Tips på hur man hanterar missnöjda på ett bra sätt!!!

Lär av Bill gates

Lär av Bill gates

Här kommer 8 bra tips från företags världen, hämtade och översatta från Internet.

 

//Anders

 1. Var objektiv. Acceptera kritik med ett öppet sinne och visa din vilja att förändra. Det kan vara svårt men ger positiv respons i det långa loppet.
  —Elliot Bohm, Cardcash.com
 2. Lyssna. Det bästa sättet att förbättra och utveckla din verksamhet är att lyssna. När någon klagar så måste du lyssna och räkna ut varför. Sedan åtgärda problemet och vinna kunden tillbaka.
  — Syed Balkhi, OptinMonster
 3. Bråka inte tillbaka. Om en missnöjd kund uppträder oförskämt, högljutt och uppenbart är inställd på bråk – låt dig inte dras med. Du kommer antagligen att förlora just den här kunden, men kom ihåg att andra kunder (eller anställda för den delen) kanske också uppmärksammar hur du agerar. Försök i stället uppträda lugnt och sansat för att desarmera situationen.
  — Tim Parker
 4. Fråga kunden efter lösningen. I stället för att berätta hur du tycker problemet ska lösas kan du fråga vad som skulle göra kunden nöjd. Även om du inte nödvändigtvis är beredd att möta eventuella krav så visar det att du faktiskt tar problemet på allvar och vill hjälpa kunden.
  — Tim Parker
 5. Använd inte interna regler som ursäkt. Företagspolicyer gällande olika områden kan vara nödvändiga dokument i många fall. Men det sista en upprörd kund vill höra är att era regler förbjuder dig att lösa problemet. De flesta situationer går att lösa med lite flexibilitet utan att det innebär stora avsteg från eventuella företagspolicyer.
  — Tim Parker
 6. Håll vad du lovat. Om du bett en missnöjd kund att få återkomma, kanske ringa tillbaka senare under dagen, gör då det. Även om det bär emot att kanske bli tvungen att få utstå ytterligare klagomål kommer du i det långa loppet vinna mer respekt för att du håller ditt ord.
  — Tim Parker
 7. Följ upp. Om du har löst en situation med en missnöjd kund, kontakta kunden efter ett par dagar för att försäkra dig om att lösningen gett önskat resultat. Oavsett kundens svar visar du att faktiskt bryr dig så mycket att du hör av dig.
  — Tim Parker
 8. Lös ett klagomål i kundens favör och 70 % av dem kommer att göra affärer med dig igen. Upp till 95 % av kunderna kommer att ge dig en andra chans om du hanterar deras klagomål framgångsrikt och i tid.
  — Jim Moran Institute och Lee Resources

När argumenten tar slut då

tar man till personangrepp istället……

Jag fick känna på den varianten i tisdags kväll 21/6. Kan erkänna att det kändes en del, men jag har lyckats skakat av mig det mesta nu. Men taggen som vederbörande planterade i mig kommer inte att försvinna i första taget och ibland så kan jag vara fruktansvärt långsint……..

Jag vet att den som gjorde detta läser här så jag kommer inte att nämna något namn.

//Anders

Blev ingen sista hoppträning den 21/6……

då min dotter blev nekad att rida sin hoppträning på grund av att hon inte varit närvarande på sin arbetsträning under dagen på ridskolan, hon hade en våldsam huvudvärk på morgonen……. Huvudvärken gav med sig vid 16 tiden, men då det tydligen finns en policy på ridskolan som säger att kommer man inte på jobbet under dagen så får man inte heller komma på sin fritid och deltaga i aktiviteter. Detta trotsar ju all rim och reson då man har betalt i förskott för att rida. Det är också ytterst tveksamt om det ens är lagligt att neka någon på detta sätt med den motiveringen, jag tror inte det.

Nu är det så att om man går på arbetsträning så räknas inte det som ett ”riktigt” jobb enligt försäkringskassan. Men det var inget som gick hem så tja vad skall man säga…. En tråkig avslutning på terminen blev det i alla fall, med en väldigt fadd eftersmak.

Jag red inte heller då man tilldelat mig den häst som min dotter brukar rida på hoppträningarna. Fick en olustig känslan av att någon gjorde detta bara för att markera mot oss, känslan kommer av att han skulle gått 5 gånger samma dag och en annan häst som jag ridit gick bara 2 gånger……

Tur att det inte är så mycket pengar som man inte fick någon nytta av,
det var ju bara 500:- totalt.

Önskar er som läser detta en trevlig sommar.
//Anders

P.S.
Håll utkik här det kanske kommer mera om det som hände denna kväll
för detta var inte allt…..
D.S.

Ballinaclogh Orio!

orio-1När man ser Orio så dör man lite grann för han är sjukt snygg. Orio är en frieser som ni kan se, han älskar att hoppa, är känslig och het med massor av egen framåtbjudning.  Han har inte så mycket erfarenhet, men är samtidigt inte grön i ridningen. Han är helt enkelt speciell, eftersom att han är så känslig och så framåt så kan det lätt koka över i den här herrens huvud. Då blir det lite svårt och styra emellanåt och räta ut det. Men är man bara lugn själv så går det bra.

Så på söndag ska jag och den här herren kampera ihop, hoppa terränghinder och ha roligt. Blir första gången jag faktiskt hoppar på gräs, så det blir spännande. Är jättetaggad faktiskt, har velat hoppa terräng ända sedan jag började rida för 7 år. Men de ställer ju en del krav på både ryttare och häst när man ska hoppa sådana hinder. Nu är det inte högt alls, men ändå. Det är en början i varje fall.

Ni får höra allt om hur det gick på söndag, ska se om man kan lyckas ta lite bilder också på hindren och hästen.  Skulle vara kul om man kunde få det filmat med, men det är nog omöjligt. Vi får helt enkelt se hur det går.

//Malin

 

En vecka har snart gått!

Tiden springer iväg känns det som,  det är redan onsdag! Nya jobbet är jätteroligt och otroligt trevliga människor. Får vara med hästarna dagligen och ja jag trivs som fisken i vattnet helt enkelt. Annars då? Hoppade igår för Alexandra på Morris. Får säga att vi börjar ta oss faktiskt, han är så sjukt SNYGG i kroppen just nu, så jag dör lite när jag ser honom faktiskt. Ska försöka ta en bild på honom vid nästa träning så ni får se hur fin han blivit. Vi kom i varje fall över 80 cm sträcket igår igen. Så vi klippte 85cm, Han klev över och var lika glad som vanligt. Helt sjukt hur mycket man kan älska en häst. Han och jag är dream team. 

Vart även en spontananmälning till söndagens terränghoppning och ingen är gladare än jag. Eller jo, jag kunde ha varit gladare om Morris inte redan varit upptagen, attans. Men det ger min en ursäkt att sitta på annat, så ska hoppa Orio då faktiskt. Eller som han kallas svarta faran, roligt roligt.

Annars så går de inte många knop utom jobb och ridningen, men det är ju som det ska vara. Uppdateringen kommer nog vara lite sporadisk nu en period för har helt enkelt för mycket och göra och när jag väl är ledig så vill jag vara ledig och njuta!

 

//Malin