrens om när det skall hoppas. Det var på slutet vi kom in mot oxern på en linje, farten var bra, galoppen också, men något fick henne att tro att vi skulle svänga på sidan så hon drog lite åt höger, jag var snabbt med en korrigering kom då lite i obalans och hon hoppade naturligtvis jättestort för att klara oxern, landade på halsen och sedan så var det färdigt….

Hon var i alla fall väldigt pigg igår kväll, det är ju väldigt positivt, har inte känt henne sådär förut. Hon var otroligt taggad så fort vi kom ut på fyrkantspåret och hon förstod att det var våran tur att hoppa så bara SKUTTADE hon igång i full galopp. Hon orkade också runt i svängarna på ett sätt som hon aldrig gjort förut, som exempel så kom vi helt fel i en sväng efter en oxer och jag var tvungen att bryta av för att kunna byta galopp det var bara 2 galoppsprång kvar till en oxer när hon fattade galopp igen hon fullkomligt flög över oxern utan några som helst problem. Kul med en häst som är PIGG, GLAD och nästan helt utan broms.

//Anders

Inlägg 1100

Tänk vad många inlägg vi har skrivit på bloggen jag och pappa, hela 1100 inlägg. Det är en ganska hög summa faktiskt. Ville bara kika in och säga att jag ikväll ska skriva båda inläggen från ridningarna. Jag har helt enkelt valt att prioritera DA (DeviantART) istället för bloggen. Imorgon så ska vi i varje fall in och handla och iväg till läkaren i samma veva. Ska in på Panduro och köpa ett par pennor som behövs för ritandets skull, sedan måste jag förbi Hööks (allra helst Glada Hästen) och köpa glitter och skimmelschampo. Glittret är till maskeraden. Ska även in på Biltema och köpa diverse färg, hehe. Snart så kommer ni få se fina ponnyn utklädd och uppiffad. Men inte förens efter maskeraden, hehe.

Så jag ska köpa en del saker, dock så har jag gjort en del ensam också till maskeraden. Men har en del kvar. Så vi får höras, nu så ska jag vända mig emot papper och penna och sätta mig och skissa, en riktigt bra skiss den här gången för att sedan imorgon kunna rita ordentligt.

//Malin

Halloj bloggen

God dag jag får be om ursäkt för min frånvaro, nu har jag inte varit sjuk utan bara blivit helt galet intresserad av att måla igen. Så nu sitter jag all min vaken tid med en penna i handen och ritar på papper. Har sedan i Fredags jobbat på en bild, ja ni läste rätt, ungefär 16 timmar allt som allt är lagd på den hittills och jag är inte ens klar till 60%.

Igår så red jag Branco, vilket ni kommer få läsa mer om imorgon då jag kan ladda upp bilder etc. Nu ska jag vända mig emot ritandet igen, föresten. Så har jag börjat på maskerad kostymen åt flingan och mig. Ska in och köpa lite attiraljer (och ett set med pennor) på Torsdag när vi åker in för att handla/träffa farbror doktorn.

Så vi hörs helt enkelt senare imorgon.

//Malin

Erik Berggren hoppträning – Flingan♥

Tisdagens träning var roligare än förra, vi hade med väldigt mycket hinder så många att jag inte kommer ihåg banan. Dock så var allt lagom svårt tycker jag. I varje fall så fick jag rida på mycket längre tyglar i tisdags än veckan innan, så ponnyn fick känna sig fri. Vilket fungerade mycket bättre, hon hatar nämligen när man tar i henne. Då blir det tvärbroms och hon går inte fram ordentligt. I varje fall så hade vi en lagom galopp, vi lyckades plocka fram riktigt bra galopp i banan vilket varit lite sisådär de senaste gångerna. Det roligaste var när vi hoppade en linje på fyrkantspåret räcke – oxer. Varje gång på oxern så hoppade hon av 2 meter innan hon behövde, så stort och fint. Vet inte varför men jag tror att hon faktiskt tyckte det var lite extra roligt med hinder på fyrkantspåret + att et var emot stallet. Första gången så var jag inte beredd men sedan gick det fint.

Hon har även börjat bli en tiger och laddar emot alla hinder som hon ser, så otroligt roligt. Förut så var hon lite mera loj. Men nu är hon målsökande som bara den, hoppar stort och fin och man har inga problem att hänga med i sprången. Det känns verkligen att vi börjat rida ihop oss och att vi börjat se avstånden ihop. Att vi sedan litar på varandra till 120% gör inte saken något sämre.

Nästa vecka ska vi träna på att hoppa 70 cm då vi ska vara med på Pay and Jump den 29/3. Galoppen ska plockas fram lite mera och vi ska helt enkelt tänka att vi ska hoppa fint över allt. Hon är ju så otroligt rolig då hon hoppar allt, aldrig river (peppar peppar ta i trä) och alltid har luft under sig. Hon är helt enkelt världens bästa tiger ♥

På bilden ovan hade vi en helt okej galopp som vi tyckte var “stor” då, men tänk då i tisdags med ännu mera galopp och förstås på 70-75cm höjd. Snart så ligger vi och rullar runt på 80-85 ska ni se. Då är det ingen som kan slå oss.

Min tiger ♥.

Filmen ovan är det bästa vi har presterat hittills, jag tycker att den rundan är bra. Vi hade en bra galopp för höjden men visst hade det varit kul och hoppa lite högre också, hehe.

//Malin

Traditionellt målande

Sitter nu och ritar för hand, jobbar fortfarande på mitt Gravity Falls fan-art som ska upp på min DeviantART senare. Ska försöka ta en bild senare idag när jag kommit lite längre, just nu så har jag gjort klart 1 av 4 karaktärer och ja även om jag har en bild som referens så har jag ritat det för hand.

MEN problemet är att jag bara har vanligt “skräppapper” sådant där fint papper som man använder i skrivare ni vet. Det finns inget värre än det, jag behöver verkligen införskaffa ett litet bättre papper. Ett skissblock då, har bara vattenfärgspapper hemma och det är på tok för dyrt för att användas till vanliga bilder.

Nu ska jag fortsätta rita och så får jag visa slutresultatet senare. Om ni vill följa mig på min DeviantART så heter jag där Marisahz. Har inte lagt upp något alls ännu, men det blir ändring på det redan i veckan, hehe.

(Gammal bild, älskar mitt fina och stora pennskrin där alla mina pennor får plats).

//Malin

Saknad men inte glömd

Alltså den här fina hästen kommer jag aldrig glömma. Här var det ren lycka, hon gjorde mig alltid så grymt lycklig och glad. Det här är sista bilden ihop med hon och mig, det var sista gången jag satt på hennes breda trygga rygg och fick titta på de stora öronen.

Världens finaste tantor <3

//Malin

En ritplatta utan penna….

Hittills har jag ritat med en Wacom Bamboo, en jättebra ritplatta verkligen som är behändig och fyller de krav jag har. Har två olika en större hemma som heter Wacom Bamboo Fun & Touch Medium i silver och sedan generationen efter som heter Wacom Bamboo Fun & Touch Small i svart. Dessa två har varit i min ägo i flera ås tid och jag kan med handen på hjärtat säga att när jag fick min silverfärgade ritplatta var jag världens gladaste tjej. Jag var helt lyrisk och ja jag är helt frälst över den nu fortfarande.

Men så finns det ett problem, där jag bor finns det ingenstans att köpa ett set med uddar. Det närmaste stället är Japan och det är bara pennor + 5 uddar. Det betyder att jag får betala närmare 500+ för att få en ny penna med 5 uddar…Så då kommer de hålla under en kort period och sedan behöver jag göra om detsamma igen. Vilket betyder att det inte är speciellt coolt…

 

Min svarta mindre platta som bor hemma, är lättare att transportera också.

(Har en äldre modell fast i silver och i Medium storlek på jobbet)

Wacom Cintiq 13HD är min dröm, det jag allra helst vill köpa. Pennan är dock mycket smartare än den jag har nu. Pennan på den här behöver man inte byta ut udden på. Utan den är fast och repar inte sönder skärmen heller.

Nu får vi se hur jag gör, men vara utan ritplatta i ett års tid för att spara ihop till en Cintiq kommer inte på fråga. Då kommer jag få dåndimpen.

Tänk hur enkelt att bara packa ned sin lilla Cintiq i väskan och bära med den var jag än vill? Ta fram den starta och sedan rita i valfritt program. Bara att ha den med i en väska skulle ge en sådana friheter. Istället för att behöva plocka fram laptopen och ritplattan eller papper och penna och allt annat som behövs.

Nej det här är en sak som jag förmodligen kommer införskaffa. Men då är frågan. Om det nu blir så, en GPA ridhjälm eller en Wacom Cintiq 13HD? Hmm…

Tåls att tänka på helt enkelt. Men en GPA HJÄLM, så sjukt snyggt…GAH.

Nej nu ska jag upp och äta mat, sedan sätta mig och rita de sista timmarna av arbetsdagen som är kvar. Sedan hem och landa lite innan det blir en promenad, hehe. Därefter ännu mera målande.

//Malin

Så typiskt jag

Var in på Hööks hemsida för att fördriva tiden lite och jag snubblade in på hästavdelningen som vanligt, där så fick jag syn på den här sadelgjorden. Det riktigt skriker Flingan om den och den ser grym ut, eller vad tycker ni? Jag tycker att den här ser riktigt bra ut faktiskt. Det är toppen när de har produktbilder där man faktiskt KAN SE hur det ser ut på hästen.

En platta som kan förhindra att sadelgjorden nyper huden samt att den inte ger skav så lätt. Alltså den här vill jag ha till Flingan. Hon får skav av allt och hennes sadelgjord är rent ut sagt hemsk. Att den sedan har resår i båda ändarna skulle nog göra ponnyn till den lyckligaste på jorden tror jag.

Såhär ser den andra produktbilden ut. MEN jag har köpstopp om jag ska kunna köpa drömhjälmen. Så det blir ingen ny sadelgjord ännu.

Jag är helt hopplös när det kommer till hästutrustning/ryttarutrustning. Jag får aldrig nog hehe. Nej nu får det vara nog, jag vill ha en GPA hjälm.

Förutom detta så har jag precis börjat på en fan-art av Gravity Falls ritar den för hand och kan säga att hittills så ser det inte så lovande ut hehe. MEN nu ska jag fortsätta rita fast på datorn. Jag får helt enkelt springa till och från emellan idag. Hur roligt?

En sak jag vill ha/ska önska mig är faktiskt en skanner, så jag kan skanna in skisser från papper till datorn. Det skulle vara sjukt användbart. Sen så behöver jag ett nytt ritblock för mitt gamla är slut, så nu sitter jag och ritar på löspapper = alla bilder kommer försvinna.

Jag behöver också ett litet skissblock som kan hänga med när jag är på annan ort, t.ex. på stan och får en snilleblixt. Tänk hur underbart att kunna dra fram ett fint skissblock sätta sig på en bänk och skissa ned vad som rör sig i huvudet?

#nuskajagslutatittapåhästuturstningochbörjarita. #ÄLSKAattVÅRENärHÄR

//Malin

 

Erik träning 17/3-15

Red Silvra igen, Spargo är fortfarande trasig i sitt ben där han fick ett stort sår efter att blivit sparkad av en broddad häst i hagen.

Silvra var inte sådär jättemedgörlig denna kväll, fick några löjliga stopp på ett gröngult räcke där hon egentligen borde ha hoppat. Men skam den som ger sig på slutet så gick det riktigt bra. Sista rundan då vi egentligen travat och skrittat av så blev det riktigt bra med tryck i galoppen och inga stop. Totalt sett så kändes kvällen bättre än förra tisdagen kunde följa med bättre när hon hoppade av ikväll 🙂 Får nog vara någotsånär nöjd då jag bara ridit henne 3 gånger inklusive denna gång.

Silvra

Silvra

//Anders

God morgon världen

God morgon kära bloggläsare, idag är det torsdag vilket betyder att vi ska in till stan och handla mat inför kommande vecka. Eftersom att vi ska iväg och titta på buskar att plantera i trädgården så kommer jag passa på att smyga in på Hööks. Ska bara titta *host*. Jag kommer aldrig att vilja byta ut ridkläder och saker åt ponnyn emot kläder till mig själv. Visst om jag ska unna mig något som inte är hästrelaterat så måste det vara på ungefär 90% rea, hehe. Eller en Wacom Cintiq förstås. I övrigt så var det en riktigt bra dag igår, fick träffa världens bästa lillebror och umgås med älskade farfar och världens bästa pappa.

Jag började äta på min Ben and Jerrys Strawberry Cheesecake och ja det är kärlek det, älskar den glassen. Snart så ska ja ta upp pennan från bordet och fortsätta rita på min bild i Photoshop. Hela dagen ska gå ut på att varva Photoshop med min Wacom Bamboo med penna och papper. Hur bra kan inte dagen bli?

Det jag ser mest fram emot är faktiskt morgondagen, varför? För att det är FREDAG och fredag betyder FREDAGSMYS. Alltså veckans bästa dag, på lördag ska jag till mamma i några timmar på eftermiddagen. Känns bra, får även träffa lillebror igen då vilket jag ser fram emot. I helgen ska jag även börja på ponnyns och min utklädnad till  maskeradhoppningen. Det gäller att vara ute i god tid ;).

Nu ska jag vända blicken emot Photoshop och börja rita på det sista. Vi får höras senare idag helt enkelt.

Ponnyn viskade i örat att hon behöver ett bra schampo tills maskeradhoppningen. Frågan är vad för skimmelschampo jag ska välja?

Det här är från Absorbine SuperPoo och kostar 199:- hos Hööks.

 

//Malin

Tävlingsplanering

Nu har jag satt upp några tävlingsdatum igen, 29/3 ska jag och Flingan vara med på Pay and Jumpen och tanken är att hoppa 60 cm och 70 cm. Allt beror förstås på vardagsformen dock och på hur mycket vi ska hoppa på den veckans lektion för Erik. Sedan v. 15 så är det dags för påskhoppning/maskeradhoppning då hoppar vi 60 + 70 cm även där.

Så vi har en hel del tävlingar framöver. Hehe. Sedan så är det ingenting förens vid nästa tillfälle som förmodligen blir Seriehoppningen omgång 2. Då ska vi hoppa en högre klass än förut. Förmodligen 70 cm. Det är där vi ligger och hoppar för Erik nu och det känns som om att vi har rutin nog för det, så det ska bli riktigt roligt och spännande.

Jag är så taggad inför 2015, målet för oss är att starta en 80 cm Pay and Jump innan 2015 års slut, hur bra? Sedan att vi kan hoppa banor på 80-85 för Erik.

Men för det så behöver vi plocka fram ännu mera galopp och styrka hos både mig och ponnyn.

Kommer fortfarande ihåg efter första hoppträningen ihop, jag var helt slut och ponnyn med. Tror vi båda ragglade omkring som ett fullt par efter hoppträningen, hehe. Tänk vilken styrka vi fått båda två samt vilket bra team vi börjar bli. Hon går verkligen igenom eld och vatten för mig ♥ Det som stör mig mest är att ingen annan vill hoppa med henne, antar att hon inte är pigg nog för resten av ridskolan eller bara för “speciell.”

Men hon och jag ska nog visa dem, ihop.

“Throw us to the wolves and we shall return. You and I as leaders of the pack.”

Idén för vad vi ska vara på maskeradhoppningen håller jag på tills dagen innan, hehe. Då är det ingen chans att någon annan tänkt på samma idé. ♥

 

//Malin

Lite snabbt bara

Ska skriva ett bättre inlägg om igår senare idag, men behöver bara skriva lite snabbt innan jag sätter mig och ritar.

Igår så stannade jag och pappa till på Ica på vägen hem och vi köpte en Jordgubbstårta ifrån Frödinge som jag inte kan äta. Så jag lyckades få en Ben and Jerry Strawberry Cheesecake istället, den ska jag äta ikväll när bror min kommer.  Igår så var ponnyn  dyr. Hoppade otroligt med, hehe. Önskar att jag hade det på film. Fick även veta att v.15 så är det påskhoppning och maskeradhoppning på ridklubben, där ska vi visa vart skåpet ska stå. Har bästa idén för henne och mig så det ska jag spåna vidare på, vi har ju några veckor på oss. Den 29/3 så är det Pay and Jump och jag och Flingan ska debutera 70 cm med en förklass på 60 cm. Vilket förmodligen kommer vara den höjd vi hoppar på påskhoppningen och maskeradhoppningen. Så nästa vecka ska ni alltså få film på finaste ponnyn när vi hoppar lite Pay and Jump igen. Hoppas hon hoppar lika fint som igår, åhh jag kommer få rida som en liten tomtenisse, haha. Inlägg om detta kommer senare.

Idag så ska jag bara sitta och rita hela dagen och ikväll ska jag umgås med familjen och fika och äta gott. Dessutom så ska jag passa på och ringa mamma idag vilket jag inte hann igår. Utöver det så blir det nog inte så mycket. Kommer i vilket fall som helst ha en grym dag.

Jag längtar mest efter min Ben and Jerry Strawberry Cheesecake.

//Malin

Vem försöker jag egentligen lura?

“Throw us to the wolves and we shall return. Leading the pack you and I.

Igår så klev jag in till Liberty för första gången på flera veckor, jag har medvetet hållit mig borta ifrån honom tills nu. Dels för att jag inte varit stark psykiskt nog och vara i närheten av honom. Det har värkt i mitt hjärta att se han stå där och titta på mig med sin knäppa blick, de där bärnstensfärgade ögonen som gnistrar och är fulla av hittepå. Igår så fick jag ett infall och klev in till honom, tog tag i mankammen och rufsade om i manen på honom och han började slicka på mig och såg helt överlycklig ut.

Den där kärleken och sjukt läskiga kontakten vi har får mig att rysa och känna hur tårarna pressar emot ögonlocken. Hur jag än försöker så kommer jag aldrig ha det bandet med en annan häst igen. Aldrig. Det är både på gott och ont. Jag minns såväl vår första och sista start ihop. Hur allt gick åt pepparn, ingen klickade och jag fick tugga sand på framhoppningen. MEN efteråt när vi knäppte lite bilder så var han den där kärleksfulla individen igen och jag kan inte säga att jag avskyr det han gjorde. För det gör jag INTE. Han är den underbaraste och mest charmiga hästen som finns. Dessutom är han galet snygg och se på från sidan och ger en underbar ridkänsla.

Hade jag haft pengar så det räckte och blev över hade han stått i en box med en skylt där det skulle stå “Ägare Malin Tjernström.”

Den 15/4 kommer vi starta vår första dressyrstart ihop, innan dess så ska jag ha ridit honom för Sara och fått lite tips. Allra helst en privatlektion skulle ha suttit fint.

Den här bilden definierar kärlek för mig.

//Malin

 

Snart halva dagen borta

Idag har jag suttit av tiden IGEN, det har blivit en vana. En vana som är tråkig och jobbig. Jag känner mig inte motiverad till något, inte ens bloggen. Varför? För att bloggen känns så tråkig och opersonlig just nu. Men jag har en del idéer på annat håll som kanske kan friska upp mitt liv lite. Idag så står det träning på schemat och jag ska även sätta mig och titta runt på olika Universitet för jag känner som så här “jag vill börja plugga igen”. Behöver jag flytta så gör jag det, bara jag kan få en chans att faktiskt få lite mera “kött på benen” så att säga. Ut över det så ska jag höra av mig till mamma och försöka boka in helgen hos henne, i varje fall en av dagarna. Jag ska även ställa mig själv emot väggen och ta tag i mig själv som person och sluta låta andra människor påverka mig. Är trött på sådant, jag är helt klart över det här med att vara alla andra till lags. Det är ju faktiskt mitt egna liv, så det är jag som bestämmer i mitt liv.

Ska även sätta mig ned och försöka fundera på vad JAG vill göra i sommar. En sak är säker jag vill inte åka iväg med husvagnen och vara fast i den i flera veckor. Nej det får vara slut på “gemensamfamiljesemester” nu. Den som bestått av mig, farfar och pappa nu i ett par somrar lockar inte alls längre. Nu vill jag testa på något annat, ska försöka snurra ihop något bra. Bo ensam en hel sommar kommer inte på fråga, det skulle vara alldeles för trist.

Ska även höra av mig till mamma, hon och jag ska som sagt träffas i helgen så jag ska sätta mig ned och slå numret till henne. Hoppas, hoppas att vi kan få tid att bara sitta hon och jag och fika något gott och bara snacka igenom livet. Sådant saknar jag, mamma har alltid haft sådana roliga och smått knasiga idéer. Det är därför jag saknar henne, världens bästa mamma.

Ikväll då? Då står det träning på schemat för bästa Erik Berggren, ponnyn ska vara klar för uppsittning lite innan 20.30 och då ska vi rida fram lite annorlunda än förra gången. Ska känna av dagsformen också, samt sätta tydliga gränser. Något hela ridpasset kommer få bestå av idag, jag har ju som sagt gett henne lite för fria tyglar på senaste tiden så nu måste jag visa vart skåpet ska stå igen. Dessutom har hon börjat bli en riktig bitch med, så tror hon behöver en åthutning helt enkelt. Inte så att jag ska slå henne men bestämt visa att “det är jag som är bossen.”

Ska även knäppa lite bilder på henne också efter ridpasset, så får ni se på fina ponnyn. Nu ska jag börja fundera på vad jag ska göra något jag kommer hem, det kliar i fingrarna att börja springa/promenera nu när snön försvunnit. Men det får vänta tills på torsdag. Då har jag tid igen.

Måste försöka få upp konditionen lite bättre har ju ändå så mycket fritid att det nästan är oförskämt haha. Drömmen om en sommar i ett varmt land på en vit strand drickandes härliga fruktiga drinkar skulle vara bästa sommaren någonsin.

//Malin