Hoppträning 23/8-16

Fick tillbaka “min” hoppehäst igen, Robert den rödhårige med den STORA osynliga röda rosetten i svansen 🙂 .Han var på utmärkt humör och några utsvävningar med rumpan blev det inte under kvällen.

Kvällens hoppning gick förvånansvärt bra, dock så har jag fortfarande svårt att få fart på Robert så att han hoppar bra redan från början. Han är lite latmaskig med mig. Tror jag måste vara mera bestämd med honom så att han lyssnar direkt på vad jag vill. Jaja men sista rundan på den bana ( 75 cm) som bjöds gick ganska hyfsat med nästan den fart som behövs. Efter ridpasset så var både Robert och jag riktigt svettiga, Robert fick en välbehövlig avsvampning själv så fick det bli en dusch hemma innan sängen.

De andra ridande i gruppen som kommit till efter förra gången var väldigt trevliga. Stämningen i gruppen blev riktigt bra med många roliga kommentarer, sådant gillar jag det skall vara roligt att vara med och allt behöver inte tas på 100% allvar. Det absolut viktigaste är att det är kul då går det oftast bra med automatik.. Upplägget på träningen under kvällen var också bra, ser ut som om det nog kommer att bli okej i den här gruppen framöver när hästarna och vi ryttare kommit igång ordentligt.

//Anders

Att känna sig lurad!

Lurad

Lurad

 

 

 

 

 

 

 

Var och kikade kort på ojämna veckors hoppträning igår kväll. Det var 5 stycken som red i den grupp, (för de som hoppat mycket), som vi tvingades lämna. Fick en lite tveeggad känsla så fort som jag såg vilka hästar som var med. Ja alltså samma hästar som vi hade anmält oss på i denna grupp.

Hästar som inte kunde delta i denna grupp på grund av att det var för svår hoppning för dessa.
Hästar som vi ridit i denna grupp förut. Hästar som inte skulle få hoppa så mycket.
Hästar som nu var med och uppenbarligen så var det okej.

Det är svårt när man ser de som rider och de hästar som bara några veckor tidigare varit diskvalificerade från att delta att inte få en sur känsla av att man blivit lurad.
Det är svårt att inte känna att man tvingades att byta hoppgrupp till gruppen för (de som inte hoppat så mycket) på grund av skäl som inte redovisas sanningsenligt.

Det är svårt att få bort känslan av att;
man blivit lurad.
vara mindre värd.

Däremot så har jag med detta inte sagt att den grupp vi tvingades flytta till är dålig, det kan jag inte avgöra efter bara en gång.

//Anders

 

 

Första ridlektionen 8/8-16

Jaha då sitter man här med lite träningsvärk efter första ridpasset på höstterminen. Det gick väl ganska hyfsat enligt mig själv, fick rida Spargo och han jobbade på riktigt duktigt. Han blev till och med svettig, det är inte så vanligt med honom. Själv så var jag helt genomsvettig 🙂 Ny ridlärare hade vi också då Sara slutade i våras.

//Anders