Hoppträning för A 22/12-15

Det gick riktigt bra ikväll visserligen var Silvra inte på sitt bästa humör men långa motivationspinnen fick henne på bättre tankar. Vi fick endast ett stopp på hela kvällen och kvällen bjöd på mycket hoppning då vi bara var tre stycken. det var allt från räcken till en låg trestuds denna kväll. Inte så höga skutt med 70-80 som högst, men det är inte höjden som är det viktigaste utan att det skall gå bra och det gjorde det 🙂 Silvra blev bättre ju längre kvällen led och på slutet så var hon riktigt på hugget, avtravningen blev en historia om vem som skulle bestämma hon ville helst avgloppera men efter lite övertalning så kom vi överens om att det var trav som gällde.

Nu önskar jag er en God Jul.
//Anders

Sara hoppning Orio 21/12-15

Fick en liten överraskning när vi kom till HARK igår, Sara hade bytt häst åt mig. Skulle egentligen haft Spargo, men jag fick Orio istället 🙂 har absolut inget emot Orio han är rolig att rida. Han har massor med egen motor och är känslig. Det var sista gången på terminen och det var gjort så att det var hoppning 19:45 och 20:45 var det dressyr. Vi var bara tre från vår grupp som valt hoppning de andra valde dressyr och en från gruppen efter oss. Vi blev alltså bara 4 stycken 19:45 så vi han med riktigt mycket.

Måste skryta lite över mig själv, det gick riktigt bra med Orio hela kvällen. Trodde att det skulle vara svårare att hoppa honom än vad det var. Skulle nog kunna tänka mig att rida honom på “riktiga” hopträningar också 🙂 Orio är väldigt lättsvängd fick jag lära mig igår kväll. Jag visste redan att han är lättstartad i galopp men att han skulle vara så lättsvängd som han var det var lite av en överraskning. Vi hoppade hinder som stod på diagonalen och jag tror faktiskt att vi lyckades landa i rätt galopp alla gånger utom två, andra gången vi landade fel så lyckades vi byta galopp i nästa sväng utan att bryta av till trav, duktig häst. Vi fick hoppa en bana på 7 språng två gånger var tack vara att vi var så få, andra gången så var höjden 70 cm inga problem vi hade lätt kunnat hopp 90 cm igår kväll kändes det som 🙂 🙂

Tack Sara för en rolig kväll
//Anders

Erik träning15/12-15

Den här gången så gick det hur bra som helst hela kvällen och vi fick hoppa lika mycket som alla andra och inte som förra tisdagen för A, då Silvra & jag fick hoppa betydligt mindre än de andra 🙁

Ett litet spring på sidan fick vi under hela kvällen och det var mitt fel då jag halvt tappade stigbygeln i den svåraste svängen upp mot ett hinder som stod på meddelinjen efter att ha rundat ett annat hinder. Det var nog bara två galoppsprång från rundningen till hindret vilket gjorde att då jag tappade ytterbenet så tvekade Silvra och gick på sidan av. Ny galopp och en volt runt hindrena igen så fungerade det klockrent. Men i övrigt så gick det jättebra hela kvällen, Silvra var inte så taggad under framridningen men jag lyckades att få henne riktigt taggad efter lite övertalning. Hon hoppade så himla fint hela kvällen med runda fina språng. Sista rundan på 7 språng som vi gjorde då låg två oxrar på 90 cm. Inga problem alls hon bara flög över dem lätt som en plätt, vi kom dessutom helt rätt på alla avstånd också, inga krumbuktsprång allas. Det är första gången sedan i våras som det verkligen fungerat riktigt bra. Nu hoppas jag, nääää jag skall se till, att det går lika bra på tisdag för A så att vi får visa att vi kan hoppa……..

Just nu så känns det lite fel att ta en paus i hoppningen, men sanningen är det är skitjobbigt att komma upp både på onsdag och torsdags morgnarna efter de sena hopträningarna så lite skönt skall det allt bli att få gå och lägga sig i tid på tisdagar ett tag framöver.

//Anders

Hoppträning 1/12 Erik.

Igår så red vi för Erik igen, favorit tränaren med stort T helt klart. Morris och jag har haft våra ups and downs den senare tiden och allt har känts lite småtråkigt men i tisdags var vi tillbaks och helt klockrena ihop. Ja förutom att jag fick mig en flygtur upp i luften och vände.

I varje fall så var det en givande träning och hästen var framme för skänkeln och fin, har börjat få ihop honom lite nu galoppmässigt och det var börjat bli bättre tryck i honom. Hoppade även högre igår än på länge var uppe på 80 cm igen och det kändes så bra. Hästen var klockren och vi hade bra galopp, rullade på fint och han var sådär snärtigt fin över.

Sen så vart det ett missödde, vi hade en linje emot ridhuset som avslutades med en oxer och  just in i den så hade vi för kort galopp. Så när vi hoppat över räcket och skulle hoppa oxern så fick Morris hoppa av ungefär 1½ galoppsprång för tidigt och dessutom ta i högt över, så i landningen så hamnade jag på halsen, woops. Hästen var i varje snäll nog att knuffa tillbaks mig med en välriktad ”bumpning” med framdelen. Tog om det direkt och det blev som det skulle. Ska aldrig mer hoppa en 80 oxer som är maxad i för liten galopp.

 

 

Hoppträning 1/12-15 Erik

Äntligen en kväll där det mesta fungerade, dock inte på en gång.

Silvra var som vanligt pigg i uppvärmningen, men allteftersom tiden gick så blev det segare & segare att få henne att ta galoppskänkeln. Efter några stopp så föreslog Erik att jag skulle ta ett dressyrspö. Det hjälpte inte nämnvärt till att börja med…… Men då hon inte ville galoppera när det var vår tur så fick hon en dask på rumpan med spöet och då reagerade hon verkligen. 🙂 🙂 Det är första gången som jag sett henne göra en riktig bakutspark och bocka, högt också, jädrans vad förvånad jag blev. Efter det så behövde jag inte använda spöet någon fler gång på hela kvällen. Lyssnade bra på galoppskänkeln gjorde hon också resten av kvällen, nästan lite för bra. Det blev lite så att bromsen knappt fungerade, men hellre det och att hon går fram ordentligt.

Kvällens övning bestod av snabba svängar på ganska låga hinder, mellan 40-80 cm, med många galoppbyten över hinder. Lyckades väl landa i rätt galopp de flesta gånger och gjorde vi inte det så blev det för Silvra att byta i nästa sväng. Inget bryta av och fatta rätt galopp här inte. Jag vet att hon kan byta galopp bara hon får rätt stöd, uppmuntran med skänklarna och att hon har farten uppe.

Så här var träningen upplagd. Varannan gång svängde vi åt vänster uppe mellan klossarna och varannan åt höger. Svängarna var väldigt tvära och krävde mycket ridning för att hålla galoppen igång. Men efter motivationspinnen på rumpan så gick det galant att hålla galoppen i svängarna, var till och med så att jag var tvungen att sitta upp och bromsa i svängarna och på de relaterade avstånden på långsidorna. Det enda som störde vara att vi nästan varje gång det var vår tur fick stopp på första krysset i studsen, men efter en runda runt hindrena och ny sats så gick det…..

Sammantaget en riktigt rolig kväll när det mesta fungerade som det skulle och Silvra var med på noterna, dock som sagt efter en bakutspark som hette duga, jädrans vad sur hon blev där.

Lärdom: Silvra kör med mig och lyssnar inte. Måste bli tuffare och KRÄVA att hon lyssnar.

Erik träning 2/12-2015

Erik träning 2/12-2015

//Anders