Erik träning 9/6-15

Idag så var Silvra inte på sitt mest sammarbetsvilliga humör 🙁 hon visade verkligen att hon är ett STO med ATTITYD och massor av egen vilja….. Vet inte hur många gånger hon stannade eller sprang på sidan av en tre-kombination hon drog även på sidan av en oxer. Första hoppningen genom trekombinationen när den låg på 55-60 cm gick hur bra som helst sedan när den höjdes till 80-90 cm då var det färdigt bläääää.  3 gånger höll jag på att åka av när hon kastade sig på sidan i mitten av trekombinationen. Till slut så fick vi lägga ned första och andra hindret på marken även då stannade hon en gång men till slut så kom vi över sedan så la Erik upp mitten hindret och till slut så kom vi igenom alla tre hinder på höjden 55-60 cm igen då var jag helt slut 🙁 Erik sa att det i alla fall inte var mitt fel, han såg på Silvra redan när vi svängde upp att hon var helt okoncentrerad på hindren utan att hon tittade åt alla andra håll inte var hon rädd heller jädrans STO 🙂 . När vi kom hem så sa Malin att Silvra var jättebrunstig, så denna kväll lärde man sig att ett STO skall man inte köpa.

Vi avslutade i alla fall starkt med att hoppa en 60-70 bana två varv utan problem, då ingick inte trekombinationen som tur var.

//Anders

Uteritt 8/6-15

Fick än en gång rida Robin, måste tyvärr säga att hans rörelsemönster passar inte mig. Jag får ingen riktig balans på honom. Jaja i alla fall så var det uteriding denna kväll, det blev en kort tur på andra sidan gamla västeråsvägen, några små korta bitar galopp och lite travbitar. Robin är i alla fall snäll ute och han verkar väldig trygg fast att han bara är 7 år så klaffsade han glatt igenom vattenpölarna, leran och “tunneln” under träden i energiskogen 🙂 .

//Anders

Dressyr 1/6 – äntligen tillbaka <3

I Måndags så fick jag äntligen sitta upp på världens bästa ponny igen, såsom det kändes i hela kroppen att få sitta på henne. Vi red dressyr i och med att uteritten blev flyttad till nästa vecka. Hade galoppfattningar från skritt och kan bara säga att ponnyn var SÅHÄR FIN. Var lite arg men gjorde inget mer än att gå och fippla med öronen och låta som en arg liten gris.

Dock så har sjukdomen hälsat på sedan i Lördags så har inte orkat rida för Erik, var första ridlektionen jag missat sedan jag började rida på Hallsta det var riktigt tråkigt för tydligen hade det något riktigt roligt också.

Men det gick faktiskt riktigt bra med ponnyn, på lördag är det Strömsholms tävlingarna för min och pappas del. Ska bli så kul, ska förstås dra med en liten peng och se om jag kan få med något hem. Annars så sparas pengarna undan som jag tänkt göra. Det ska bara köpas om det är nödvändigt. Inte annars.

//Malin

Erik träning 2/6-15

Tillbaka till Silvra efter utflykten på Robin igår…… kändes hemtamt 🙂 🙂

Kvällens övning bestod i att hålla rätt antal galoppsprång på två böjda linjer efter långsidorna, en med räcke till oxer, en med oxer till räcke. 6 galoppsprång för storhäst var målet, inte så lätt som det låter. Vi hade även en trippelbarr stående på diagonalen, första gången som jag och Silvra hoppade en sådan, den såg himla läskig ut då den blir väldigt låååååång. Uppvärmnings hoppandet skedde på 60 cm höjd över trippelbarren där sista bommen var nedlagd sedan till räcket på diagonalen detta ger en 8 vi hoppade 2 st samtidigt vilket ger lite extra spänning. Vi hoppade tillsammans med Moa på Morris, Silvra tyckte att Morris var alldeles för långsam så vi fick lägga in ett en volt ibland för att skaffa oss lite avstånd.

Själva övningen skedde omväxlande genom att starta över trippelbarren eller räcket på diagonalen. Slutbanan är som på bilden den hoppade vi tre gånger var. Silvra och jag nöjde oss med att hindrena låg på 85-90 cm i de två sista varven. Det är andra gången som vi hoppar denna höjd och det känns bara bättre & bättre. Visst något “kråkhopp” ibland blir det då vi kommer för nära eller för långt ifrån så att hon bestämmer sig för att lägga in ett halvt galoppsprång istället för att hoppa av stort.

Kvällens klurigheter

Kvällens klurigheter

//Anders

Dressyr 1/6

Fick rida Robin denna kväll, andra gången som jag ridit honom. Det är nog en överdrift att säga att i klickade. Han har ett väldigt konstigt rörelsemönster som inte passar mig, KANTIGT kan man säga att det är. Det var meningen att vi skulle haft uteritt men p.g.a. att det blåste nästan storm så beslutade gruppen enhälligt att vi skulle vara inne istället och dressyra….

Vi jobbade på öppna och sluta, trots sin ringa ålder så var Robin riktigt duktig och gjorde fina öppnor & slutor 🙂 .

//Anders