Bomarbete 17/8-15

Blev Silvra igen 🙂 idag så var hon på bättre humör och visade att hon kunde galoppera över något upphöjda bommar i alla fall…. Om det gick bra eller halvbra vete sjutton, men vi kom i alla fall runt det vi skulle och rätt galopp lyckades vi landa i när vi passerade meddelinjen över den upphöjda bommen. Ett fall framåt kan man kalla kvällen för, i alla fall jämfört med tisdagens katastrof.

//Anders

Erik Berggren Hoppträning

Skulle ha publicerats förra veckan men det blev fel med tidsinställningen.

Tisdagens hoppträning lämnade inte mycket åt fantasin, det kan jag intyga. Väldigt enkelt till att börja med, men samtidigt så fick man jobba en del. Vilket alltid är trevligt, kändes mest flängigt och distanserna vart lite sådär. Satt på “min nya häst” som heter Morris är född 2007 och irländska import. Trevlig individ som gärna blir lite åt det starkare hållet och inte riktigt vill lyssna. Att jobba ifrån bakbenen är inte hans melodi så att säga, men det kommer det också. Hoppar som en kråka gör han också med väldigt olika språng. Lite åt det långsammare hållet, och hoppar inte så fint igenom som jag skulle vilja, men det kommer nog.

I varje fall så var det en linje med 3 räcken, 2 räcken på böjt spår och en oxer med vattenmatta.

Jag tycker att han hade kunnat vara mer i uppförsbacke och suttit lite mera på bakdelen, problemet ligger nog mest i att han rids på Pessoa och jag har lite problem med att vänja mig in på det bettet då jag annars rider på tränsbett.  Känslan blir inte densamma och jag kände mig lite lost större delen av tiden. Kontakten blir glappig eller för hård och han viker ihop sig och knäpper av, hur mjukt jag än rider så tappar vi lite kontakt precis innan hindret då jag ger honom handen så han kan hoppa igenom kroppen.

Kände det allra tydligast över oxern med vattenmattan, där blev jag väldigt fast precis innan hindret och började pilla med distansen. Förmodligen för att hålla lite extra i honom då det var en vattenmatta i oxern.  När vi hoppade så fick han lite bråttom och jag mjuknade inte snabbt nog, vilket resulterade i att han knäppte av, sänkte ryggen och inte hoppade igenom ordentligt. Vi landade och han drog iväg. Vilket betyder att balansen låg fel, min hand var fel och distansen blev knepig.

Har märkt att direkt när jag börjar pilla med distansen det minsta så blir det antingen för långt eller för kort, för en annan häst hade det inte varit några problem med att lägga in en halvt till men Morris tar gärna av lite större då vilket ger ett ojämnt språng. Jag vill ha klara distanser där jag bara kan rulla på och hästen ska hoppa väl. Känner att jag blivit lite bortskämd med hästar som hoppar väl, så att sitta på Morris är väldigt annorlunda.

I varje fall så var hästen dyngblöt efter ridpasset och orkade knappt skrittas av (skrittar alltid av hästen från marken efter hoppträningarna).  Han ville mest stå stilla och gäspa.

//Malin

3/8-14 Första ridningen efter sem.

Var kul att komma ned till stallet igen efter semestern, 6 veckors frånvaro kändes inte alls länge allt var sig väldigt likt därnere 🙂

Sara hade delat ut Silvra till mig för första ridningen, tackar, lite på grund av att man bytt bett på henne till ett vanligt tredelat istället för det bett hon hade i våras. Sara ville höra min åsikt om hur Silvra kändes på detta bett då Sara visste att jag ridit Silvra mycket. Vet inte riktigt vad jag skall säga om bettbytet? Men lite stummare i munnen kändes hon allt sedan om det berodde på bettet eller att Silvra tappat styrka under sommarbetet tja det får väl veckorna som kommer visa.

Lektionen var lite av uppvärmning och komma igång för både oss ryttare och hästarna, lite travövningar med skänkelvikning och lite lätt galopp på volt blev det i alla fall.

//Anders