Silvra 28/4-15

Kvällens fokus låg på banhoppning 🙂 🙂

Silvra var taggad redan från början, det märks att hon vet vad som är på gång när jag kommer till henne och hon får på sig benskydd på alla benen….. Under uppvärmningen så kunde hon knappt hålla sig till skritt 🙂

Hoppningen fungerar riktigt bra numera vi hoppar samtidigt över nästan alla hinder, Erik sa efter det att vi var klara att det var roligt att se hur jag lärt känna henne och att jag numera visste (känner) när hon skulle hoppa av eller lägga in ett extra språng innan hindren. Vi har även påbörjat försöken att landa i rätt galopp, fungerar i över hälften av gångerna nu. Det är något som vi får jobba på framöver. Banan bestod av 8 hinder med höjden ca 70 cm vilket är en ganska lagom höjd för oss än så länge. Tre oxrar, ett relaterat avstånd, en 2 kombinatiion och en “doglegg” samt lite kluriga svängar där det gällde att hålla ut ordentligt = alltså som vanligt när det gäller Eriks träningar.

Träningsban

Träningsban

//Anders

Erik träning 21/4-15

Ännu en kväll på Silvras rygg, nu börjar det kännas riktigt bra och vi är uppe på samma höjd som Spargo och jag hade innan han bockade av mig så in i h****e å mitt förtroende för honom försvann.

Silvra låg ned & vilade i sin box när vi kom till stallet så jag lät henne vara ifred då vi var tidiga i stallet för att hinna titta på “Hannas” grupp lite också, det är så roligt att se henne rida Orio hon är så duktig med honom.

Kvällens övning bestod mest i att ha kolla på gasreglage och broms alltså mycket avsaktningar till trav eller skritt. Vi började med att värma upp på travbommarna på kortsidorna galopp på långsidorna och avsaktning till bommarna, detta gjorde vi allihopa på ström, fungerade riktigt bra fast vi var full grupp (7 st). Nästa övning var travbommar med galoppfattning i svängen för att hoppa krysset sedan avsaktning och travbommar igen, detta var lite halvsvårt då Silvra alltid är taggade när vi har hoppträning men efter lite övertalning så gick det bra. Sedan så blev det travbommar, krysset diagonalt över oxer, runda travbommar sedan långsidan med två räcken (20 meter mellan). Alla dessa övningar gjordes åt båda hållen och ett flertal gånger. Gick det “för” bra så blev det färre gånger. Avslutningsvis så blev det ett travbommarna vid C, krysset, oxer 2, räcke 3 – 4, oxer 5 sedan runda travbommarna vid C med avsaktning till trav. Detta gjorde vi i två olika höjder, sista rundan så låg det på 75-85 cm. Silvra var jätteduktig tyckte Erik hon hoppade verkligen med glädje ikväll och som han sa så hoppade hon av ordentligt där hon normalt brukar lägga in et halvt språng istället. Jag gör tydligen något rätt med henne 🙂 det är också alltid roligt att få höra av Erik att jag är duktig med henne och att hon gillar mig för så här brukar hon inte bjuda på hinder med andra ryttare 🙂 🙂

21/4

21/4

 

Silvra i hagen
Silvra i hagen

 

//Anders

Rakriktning på ett yrväder

Så i Måndags fick jag sitta på ett stycke yrväder, en Frieser vi har på ridskolan som heter Orio men kallas “Kakan” eller “Oreo-kakan”. Han är nog stallets svåraste häst då han är väldigt het och väldigt känslig. Gör du det minsta för mycket så blir det pannkaka. I varje fall så var det riktigt roligt att rida honom, stora luftiga gångarter som mest trampade luft och inte kom någonstans.

Har aldrig suttit på en häst som kunde korta sig så mycket eller hade så lätt för sig. Det var helt underbart faktiskt, fick massor av beröm av Sara som sa “Du är så mjuk och följsam. Han har sett jättefin ut.” Det kändes riktigt bra att hon sa så, vilket betyder att det är ett kvitto på att jag utvecklats mycket i min ridning. I våras hade jag aldrig klarat av att rida honom, då hade jag nog fått tugga sand.

Övningen var mycket givande i sig då han är en riktig ål och gärna far hit och dit och snacka om vändbar häst. Det är lite skrämmande faktiskt hur snabbt han kan vända.

Första gången vi fattade galopp!!! Så gör han sitt berömda “nu-kör-vi-järnet-start”. Som går ut på att ställa sig på bakbenen, slunga sig själv framåt och sedan köra upp rumpan i luften innan han kommer fram i en luftig galopp med ett stumt avslut på varje nedsättning av benen. Men åhh vilken underbar häst, nu vet jag varför folk så gärna vill ha Frieserhästar. En häst som Orio skulle jag inte tacka nej till att äga, världens sötaste och häftigaste häst helt enkelt.

//Malin

Rakriktning 20/4-2015

Fick byta häst……. till Silvra inte ledsen för det 🙂 det stod rakriktning på kvällens program, fast jag tyckte nog att det mera var böjda hästar mest hela kvällen….. Silvra var i alla fall glad och positiv mest hela tiden och gjorde sitt allra bästa för att göra rätt. Det gick faktiskt riktigt hyfsat för oss Silvra är ju inte HARK:s allra duktigaste dressyrhäst men hon lärde sig kvickt vad som skulle göras. Hon var också riktig fin på slutet och bar sig själv i alla gångarter.

//Anders

Erik berggren hoppträning + seriehoppningen

*för övrigt nummer 1,111 av alla inlägg på bloggen*

Vi börjar med serie hoppningen, där gick jag in med Elviz efter bara 5 minuter på hans rygg och satte en nolla. Hästen var inte igång, jag var inte igång. Så det gick ju åt fanders. Vi hoppade totalt 3 språng men hade nog behövt ha minst det dubbla. Jag var förbannad för den som red innan red ut på hästen fast jag sagt till om att jag behövde ha honom direkt efter att denne ridit. Denne skulle ta minst 8 bilder när denne satt på hästen och ja som ryttare som ska in och hoppa så fick jag stressa sönder sedan. Att arrangörerna sedan lagt mig som fjärde start när ryttaren innan varit sista start. Fick mig att höja på ögonbrynen. Jag hade väl ändå kunnat få starta senare när det var 12 starter i klassen? Helt sjukt faktiskt. Men vi gick in och nollade banan med 11 hinder, inga problem. Förutom att vi inte kunde rida emot klockan överhuvudtaget. Då han inte var igång. Så det vart ingen placering för oss inte.

 

Erik Berggren hoppträningen då? Där stod det Daniella på schemat då jag var sjuk så ville jag rida något lättare än Zorro som jag red förra veckan. Ja alltså, jag fick ju äta upp det för Daniella var mycket tyngre att rida än Zorro. Så ja, det gick bra dock men då jag varit sjuk sedan förra onsdagen så var jag helt slut efter att vi hoppat fram. Över en liten bock. Hoppade dock allt och tog oss runt. Så nästa gång måste jag vara frisk och kry. Då är det Zorro och jag igen. Flingan är inte halt längre *peppar peppar ta i trä* men hon ska ta det lugnt nu ett tag fram över, så jag får hoppa det jag hittar fram tills dess helt enkelt.

//Malin

 

Erik träning 14/4-2015

ÄNTLIGEN (6:e gången som vi hoppade tillsammans) så kändes det riktigt riktigt bra med Silvra. Hela kvällen gick bra och sista rundan på 8 skutt gick så himla bra att när Erik frågade om vi vill hoppa ett varv till så avböjde jag med motiveringen att man skall sluta när det känns som bäst 🙂 När vi skulle upp till änden av ridhuset som vi använder till framridning och avtravning så var det meningen att vi skulle trava dit, haha nädu sa hon inte trava och fattade galopp. Väl där så tog vi oss ned i trav och travade av en stund innan avskrittning.

Silvra blev jätteglad när jag kom in i hennes box, ögonen lyste upp och hela hon bara utstrålade skall vi göra något KUL nu igen. Hon är himla mysig att göra iordning, står snällt när man borstar henne, lyfter själv på “tassarna” när man kommer med hovkratsen, nosar lite lätt på jackan där morötterna ligger som hon skall få efteråt.

//Anders

Seriehoppning nr 2

Söndag morgon…..

Upp tidigt och iväg till stallet redan klockan 8:00 idag så är det andra omgången av seriehoppningen här på HARK. Hur det gick i första omgången finns att läsa här.

Denna gång så skulle det bli på en annan häst…. Silvra som jag bara hoppat 4 gånger tidigare, visste inte riktigt hur hon skulle reagera på att vara i ridhuset ensam och kanske kanske skulle det bli applåder också om vi skötte oss. Minns att på HARK:s jubilemsfest vid Lucia så skötte hon sig inte sådär jättbra, hon stod på bakbenen och fick till slut ledas av en på marken trots att en ganska duktig ryttare satt på hennes rygg. Dagens hoppning var en A0:A0 över 7 + 4 hinder med tidtagning på sista fyra 🙂 . När vi började bygga upp banan så visade det sig att det var väldigt långa transportsträckor kanske inte Silvras absoluta höjdare, hon har lite lätt för att bli lång och vilja springa iväg samt inte riktigt orka i galoppen, men bara att gilla läget och RIDA som en liten iller så skulle det nog lösa sig. På framhoppningen så fick vi ett litet pet i första skuttet på räcket, vi hade lite för lite tryck i rumpan, efter lite mera uppladdning av rumpan så gick resterande hopp på uppvärmningen lätt som en plätt.

Väl inne på banan så fick vi erbjudande om att hoppa hinder nr 2 i höger galopp, det avstod vi då det kändes bra redan, Silvra var sådär positiv och bara ville börja hoppa 🙂 Försatsen idag var att det skulle gå i ett lagom kontrollerat tempo och om vi var felfria i grundomgången (hinder 1 – 7) så skulle vi bara fortsätta i vårat lagoma tempo de resterande hindren, möjligen korta vägen 10 & 11. Startsignal och vi fattade galopp, Silvra var verkligen med på noterna men inte stark som hon kan bli utan vi satte upp vårt förutbestämda tempo och rundade några hinder ned mot kortsidan för att korsa startlinjen, jag stod i lätt sits så att hon fick lätt att rulla på i galoppen. När vi började svänga upp mot hinder nr 1 så satte jag tillbaka henne lite och se vilket fint skutt det blev vägen mot 2 (24 meter) gick lugnt och sansat. Svängen till 3:an var lite konstig men den flöt på fint.

Finns egentligen inte så mycket mer att säga. Hela banan inklusive omhoppnings delen gick super och Silvra skötte sig helt exemplariskt, vi fick bryta av två gånger för att rätta galoppen men det fanns ju gott om tid till det.

Seriehoppning nr 2.

Seriehoppning nr 2.

Silvra

Silvra

 

//Anders

Sjukdom med frånvaro

Ända sedan onsdags har jag varit sjuk, igår var jag sängliggande och likadant idag. Den här förkylningen har förstört det för mig och jag försöker verkligen att bli frisk tills på söndag då jag ska vara med, med Elviz på hopptävlingen. Nu så var Flingan skadad igen, så hoppade stallets “svåraste” hopphäst i tisdags. Gick riktigt bra faktiskt.

Vi får höras senare när jag är lite mera uppe på benen.

Men kan säga att jag förmodligen kommer få min tävlingsplanering med Flingan förstörd minst en månad framåt. Så får hoppa annat tills dess att hon behagar bli frisk igen.

//Malin

Hoppträning Silvra 7/4-2015

Inte så mycket att orda om kvällens träning annat än att det går bättre och bättre för oss. Nu hoppar vi de flesta hoppen samtidigt 🙂 . Silvra var som vanligt rätt taggad, lite sådär att hon inte vill stå stilla och vänta på vår tur utan mera steppar runt och undrar är det vår tur snart…… Galoppstarter går nästan av sig själv varenda gång.

//Anders

God dagens

Nu har ännu en påsk gått och försvunnit, i förra veckan så var vi in på Hööks och där fick ett par rosa bettskivor följa med hem. Då ponnyn får tryck av nosgrimman så får hon nu ha bettskivor. Vilket blir kalas tror jag, de sitter redan på bettet och ja självkart ska ett sto ha rosa, hihi

.

Ikväll ska vi ha hoppträning och jag är fortfarande lyrisk över förra veckans hoppning, hehe. Så vi får väl se hur känslan blir idag. För förra veckan var den riktigt bra helt enkelt.

Ikväll blir det i varje fall på ponnyn, vi ska förbereda oss inför söndagens tävling då vi ska hoppa A:0/A:0. Vi behöver alltså kunna plocka fram lite extra galopp, jag måste kunna ge henne frihet att använda rygg och hela kroppen när hon hoppar. För just nu så hoppar hon bra men hon kan hoppa mycket bättre. Det stavas “eftergift.

Vi ska hoppa 70 cm vilket är lågt men det får helt enkelt gå, hon och jag har inte ridit ihop oss för att hoppa en 80 bana ännu utanför träning. Våra 70 banor brukar bli riktigt bra. Lite kul att pappa också ska hoppa samma klass som oss 70 cm alltså, men på Silvra. Hehe. Nu får vi se hur det går för dem.

På lördag så ska vi upp och bada ett stycke ponny och hon ska bli vit, kommer förmodligen att stå där och gnugga i flera timmar haha. Men vit ska hon bli, eller vitare.

Så ikväll ska jag säga till Erik att vi ska tävla på söndag och att det är A:0/A:0 så vi behöver ha lite hjälp. Vi leder ju vår klass så. Eftersom att vi går upp nu i svårighet så behöver vi rida mycket bättre och snabbare för att helt enkelt hålla oss på topp.

//Malin

 

 

God morgon bloggen

Idag så står det jobb på schemat men slutar tidigare så det blir nog riktigt bra, efter jobbet ska det hem och förberedas inför imorgon. Tränset ska plockas isär och dränkas i rapsolja (som för övrigt gör tränset hemskt mjukt och fint, ett tips till er alla med torrt sprucket läder). Ska ta in nyförvärvet ifrån garaget också och packa ned det ihop med kostymdelarna som är där ute. Sedan så ska jag egoboosta mig själv inför imorgon med att sitta och visualisera hur det ska gå och ta med mig den känslan.  Sen så hoppas jag att jag kan få börja med Elviz på hoppträningarna för Erik.

I varje fall så ska jag sedan upp till stallet och bada ett stycke ponny, allt kiss ska bort. Vilket betyder att vi blir kvar där hela natten… Idag så ska jag fortsätta att pilla lite med kostymdelarna till maskeraden och sedan så ska jag sätta mig och fortsätta rita på bilden som jag är inne på dag 4 med nu.

Men nu så ska jag faktiskt vända mig emot DeviantART och låta mig inspireras av alla duktiga konstnärer som det finns där ute.

//Malin

Vanja hoppträning – Elviz

Eftersom att bästa Erik var ledig igår så hoppade vi istället för en ridlärare från ridskolan som heter Vanja. Då Flingan gick i gruppen innan så slängdes jag upp på en storhäst istället. Han är 50% fullblod och världens finaste häst faktiskt, mjuk och fin och helt sinnes underbar att rida. Ja som ni nu kanske kan förstå så är jag KÄR. I varje fall så hoppade vi bara lågt igår, låg och rullade på 60 typ, vilket kändes lite sådär. Visst jag har inte hoppat hästen någon gång eller ridit den på ett halvår. Men 70-75 hade vi väl ändå kunnat hoppa. I varje fall så var han fin och otroligt välriden, här väntade han på mig och var i balans hela tiden. På bakbenen och låg och fin i formen, sam att han tog för sig i galoppen. Då han är lite emot det sega hållet så fick man snurra igång motorn ett par gånger.

Jag kände faktiskt hur lätt det blivit med andra hästar att hoppa, fick massor av beröm av Vanja för mina händer, följsamhet och ridning i allmänhet. Hästen gav mig tydligen flera tummar upp för han var helt vit i munnen och mjuk och följsam hela ridpasset.

Så jag är ju helt såld tyvärr och vill hoppa med honom från och med nu, men problemet är att han går redan med en annan ryttare för Erik. Så jag får vackert vänta tills höstens Erik träningar drar igång igen, då kan jag lägga beslag på honom.

Tills dess får jag hoppa med min prinsessponny och på fredag är det dags för hon och mig. Föresten så har något nytt snyggt dykt upp i min garderob inför Fredag. Jag är så taggad för att få visa er vad det är! Men nu så ska jag vända mig emot mitt ritblock för några timmars ritande innan jag ska fixa det allra sista till kostymen, hehe.

Vi hörs senare!

//Malin